Sivut

lauantai 14. heinäkuuta 2018

Vähän valmista, mutta paljon iloaTämän kesän Mäntyharjun tilkkukurssille pääseminen oli pitkän sairastelun jälkeen kiikun-kaakun. Eka kurssi, jolle olin ilmoittautunut, meni sivu suun, mutta onneksi juhannuksen jälkeiselle kurssille löytyi vielä paikka. Paras ompeluterä kuitenkin puuttui, siksi keskeneräisiä töitä lähti kotiin aikaisempia vuosia enemmän, eikä niitäkään paljon. Todella iloinen olen kuitenkin siitä, että sain viiden päivän tilkkuterapiaa oikein tehoannoksen. Uusia ja vanhoja (eikä suinkaan iältään!) tilkkuystäviä, livetutustumista someystäviin ja paljon naurua. Mitä sitä tilkkuviikolla muuta tarvitsee ompelun ja uuden oppimisen lisäksi?


Tämä pinta koottiin neljännesheksagoneista. Tätä n. 50 x 80 cm tilkkua kokosin puolitoista päivää. Palojen leikkaamiseen meni yllättävän paljon aikaa. Tykkään pinnasta, vaikka heksagonien erottuminen olisikin vaatinut enemmän kontrastia. Eikä ole mitään hajua siitä, mihin tämä lopulta muotoutuu. Valmiiksi leikattuja paloja on vielä jäljellä, joten todennäköisesti pala suurenee joskus. 


Vinoketjupussukan otin seuraavaksi ohjelmaan ihan vain siksi, että halusin saada jotain valmistakin aikaan. Enkä lähtenyt leikkimään tilkkujen kanssa, vaan ompelin sen yhdestä kankaasta, Marimekon pellavasta. 


Tilkkukavereiden innoittamana kokeilin twistiä, joka oli reppuohjeen yksi osa. Sitä oli kiva tehdä, eikä varmasti jää viimeiseksi twist-kokeiluksi. Noiden reppupaneeleiden pitäisi kai olla saman kokoisia, mutta eivät ole. Reppua niistä tuskin tulee, mutta eiköhän nuo paikkansa löydä. Mittasin juuri, että twististä saisin kalenteriini kannet pienillä lisäyksillä. 


Tähti foundation paper piecing- tekniikalla. Noin mustissa aatoksissa en kuitenkaan ollut, halusin vain testata, miten toimii mustalla taustalla. Kehystin tähden jo Mäntyharjulla, tämä päätyy tyynyn päälliseksi. Kuvan värejä oikeammaksi säätäessä sain näkyviin kiiltäviksi silittämäni saumavaratkin.


Kesä jatkui viikon lomalla Virossa. Ja Karnaluksin keikka oli varsin maltillinen; ompelukoneen neuloja, hyäksi havaittuja silmäneuloja, leikkurin teriä, Prymin neulaviuhka rikkoutuneen tilalle, tikkausviivain, vetskareita, varaosapuikot Addi Clickin puikkosettiin mutkalle istumieni tilalle, ja vain yksi ainoa kangas, jolle on selvä käyttötarkoitus. En ollut käynyt Karnaluksin uudistetussa ympäristössä, ja ihan oikeasti tuntui siltä, että paikan alkuperäinen henki on kadonnut - vaikka tavarat olivatkin nyt paljon helpommin löydettävissä ja ympäristö siisti. 


Loppukevennyksenä Pärnun lähistöllä tapaamamme alpakat, jotka olivat niiiiiiin ihania. Ystävällisiä, leikkisiä, vähän ujojakin. Ja nahistelivat keskenään, niin kuin pikkupoikien kuuluukin.  Ja hinkuivat tyttöjen aitaukseen.

