Sivut

tiistai 22. toukokuuta 2018

Konmaritusta

Virkkuukoukku ei ole minulle se käsityön apuväline, johon ensimmäisenä tartun, vaikka osaan kyllä virkatakin. Jos ufojani tarkastellaan käsityötekniikan mukaan, virkkuita taitaa löytyä eniten. Varastojani penkoessani löysin kokonaisen vyyhdin ohutta, pinkkiä ontelokudetta. Ihmettelin, miksi sitä ylipäätään olin hankkinut, mutta se osa elämääni on kadonnut muistamattomien asioiden hautausmaalle. Pinkistä, mutta paksusta ontelokuteesta olen joskus vuosia sitten virkannut vessan maton, mutta mikä ajatus lie ollut tälle ohuelle? Halusin päästä kuteesta eroon (vei tilaa reilun kopiopaperilaatikon verran) , joten en muuta kuin koukku kouraan. Ja nimenomaan kouraan, koska millään kynäotteella en kudetta silmukoiksi jaksanut vääntää. 


Ja hups, kuteen silmukat asettuivat kopaksi, vai mikä tämä nyt voisi olla. Pohja on aivan pyöreä, ja korkeutta virkkasin melkein niin paljon kun kudetta riitti. Pieni kerän nöttönen jäi jaljelle, onpahan parsimalangaksi, jos sille tulee tarve.  Kopan sangoiksi löysin ystävän minulle konmarittamat rottinkisangat (niitä on vielä kassillinen). 


Pohja on aivan pyöreä ja sen halkaisija on 31 cm. Koko kopan korkeus on 34 cm. Ja vaikka kuinka yrittää piilottaa kuvista kaiken epämääräisen, niin kuteen päättelemätön aloituspätkä on kiemurrellut kuvaan näkyviin. Eikä tuo pitkäksi venähtänyt nurmikkokaan kovin myönteistä kuvaa bloggaajasta anna. 

Jos kopan väri olisi joku muu kuin pinkki, se päätyisi ehkä näkyvämmälle paikalle. Mutta koska se ei pääse väristään, se päätyy eteiseen nurkkaan kirjahyllyn taakse säilyttämään lastenlasten leluja. Keskeisemmälle paikalle se pääsee heti, kun leikkijät ovat paikalla.

13 kommenttia:

 1. Napakan näköinen koppa ja tasaista jälkeä. Taas on yksi laatikko vähemmän kaapissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, yllättävän hyvin pysyy pystyssä, muutama "jenkkakahva" näyttää muodostuvan, kun koppa painuu vähän kasaan. Mutta ei haittaa nurkassa!

   Poista
 2. Kiva koppa ja riemastuttavan iloinen väriltään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tilkkureppu! Nyt en valinnut väriä vaan väri valitsi minut ;D

   Poista
 3. Kiva koppa, minä käyttäisin kyllä kauppakassina enkä piilottaisi kaapin taakse. Alan ammattilainen opasti minua, että kuteet pitääkin virkata kämmenotteella. Lämmintä viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Helena! Olen siis virkannut kuin ammattilainen ;D Koppa on kauppakassiksi aika painava, noin kilo, ehkä salaattia siinä voisi kantaa.

   Poista
 4. Hieno ja siisti säilytin. Paljon mukavamman näköinen kuin muovi- tai paperikassi. Kauppakassiksi en kovilla puuhantaakeilla vastustettua laittaisi, sattuisi sormiin ihan vietävästi raahata juomia tai muuta painavaa kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kvilttaaja! Koppa painaa itsessään jo niin paljon, ettei sillä painavia ostoksia raahattaisikaan :D

   Poista
 5. Hienosti hoksasit käyttökohteen! Lapsille iloisen värinen. Meillä 3 v pojanpojan lempiväri (ainakin nyt) just on pinkki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, PS! Kohta neljävuotiaan pojanpoikani lempiväri on vaaleanpunainen, ehkä tämäkin väri kelpaa :D

   Poista
 6. Tyrnee koppa. Hieno säilytin lehdille, tai papereille.

  VastaaPoista
 7. Kiitos, lastenlasten leluille menee.

  VastaaPoista
 8. Erityisen hieno koppa tuli! Siitäpä muistuu mieleeni että minullakin taitaa olla kaapissa ontelokudetta kun joskus virkkasin jonkun pienen kopan, enkä osannut ollenkaan arvioida kulutusta :)

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!