Sivut

tiistai 8. toukokuuta 2018

Perhoset lentää sun uniin...

Ne taisi olla kyllä enkeleitä siinä biisissä, mutta uniin nämä perhoset alkavat jo lennellä. Painajaisista ei kuitenkaan ole kyse. Ehkä mieli askartelee yölläkin sen pulman kanssa, ommellako perhosia, tikatako peittoa ja kyykkisikö pihalla. Pari perhosta odottaa vielä kuoriutumista, sitten olisi Fancy Forest kasaamista vaille valmis. Ei ihan pahalle näytä peiton valmistuminen, vaikka siivekkäät uniin ilmestyvätkin.


Jostain internetin ihmellisten polkujen verkostosta eksyin Nova Melinan sivuille. Nova Melina on helsinkiläinen käsityöläinen, joka tuo maahan brittiläisiä Libertyn ja myös pientä valikoimaa Art Gallery Fabricsin kankaita. Minulla on AGF:n kankaissa monia lemmikkejä, joten en malttanut olla tilaamatta kolmea fat quartteria. Harmikseni kauppias ilmoitti, että jatkossa ei enää ota AGF:a, koska ne liikkuvat huonosti. Mutta vielä niitä sieltä löytyy, samoin valmiita tilkkupusseja.


Libertyn kankaan eivät ensin kovasti huudelleet perääni, mutta kolme fattaria tilasin niitäkin. Tai oikeastaan nämä ovat perinteistä tilllkukangasfattaria isompia, kankaan leveys hulpiosta hulpioon on kun on 136 cm.


Libertyt ovat todella ohuita, tiiviiksi kudottuja. Niin ohuita, etten tilkkutöissä laittaisi niitä kulutukselle alttiisiin paikkoihin, kasseihin tms. Vaateompeluun olisivat aivan ihania, kevyitä kesämekkoja näin jo mielessäni. Kauppias oli bonuksena pakannut tilaukseen mukaan nipun pikkutilkkuja,  jotka olivat todennäköisesti jämäpaloja hänen omista töistään.

Menen nyt arpomaan perhosten, tikkaamisen ja pihahommien välillä. Perästä kuuluu, mikä voitti.

25 kommenttia:

 1. Kaunis perhonen, samoin nuo ostamasi kankaat. Jännä, miten alan aina kuvitella kankaat valmiiksi töiksi. Usein ostankin kankaan sillä perusteella, että se on jokin valmis tuote. Ulkona on niin kaunista ja lämmintä, että ei oikein osaa asettua ompelukoneen ääreen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Helena! Nuo kankaat on kyllä valittu ihan ilman suunnitelmaa toivossa että aika tavaran kaupitsee. Tuolle "ilotulituskankaalle" on kyllä joku ajatus olemassa :D

   Poista
 2. Odotan näkeväni Fancy Forestin valmiina pikapuolin. Perhonen on ihanan punainen. Käytin Libertyn kankaita parissa peitossa. Ovat ohuita. Villasekoitteiset ovat hyvin heikkoja, mutta ihanan tuntuisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että FF valmistuu. Vähän huolissani olen taustakankaan riittävyydestä, vaikka kuvittelin ostaneeni sitä runsaast eikä hukkapaloja juuri ole.

   Poista
 3. Mikäs noin hienoja perhosia on katsellessa vaikka unissa;) Mielenkiinnolla odotellaan mitä hommaa arpaonni suosi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoe, Irma! Arpajaisiin tuli musta hevonen: loppujen lopuksi neuloin :D

   Poista
 4. Kaunis perhonen. Ihana väri ja taitavaa työskentelyä. Kankaat on mielenkiintoiset. Varmaan nähdään täällä sitten "jalostettuina". Ei tällaisella ilmalla tarvitse arpoa. Sadepäivinä sitten voi keskittyä ompelemiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Poutapilvi! Meni lopulta neulomiseksi, mutta uloskin vielä ehdin :D

   Poista
 5. Taas kerran on tulossa niin ihana peite.Perhonen tosi kaunis.Olet kyllä taitava toteuttaja ja tuottaja.Odotan into pinkeänä kun peite esitellään tikkauksien kanssa.Kankaat myös kauniita.Käväisin katsomassa noita samoja kankaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommenistasi. Ainaista opetteluahan tämä on, välillä onnistuu, välillä taas tarvitsee harjoitella enemmän:D

   Poista
 6. Ihana perhonen! Kiva nähdä sinun FF peittosi valmiina, josko itsekin innostuin tekemään omani valmiiksi:)
  Libertyn kankaita olen myös ihastellut samaisella sivulla, mutta en ole vielä niitä ostanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tilkkureppu! FF:ni tekeminen näyttää venyvän, jouduin laittamaan sen taas vähäksi aikaa odottamaan, kun tuli kiireinen lahjaompelus väliin. Mutta kyllä se sieltä vielä tulee...

   Poista
 7. Joo, enkeleitä ne oli ja joku lauloi, että enkelit lentää sun uuniin. Siinä kaiken muun sivussa olet kohta saanut koko metsän väen valmiiksi. Täytyy nyt googlata tuo Nova Melina ja katsastaa mitä sieltä löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän vielä metsän väki odottelee, mutta pikkuhiljaa. Tavoite on syyskuun alkuun...

   Poista
 8. Nuo perhoset on niin kauniita, niistä tulee hieno työ! Minullakin on jonkin verran Libertyä, kun niitä on tarpeeksi, ne pääsevät käsittelyyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Saija! Itsekin tykkään tuosta perhosesta, sitä voisi käyttäää yksinkin johonkin pienempään työhön.

   Poista
 9. Todella kaunis tilkkutyö.. ja upean sävyinen♥

  VastaaPoista
 10. Paha, paha internezzi. Näppäimet johdattelee uusien aarteiden luo. Toisaalta koneen äärestä näkee monet mahdollisuudet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, Tesa! Minulla on tänä keväänä vähän liikaa aikaa pyöriä netissä :D

   Poista
 11. Niinpä se vain pussukkakausi alkoi!

  Rohkeutta! Sitähän nyt tarvitaan, että uskallat saksia neuleen halki.

  VastaaPoista
 12. Perhoskesä on siis aluillaan! Onnellisia suven päiviä!

  VastaaPoista
 13. Perhosmalli on minusta oikein onnistunut. Siitä tulee niin kauniita siivekkäitä - ei ihme että tulevat uniinkin. Saat varmaan upean peiton kun sinulla on niin kauniit värit näissä. (Luen usein yön pikkutunneilla näitä postauksia, enkä kehtaa sellaiseen aikaan kommentoida, kun siitä jää jälki!) Kauniita ovat uudet kankaasikin!

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!