Sivut

sunnuntai 28. tammikuuta 2018

Etsi neljä virh-, eikun eroavaisuutta

Muistatteko, kun lehdissä oli kaksi melkein samanlaista kuvaa, ja piti etsiä niistä, missä kuvat eroavat toisistaan? Samanlaisen kisan voisin laittaa pystyyn näillä mysteerikuvillani.Sain eilen kasattua On Ringo Lake -mysteeripeiton valmiiksi. Tai niinhän luulin. Olin jo ehtinyt innokkaana levitellä kuvaa sekä Instaan että facebookiin, kun vasta kuvasta huomasin virheen. Toisen. Kolmannen. Ja tarkemmin katsottuna neljännen. Siis kokonaista neljä palasta oli ommellessa pyörähtänyt 180 astetta aiotusta. Ja ihan pakko oli korjata samantien, vaikka sainkin fb:ssa lohduttavia kommentteja virheiden tarpeellisuudesta. Mutta ehkä niillä tarkoitetaan pikkuvirheitä, ei niin isoja, että ne ihan hyppäävät silmille ja saavat ompelijansa vaikuttamaan vähintään puoli, ellei jopa seitsemän-kahdeksasosaa sokealle. 

Onneksi korjausoperaatio ei ollut kovin monimutkainen. Kolmas ja neljäs meni jo ihan rutiinilla. Nyt olen sitten suurinpiirtein suurennuslasin kanssa tuijottanut tuota pintaa ja etsinyt lisää vinksahtaneita paloja. Jos nyt niitä jonkun silmiin osuu, saa ilmoittaa. Tai ei sittenkään :D

20 kommenttia:

 1. Voi ihme. Eihän tilkkutyössä voi olla virheitä (no, löysin kaksi puuttuvaa turkoosia kolmiota), ne ovat kauneuspilkkuja. Monelle, myös minulle, kelpaisi tuollaisenaan, mutta pitää kuunnella omaa sydäntään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Helena! Kun ne virheet on itse huomannut, niin sieltä ne silmään sattuu, vaikka yrittäisi olla välittämättä niistä :D

   Poista
 2. No eipä olisi vieraan silmä huomannut mutta nyt kun piti etsimällä etsiä niin.... Ymmärrän, että pakko on korjata kun itse huomaa muuten jää vaivaamaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, Irma. On se kumma, että niitä oikein olevia kohteita ei rekisteröi niin helposti kuin virheitä :D

   Poista
 3. Olisit jättänyt edes yhden erityisen blokin! Vaikka kovasti etsin, en löytänyt kuin kaksi virhettä. Näillä silmillä omasta peitosta saattaa tulla melko huvittava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkumokia en osoittelekaan, kyllä niitäkin sieltä löytyy. Mielenkiinnolla jään odottamaan mysteeriäsi :D

   Poista
 4. Valokuva paljastaa virheet paremmin kuin pystyyn ripustaminen. En löydä yhtään eroavaisuutta kuvistasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siellä neljä vinksahtanutta palaa on, mutta hyvä, jos ei tarttunut sinun silmääsi.

   Poista
 5. Nopeasti katsoen ei virheitä huomaa ollenkaan, mutta sehän se kun itse ne näkee! Ei pysty ohittamaan. Pyörähtäminen käy tosi helposti. Ahkerana olet ollut kun nyt jo on kaikki kasassa! Hieno työ!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tilkuilo! Helposti käy palojen kääntyminen, ja vaikka noita blokkeja pyörittelin käsissäni paljon, ei ne pyörähtämiset sattuneet silmiin ennenkuin kuvassa.

   Poista
 6. Voi mahoton miten ihanaa väri-ilottelua!

  VastaaPoista
 7. En huomaa mitään virhetä, kun silmäilen työtä.
  Kaikki näyttää hyvältä ja harmoniselta. Omaan silmään tietysti se ottaa erilailla, mutta mielestäni tämä ei kaipaisi mitään korjailuja.
  Varmasti ollut isotöinen työ. Kaunis katsella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tarja, ikinä en ole näin pienistä paloista tehnyt näin isoa työtä.

   Poista
 8. Ymmärrän kyllä, että virheet ärsyttää. Vaikka niitä ei muut huomaa niin se riittää kun itse tietää. Se on kumma miten niitä putkahtaa, vaikka kuinka tekiessä huolellisesti tuijottaa. Kaunis tulee joka tapauksessa, virheillä tai ilman :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Saija! Niin, kummallista on, että vaikka työssä ainakin 90 % paloista on oikein, niin silm ottaa siihen, mikä on väärin.

   Poista
 9. Upea peitto! Virheet harmittaa itseä aina eniten ja ne huomaa aina, jos niitä ei korjaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tilkkureppu! Onneksi virheet oli aika helposti korjattavissa :D

   Poista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!