Sivut

keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Pikku kassi

Tein ensimmäisen Fancy Forest kettu-blokin viime kesänä Mäntyharjun tilkkukurssilla. Se ei mahtunut nyt tekeillä olevaan peittoon, koska sen taustakangasta minulla oli vain tuohon yhteen blokkiin. Nyt Fancy Forestin kaikki ketut ja puput on tehty, pupusia oli yksi ylimääräinenkin, sitä voisi kutsua testiblokiksi. Siitä tuli kummallisen muotoinen, yläreunastaan kapeampi kuin alareunasta. Jos olisin yrittänyt trimmata sitä suorakaiteeksi, olisi pupulta hävinnyt puolet poskista. Niinpä näille kahdelle yksinäiselle oli löydettävä paikka, mielellään niin, ettei kettu pääse pistämään pupua poskeensa. 


Syntyi pikkukassi. Synnytystuskia oli. Laitoin ensin blokin ympärille reunat vihreästä, keltapilkullisesta kankaasta. Sitten löysin kivaa kangasta, jossa kotieläimet viettivät iloista elämää harmaalla pellolla. Ompelin uudet reunat. Oli pliisu ja harmaa lopputulos. Ratkoin. Rakensin reunan erivärisistä paloista. Tämä on se, mitä hain. 


Eivät pääse elikot toisensa kimppuun, kun ovat eri puolella kassia. Pupulla on niin mahtavat posket, että se joutuu nojaamaan niitä alustaa vasten. 

Elikoiden ja vuorikankaan välissä on kovikehuopa. Tilkkureunat tikkasin suoralla tikillä, pupun ja ketun ääriviivat on tikattu ojaan (tai ainakin melkein). Kassin korkeus on 29 cm, leveys yläreunasta saumasta saumaan mitattuna myös 29 cm ja pohjan leveys 10 cm.


Fancy Forestissa olen edennyt pöllöihin. Kaksi keltaista ja kaksi vihreää ovat valmiina, tästä jatketaan. Näissä menee eniten aikaa silmien kanssa, loppu onkin sitten aika nopeaa. Kuka huomaa, mikä virhe toisessa pöllössä on?


Edellisen neuleufopostauksen huivi vielä poseerauskuvassa.

24 kommenttia:

 1. Olisko vihreen pöllön vasen silmä edestä katsottuna, ei ole palaa pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, tai itse asiassa silmä on ommeltu väärinpäin :D

   Poista
 2. Pöllösi ovat vain persoonallisia, ei kukaan ole ihan symmetrinen.

  VastaaPoista
 3. Oi miten kauniit ja söpöt kassit.Huivi on hieno,kyllä kelpaa heittää hartiolle vaikka juhliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kasseja on kylläkin vain yksi, erilaiset kyljet :)

   Poista
 4. Kivoja pöllöjä, ei ne oikeatkaan ole niin täydellisiä. Nätit kassit syntyvät jämäblokeista, ei tule kahta samanlaista. Irma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irma, persoonallisia eroja löytyy kaikista :D

   Poista
 5. Todella hauska kassi. Tuollaista ei joka tytöllä olekaan. En huomannut mitään virhettä pöllöissä. Olisikohan niin, että silmäni ovat vuosien saatossa oppineet olemaan näkemättä omien töiden virheitä niin ettei muidenkaan töistä niitä huomaa ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kvilttaaja, ei ole joka tytöllä eikä joka pojallakaan :D

   Poista
 6. Hauska kassi, pirteä ja kiva!
  Vihreän pöllön vasen silmä, mutta kokonaisuus on tärkein näissäkin:)
  Ihana huivi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tilkkureppu, vihreän pöllön silmässähän se persoonallinen ero on :D

   Poista
 7. Ah miten mukava kassi! Silmien värkkääminen olikin kovaa hommaa - välillä ihmettelin mihin tarvitsen näin monta valkoista palaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tilkkuilo! Samaa ihmettelin minäkin, mutta sinne ne kaikki upposivat.

   Poista
 8. Todella ihana pupu ja kettu kassi! Pollotkin ovat tosi hienot! Kiva etsia missa se ero on mutta eihan kukaan voi olla taysin symmetrinen. Odottelen lentoa ja ystavaa Suomesta! x Teje

  VastaaPoista
 9. Söötit värikkäät kassit! Olet sinä sitkeä; jos ei miellytä, purat, ja ompelet uudelleen. Virhettä en löytänyt, lieneekö virheellä edes mitään merkitystä.

  VastaaPoista
 10. Tosi kiva idea näille elukoille käyttää näin. Uutta. Tuo huivi on kyllä niin hieno myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vekki, näitähän elikoitahan voi upottaa melkein mihin vaan :D

   Poista
 11. Nämä eläinhahmot on niin kivoja! Ahaa, tuo silmän kulma on erilainen, sitä sai kyllä etsiä...tokkopa haittaa.

  VastaaPoista
 12. Kiitos Saija, päätin, ettei haittaa, kun se ei pistä silmään sieltä pahasti. Ompelin siis silmän väärinpäin, mutta ei näytä pöllö pahasti kieroon katsovan :D.

  VastaaPoista
 13. Kaunista tilkuilla taiteilua. Kokeilemalla ja erehtymällä saavutetaan useimmiten parhaat tulokset.
  Ihanan raikkaat värit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos TeSa! Niin, kantapään kautta oppiminen...

   Poista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!