22 kommenttia:

 1. Kylläpä kurssin anti on ollut monipuolinen. Heksagon-työssä on niin ihanat karkkivärit. Vinoketjupussukka kuulostaa tosi mielenkiintoiselta, pitää kokeilla. Karnaluksissa olet kyllä malttanut mielesi, mutta samoin kävi itselleni Hampurin Idee-kaupassa, josta en ostanut mitään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Helena! Kurssin töistä jäi minulta suurin osa aloittamattakin, paljon mielenkiintoisia ohjeita lähti kotiin odottamaan parempaa aikaa. Karnaluksin ostoksista vain vetoketjut ja puikot olivat heräteostoksia, muut suunniteltuja. Olen noita puikkojen varaosia kysellyt Suomesta, mutta kun niitä ei lankaliikkeiden hyllyissä ole ilman erityistä tilaamista, niiden hankkiminen on jäänyt ajatuksen tasolle. Karnaluksissa sattuivat onneksi kohdalle ja lähtivät mukaan.

   Poista
 2. Tärkeintä tilkkuilussa on se, miten se vaikuttaa omaan vointiin. Hienoa, että Mäntyharjun kurssi vaikutti parantavasti. Kivoja töitä. Marimekon kankaasta tehty vinovetskaripussukka on nätti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Suunnittelin lähettäväni tilkkukurssin laskun Kelalle :D

   Poista
 3. Sannan kursseilla on aina paljon vaihtoehtoja ommeltavaksi ja kiva niin, varmasti jokaiselle jotakin;)
  Heksagonityöstä erotan kyllä heksat hyvin, ei ongelmaa. Vinovetoketjupussukka on mielenkiintoinen eikä kaipaa enempää "koristelua" vino ketjun kiinnitys riittää tuomaan ihmettelyn aihetta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaihtoehtoja todellakin on, ja on ihme, jos joku ei hänen ohjevalikoimista löydä itselleen sopivaa. :D Samaa mieltä vinoketjupussukasta, ei kaipaa voimakkaita lisäefektejä.

   Poista
 4. Onpa kivoja tilkkupintoja. Monesti kokeilut tuottavat ahaa-elämyksen ajan kanssa, aivan kuin alku olisi ollut juuri sitä oikeaa heykeä odottamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tesa! Juuri näin, yleensä aluille löytyy loppukin :D

   Poista
 5. Punainen hexagoni työsi hehkuu, kuten joku taisi Mäntyharjulla mainitakin, vinovetoketjupussukka ei kaipaa muuta, on itsessään kaunis ja kivan näköinen. Tähti on kaunis ja tulee hieno tyynypäällinen. Alpakat ovat kyllä niin hellyyttäviä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tilkkureppu! Tuo vinoketjupussukka on kyllä kiva malli, sinä taisit ehtiä tehdä niitä kaksi kappalein Mäntyharjulla :D

   Poista
 6. Oih, iloa ja väriä, väri-iloa!
  Pussukan vetskari-idea on kiva.
  Alpakat ovat suloisia ja ihanan hömppiä - muistan varmaan ikuisesti taannoin paikallislehteen tekemäni jutun alpakka-agilitysta. :o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Paula! Voi, olisipa ihana lukea alpakka-agilityistä, on ne niin ihania!

   Poista
 7. No melkoisen puuhakasta kesää olet kyllä ehtinyt sinäkni viettämään ja ihania töitä syntynyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kurssilla jaksoin olla puuhakas, nyt olen ompelussa laiskistunut :D

   Poista
 8. No ihan mukavastihan näyttää ompeluksia syntyneen. Oikeastaan ei haitaa vaikka hexagonit eivät erotu niin selkeästi, pinta on kuitenkin eläväinen. Jospa ensi kesäksi varaisin jonkin kurssin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Saija! Suosittelen kurssivarausta, on niin hauskaa ommella porukassa :D

   Poista
 9. Kaunista olet tehnyt. Voi noita elukoita, ovat niin kivoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos,Vekki! Kivoja ovat, ja niiden touhuja oli hauska seurata

   Poista
 10. Kivoja juttuja olet saanut kuitenkin tilkkukurssillla tehtyä.Jännä nähdä mitä tuleekaan vielä.Ostokset kivoja Karnaluksista,kyllähän siellä tavaraa riittää.Nuo alpakat ovat niin söpöjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! En ole tainnut koskaan olla karnaluksissa näin maltillinen :D

   Poista
 11. Hieno kurssi! Kauniita pintoja ja tähti on niin upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tilkkuilo! Jatkotyöstämistä nämä vain vielä odottelevat ;D

   Poista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!