Sivut

keskiviikko 14. helmikuuta 2018

Sillä sileä

 Varoitus, sisältää tuotesijoittelua!


Huomaan olevani silityslaudan päällisten suurkuluttaja. Saan poltettua päälliset ruskeiksi todennäköisesti tavallista (vain vaatteiden) silittäjää sukkelammin. Suunnittelin jo uhraavani jonkin rumaksi muuttuneen tilkkukankaan uudeksi päälliseksi, mutta laiskuus iski. En keksinyt, miten kiristyskujan saisi ommeltua mahdollisimman vähällä vaivalla mahdollisimman toimivaksi. Valmiissa päällisissä on ohut nailonkantti, jonka sisällä naru kulkeen. Kankaan reunaan ommeltu päärme ei todennäköisesti olisi toiminut. Toinen syy kauppaan menolle oli se liirunlaarun-ohut pehmustevaahtomuovi, joka oli jo kauan sitten alkanut elää omaa elämäänsä kankaan ja laudan välissä. No, niin minäkin olisin alkanut, jos olisin niin tukalassa paikassa. 

Iloinen yllätys oli uudistut ja muhkeammaksi muuttunut Sinituotteen päällispaketti marketin hyllyssä. Hintakin oli kyllä valitettavasti muuttunut muhkeammaksi siihen edelliseen liirunlaarunvaahtomuoviversioon verrattuna, mutta mitä sitä ei silitysmahdollisuuksiensa eteen tekisi. 


Paketista löytyi kankaan lisäksi tukevaa, paksua vanua oleva pehmuste. Muistutti aika paljon patalappuvanuna tunnettua tuotetta. Kiristyshärpäkkeen lisäksi pussissa majaili pikkuhenkseli, jolla nykäisin koko komeuden kireäksi laudan leveimmältä kohdalta. 


Pakko myöntää, hyvä tuli ja kankaan kuosikin on melkein vahingossa tilkkulijalle soveliasta. Ensikokeilulla vanu tuntui pysyvän hyvin kohdillaan eikä ryppyyntynyt päällisen alle.
Mietinpä vaan, että miten kauan nuo valkoiset kohdat on taas valkoisia? Ja kummastusta herättää aina päällistä uusiessani ohje jättää vanha päällinen alle. Laudallani olisi paksuutta aika paljon, jos olisin kaikki päälliset alle jemmannut. Tuskin taittuisi enää kasaan.

Ja tämä on ihan omalla rahalla ostettu, enkä ole tästä tuotesijoittelusta saanut taloudellista hyötyä. Mutta oli tuo vanun mukaantulo niin mukava juttu, että päätin kertoa teillekin. Ja jos tämä olisi se tämän kevään sisustusuudistus, niin aika edulliseksi tuli.

19 kommenttia:

 1. Minä ostin viime kesänä Lidlistä pöllökuvioisen päällisen, mutta se oli liian leveä. Irrottelin varovasti nyörin, kavensin ja ompelin uuden kujan ohuesta kankaasta. Olen tyytyväinen lopputulokseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MInäkin aion ottaa vanhasta sen nailonkantin talteen, jos vaikka innostuisin seuraavan tekemään itse.

   Poista
 2. Selvästi tilkkuilijan silityksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kuosi oli pakko poimia kukkaköynnösten ja muiden seasta :D

   Poista
 3. No et ole kyllä ainoa joka onnistuu polttamaan laudan päällykset ruskeiksi. Voitaisiin vaikka kilpailla kumpi on nopeampi:)
  Joskus mietin myös josko tekisin itse päällisen mutta kauppaan lähdin ja taidampa lähteä kohta katsomaan tuota kehumaasi tuotetta;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilkkujen silittäminen kun on erilaista kuin vaatteiden, ainakin tavallisen kokoinen rauta ottaa aina päälliseen. Ja vaikka tietää, mitä se ruskea on, niin ainakin minusta päälliset ovat aika siivottoman näköisiä.

   Poista
 4. Tosi kaunis lopputulos! Minulla on kasvihuoneen verhot olleet viime aikoina työn alla. Hyvää ystävänpäivää ja hauskaa kevään odotusta sinulle! P.s. blogissani on käynnissä kiva hemmottelupaketin arvonta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos käynnistä! Odottelen kasvihuoneen verhoja näkyviin, minulla on vain hallaharsot verhoina :D

   Poista
 5. Tuon kyllä tarvitsisin. En taida minäkään ruveta itse päällystämään, näyttää niin kätevältä ja toimivalta tämä vaihtoehto.

  VastaaPoista
 6. Johan Sinituote yllättää nyt.Itse osti Lidlin päällisen ja olen ollut tyytyväinen.Jemmassa on kyllä myös Sinituotteen päällinen.Väritys minkä olet valinnut sopii hyvi tilkkuilijalle.Miksiköhän noita päällisiä meneekin tosi usein vaihtoon?

  VastaaPoista
 7. Itse olen ajatellut joskus tekeväni tilkkutyönä silityslaudan päällisen, mutta olen muuttanut mieleni, koska myös onnistun polttamaan ja likaamaan päälliset aivan ruskeiksi, joten päällinen menisi pilalle ja sitten harmittaisi. Joten käytän vain kiltisti ostopäällisiä ja pesen vanhoja ja heitän pois, kun ovat tarpeeksi poltettuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa olen suunnitellut minäkin, kunnes tajusin, ettei sen päällä silitetä oikeastaan muuta kuin tilkkuja. Etenkiin tummiin kankaisiin tilkkujen saumat tekisivät jälkiä. Loppuunkäytetyt siis edelleen roskiin :D

   Poista
 8. Kiitos vihjeestä! Se on hyvä vinkki tulevaa hankintaa varten minullekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, Sirpa! Saatavana oli myös lintukuoseja :D

   Poista
 9. Pienet jutut helpottavat arkea ja kauniit asiat niiden pienten asioiden tekemistä. Vai mitensemeni.
  Minulla ooli uusi päällinen, mutta laitoin pojan matkaan uuteen kotiin. Pitääpä katsastaa kauppareissulla taas uusi.

  VastaaPoista
 10. Lukematta juttua, katsoin kuvia ja ajattelin että taas on Leena tehnyt tarkkaa tikkutyötä, kun kohdistukset on just eikä melkein! Luettuani jutun ilahduin tiedosta! Käsittämätöntä on se miten liruja silitysalustoja myydään ja on jo alkujaan uusissa silityslaudoissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin kulmat kohdillaan ;D Kovin paljoa en ole nyt silittänyt, mutta hyvin on pysynyt esim. miesten paitojen silittämisessä paikallaan. Asiakaspalveluun laitoin toiveen tummista päällikankaista. Jos ei niitä seuraavaan tarpeeseen ilmesty, otan omista varastoista, ja ratkon vanhasta sen kiristyksessä tarvittavan nailonkantin talteen, etenkin, jos tuo vanu toimii hyvin eikä ryhdy kieroksi.

   Poista
 11. Minä olen tehnyt itse uuden päällisen pieneen ja isoon silityslautaan ja aina olen vain taittanut kankaan reunat sisään. Naru sisään ja kiristys. Hyvin on toiminut. Tilkuista en ole tehnyt koska haluan pinnan olevan tasainen.

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!