Sivut

tiistai 14. helmikuuta 2017

PukamakoiraPaper piecingillä tehty mäyräkoira, joka sitten osoittautuikin pukamaiseksi bassetiksi, sai tikkaukset turkkiinsa ja ympärilleen. Valkoisen osan tikkasin pienellä kiemuralla ja turkkiin vetelin vähän kiharoita. 


Varastoistani löytyi tummansinistä puuvillaa, jossa oli pieniä ruskeita kuvioita, juuri oikean väristä reunukseksi, etenkin kun basset pääsi siniselle sohvalle.  Säädin pitkään tikatun osan kokoa, aluksi valkoista oli liikaa, ja sinistä liian vähän.Sitten testasin kaventaa tikattua osioita korkeussuunnassa, mutta silloin tummaa tuli ylä- ja alareunoihin liian raskas kerros. Tämä on nyt kaikkien kokeilultujen versioiden kompromissi. Jos nyt tämän tekisin, leikkaisin suosiolla kuvaosan suorakaiteeksi ja tekisin päällisen 40 x 60 cm tyynyyn.


Basset muutti tänään mäyris-perheeseen. Toivottavasti kotiutuu hyvin ja saa Elpasta hyvän kaverin, eikä Elppa kiusaa sitä tuon pukaman takia.

19 kommenttia:

 1. Niin, en olisi huomannut pukamaa, mutta kyllä tämä on hieno bassetti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tilkkureppu! Koirille allergisena siedin bassettia ihan hyvin koko ompeluvaiheen, yhtään ei nenä niiskuttanut :D

   Poista
 2. Hieno tyyny. Mäyräbasset on komea pukamineen. Tikkaukset ovat onnistuneet, tuli koiralle hyvä turkki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marle. Suunnittelin tikkaavani ensin enemmän karvoja,mutta päädyin harvakarvaisuuteen :D

   Poista
 3. Tuosta pukamasta taitaa olla revitty hauskuutta koko rahan edestä. Hieno tyynynpäällinen tuli. Hienot tikkaukset teit. Laineet turkissa ovat niin luonnollisen näköisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kvilttaaja, pukamasta on riittänyt todellakin huvia. Itse sitä en edes ensin huomannut ennen kuin Tarja sen minulle osoitti, ja nyt se kasvaa joka kerran silmissäni vain isommaksi. :)

   Poista
 4. Tuota koiraa tekisi mieli rapsuttaa, on niin aidon oloinen. Tikkaukset kihartavat turkin somasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helena, sen kylkeen voi myös painaa päänsä.

   Poista
 5. Ihanan koiruuden olet ommellut.....tuo kaveri sopisi vaikka minun hoitoon kun voisi jättää välillä yksikseen kotia vartioimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tämä koiruli ei tosiaan leipää ja ulkoilulenkkejä kovin usein pyydä :)

   Poista
 6. Tämä menee täysin mäyriksestä ja on ihan mahdottoman söpö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saija, mäyriksestä se meni mäyriksen omistajallekin, hänelle, kenelle tyyny päätyi :D

   Poista
 7. Ihana koiruus. Löysin jostain oikean mäykyn kaavat mutta hukkasin, enkä muista yhtään missä se oli. Ei näissä juurikaan eroja ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vekki! Craftsyssöä on muistaakseni ollut ihan oikea mäykky paper piecing-ohjeena, mutta se ei mielestäni ollut niin kiva kuin tämä. Jos löydät hyvän, kerro minullekin. :D

   Poista
 8. Hyvää kotiutumista bassetille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hyvin on kuulemma kotiutunut ja sopii kuulemma sisustukseenkin. :D

   Poista
 9. Pakanan pukamat!
  Ihana mäykky.

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!