Sivut

tiistai 11. huhtikuuta 2017

Pussukoita lempiväreissäKaksi kaitalepussukkaa syntyi vähän vahingossa. Violetti syntyi nopealla aikataululla, kun ykskaks keksin, että taitaa olla lahjan paikka. Mitatkin jäi ottamatta, mutta on pienehkö, ehkä viitisentoista senttiä leveydeltään, vähän enemmän korkeudeltaan. Nimi on Pikkuherkku, koska lahjan saajan ja tekijän välillä on ollut "ruokasuhde".


Ja kun alkuun pääsen, en malta lopettaa. Tämä on Pikkuherkkua suurempi, mutta ei kuitenkaan ole Isoherkku - nimi on vielä tulollaan. Korkeus ja leveys neljännesmetrin, pohjan leveys n. 10 cm. 

Tein aikapaljon töitä turkoosin pussukan kuvaamisessa. En ymmärrä, mistä johtuu, että harvoin saan turkoosia toistumaan kuvassa edes vähän siihen suuntaan, mitkä ovat alkuperäiset värit. Tulee joko kelmeän karseaa, kummallisen kalpeaa tai valjua vihreää. Ei auttanut päivänvalo, ei aurinko (no, oikeasti puolipilvinen sää), ei pilvinen, ei ilta, ei aamu. Sitten  illan pimetessä nakkasin pussukan Ison koneen kupeeseen, käänsin salaman osoittamaan kattoon - ja voilà - se oli siinä! Mitä jos ympäristö näyttää vaaleanpunaiselle - turkoosit ovat kohdallaan!.

17 kommenttia:

 1. Kylläpä on taas kaksi vihättävää pussukkaa, Pikkuherkku sopisi minunkin värimaailmaan. Varmasti lahjan saaja ilahtuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helena, jotenkin sitä itse lipsahtaa aina näihin samoihin väreihin. Pitäisi varmaan välillä tehdä tutkimusmatka ihan vieraisiin värimaailmoihin.

   Poista
 2. Turkoosi on vaikea väri. Opin värjäyskurssilla, että sitä ei voida myydä nestemäisessä muodossa kuten muita kankaanvärjäysvärejä. Jos haluaa värjätä turkoosiksi, pitää tehdä väriliuos pulverista juuri ennen värjäämistä. Olisikohan kemiallisilla ominaisuuksilla yhteys värien onnistumiseen valokuvassa? Kaunis turkoosi pussukka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoista tietoa turkoosista, kiitos, Kvilttaaja!

   Poista
 3. Kauniit pussukat olet tehtaillut....saajat varmaan iloisia.

  VastaaPoista
 4. Kauniita pussukoita saajien iloksi!
  Turkoosi on vaikea väri kuvata olen huomannut saman ongelman, hienosti olet onnistunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tilkkureppu. Useimmiten en saa turkoosia kuvaan onnistumaan, sen hehku jotenkin häviää.

   Poista
 5. Tosi nätit, vaikka en ole sinisen ystävä. Näissä tuo väri korostaa kauniisti työtä.

  VastaaPoista
 6. Kauniita on, ihan on minunkin lemppareita ainakin lila.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tarja, lilan saa kuviinkin aika hyvin oikean väriseksi.

   Poista
 7. Kauniin hehkuvan värisiä molemmat pussukat!

  VastaaPoista
 8. On pussukkakin hieno, mutta taas ihastelin sanan käyttöäsi...

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!