Sivut

tiistai 6. kesäkuuta 2017

Eläketurvapaketteja

Työyhteisössäni eläkkeelle lähtijälle ostetaan laadukas reppu eläketurvapaketiksi ja siihen työkaverit saavat laittaa täytettä mielensä mukaan. Tänä keväänä eläköityviä on kolme kollegaa. Ajattelin ensin tekeväni pussukat kaikille, sitten peruin suunnitelman ja sitten ompelin kuitenkin kolme pussukkaa. Nainenhan saa muuttaa mieltään. Mielenmuutoksesta seurasi aika tiukka aikataulu. Olisi pitänyt ajatella aikaisemmin ja perua vähän aikaisemmin, niin olisi jäänyt vähän väljemmin aikaa. Mutta selvisin, ja vielä loppujen lopuksi etuajassa. Ehtiihän ne siemenet tiputella kasvimaalle ompelun jälkeenkin, eikä siellä mikään olisi edes kasvanut, kun on ollut niin kylmää.


Ruotsin opettaja saa pussukan  nimeltä Kesä kaikilla, onni yksillä. 


Toivottavasti kukaan ei huomaa, että mökkien edessä sataa lunta. No, se ei todellisuudessakaan taida olla enää kummalista kesäisin. 


Ensiavun ja hoitotyön opettaja saa pussukan nimeltään "Kissanpäivät". Vähän aikaa mietin EA-pussukan tekemistä Marlen tapaan (en olisi kyllä osannut), mutta eihän eläkkeellä enää töitä ajatella. 


Toisella puolella kurkistelee kaksi kissaa. Kollegalla on kissa/kissoja, en ole ihan varma, kuinka monta. 

Kolmannen pussukan saaja on miespuolinen kollega, joka tykkää kovasti erilaisista kojeista ja laitteista. Sopiva kangas puuttui. Htätähuuto FB:n Tilkusta asiaa - ryhmässä, sain peräti kolme vastausta laitekankaista. Tilkunviilaja ehti ensimmäisenä, ja iso kiitos nopeasta toiminnasta, kamerakangas oli minulla jo parin päivän päästä avunhuudostani. Ja tämän pussukan  suunnitelma eli melkein koko ompeluprosessin ajan.


 Eka ajatus:En raaskinut pilkkoa kameroita piiloon, joten suunnittelin tekeväni vaakasuorista kaitaleista koko pussukkapinnan. Oranssia kameroiden kupeeseen, yläpuolelle harmaata ja alapuolelle mustaa. Tässä vaiheessa näytti kamalan tylsälle. 
Toka ajatus: Toinen puoli pussukkaa erilaisella raidoituksella. Ei sytyttänyt sekään.


Kolmas ajatus: Leikkasin kaitaleen neljään osaan, ja yritin asetella paloja jotenkin vaihtelevasti. Ongelmaksi tuli, kun eivät olleet neliöitä, olisi pitänyt laittaa välipaloja, mutta en halunnut sotkea enää muita värejä mukaan. Kirkasta punaista ei kotoa löytynyt. Neljäs ajatus: Ompelin raamit kameratilkuille. Ompelin neliöt yhteen. Koko ei riitä pussukkaan, vaan sivuille ja pohjaan on saatava jotakin.


Viides ajatus: Mustaa reunoihin. Ja tulipa mustaa. Kuudes ajatus: Oranssilla tikkauksella mustan kimppuun. (Kamalasti pölyä ym. nukkaa tuossa pinnassa, suurennetut kuvat paljastavat myös sellaista, mitä ei haluaisin näyttää)


Oranssi lenksu, vetoketju ja vetoketjun vedin. Tulihan siitä pussukka, vaikka prosessi olikin aika polveileva. Seitsemäs ajatus: olisin voinut jättää raamit tikkaamatta tai tikata ne vaikka suoralla tikillä, olisivat ehkä erottuneet paremmin raameiksi. Mutta en pura. Nimekseen tämä sai Muistokuvia.


Koko kaarti vielä yhteiskuvassa. Vähän ovat erikokoisia, mutta ei haittaa, niin ovat saajatkin. 


Tekaisin vielä reppuihin nimilaput Tilkunviilaajan ohjeella. Olipa helppo ja nopea homma. Oikaisin vielä vähän ohjeesta, en leikannut kahta kangaspalaa, vaan yhden pitkän, jonka taitoin pitkittäin kahtia. 
Minun puolestani työkaverit pääsevät nyt viettämään leppoisia eläkepäiviä. 

30 kommenttia:

 1. Upeita pussukoita,kyllä nyt kelpaa jäädä eläkkeelle.Kaikissa oma viehätyksensä.Nimilaput ovat kiva lisä.Jokainen saaja on varmaan tyytyväinen sekä muistaa sinua aina kun käyttää pussukkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Nimilappuja oli kiva ja nopea tehdä, niitä teen varmaan jatkossakin pikkulahjoiksi.

   Poista
 2. Olet nähnyt paljon vaivaa lahjojen suhteen, toivottavasti eläköityneet osaavat arvostaa tekemisiäsi. Työssä ollessani tein aina ihmisen elämästä kertovan laulun, jonka lauloimme yhdessä työporukan kanssa - yhteenkuuluvaisuuden tunne oli mahtava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helena! Edellisessä työpaikassani tehtiin paljon porukalla lauluja melkein kaikkiin kissanristiäisiin, ja kaikille työntekijöille. Ne on kaikki säästetty ja niitä kertyi ennen paikan lopettamista iso mapillinen. Niitä lukiessa tulee todella paljon ihania muistoja mieleen.

   Poista
 3. Voi etta tuli hienoja lahjoja, Leena! Vaikken tunne saajia, niin voin kuvitella etta jokaiselle on just sopiva. Tosi kivoja kankaita ja vareja! Myos tikkaukset ovat hyvat. Terkuin Teje

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teje! On ainakin yritetty tehdä saajansa näköinen :D

   Poista
 4. WOW;they look very wonderful all three!
  Love them all.

  Hugs Gudrun

  VastaaPoista
 5. Tosi hauskat pussukat. Ja nimet passaa oikein hyvin. Taattua laatua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos,Vekki. Nimien keksiminen on aina hauska (ja joskus työläskin) vaihe. Yritän jo ommellessa miettiä sopivaa nimeä.

   Poista
 6. Hienot yksilölliset pussukat teit. Saajat voivat sitten täyttää ne mielenkiintoisilla tavaroilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kvilttaaja! Kamerapussukan saajalle ehdottelin pussukkaa erilaisten latausjohtojen sijoituspaikaksi.

   Poista
 7. Eipä hätää mitään kun on reipas ompelija! Aivan upeat lahjat!

  VastaaPoista
 8. Tosi kivat pussukat! Olipa hauskaa, että saatoin olla tässä avuksi ja eläköityvälle avuksi myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kamerapussukan saaja on useampaan otteeseen kiitellyt omastaan.

   Poista
 9. Great pouches! I'm sure the recipients will be delighted.

  VastaaPoista
 10. Hurmaavia! Taas kerran ihailen rajatonta luovuuttasi Tilkkutiina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa. Kyllä ne rajat taitaa kuitenkin jostain löytyä!

   Poista
 11. Kaikki ovat niin hienoja! Varmaan moni haluaisi jäädä nopeasti eläkkeelle, että saisi tuollaista herkkua eläkepäivien iloksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin haluaisin (=ompelemaan täyspäi(väi)sesti), mutta ei taida kukaan tehdä minulle sitten pussukkaa

   Poista
 12. Ihania kaikki kolme!!!!!! Kiva että näytät kuinka prosessi edistyi "Muistikuvia"-pussukan kanssa :o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, onneksi tuli kuvattua vaiheet, koska suunnitelma muuttui pitkin matkaa :D

   Poista
 13. Ihania lahjoja! Vihreä pussukka taitaa olla minun suosikki. Näistä jää saajalle kiva muisto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, itsekin tykkään tuosta vihreästä eniten.

   Poista
 14. Aivan mahtava idea. Tuo eläköityvän selviytymis reppu. Kun sieltä löytyy vielä tuollainen hieno pussukka, varmaan jokainen kollega haluaa jäädä eläkkeelle...ja toiset vaikka joka vuosi uudestaan! Mustan pussin tikkaukset on ihan nappi juttu. Kivat kuin erilaiset kameroidenkin muodot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Poutapivi! Reput olivat tosiaan täynnä tavaraa eläköityvien poistuessa juhlasta. Idea on, että jokainen voi halujensa ja varojensa mukaan hankkia sinne jotain sopivaa ja hauskaa.

   Poista
 15. Kauniit muistot! Luovuus on lahja.

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!