Sivut

lauantai 25. elokuuta 2018

Encore (yleisön pyytämättä)

Vielä kerran, Karkulainen, joka vietti viikkoja Vaasassa.Tuli kotiin määräpäivän jälkeen nopeasti, liekö ikävä ollut. Viettänyt sen jälkeen leppoisasti aikaa sohvalla. Laiturikuvat on napattu ennen Vaasan retkeä.


Karkulainen päätyi tänään pesukoneeseen, ei suinkaan ollut reissussa rähjääntynyt, vaan ihan  nähdäkseen, mitä tapahtuu. Tuli ihanan ryppyiseksi pesussa. On nyt kuivumassa lempeässä syystuulessa.
 

Ompelija ei ollut koskaan pessyt tilkkupeittoa uutena. Ja kun peitto oli uutuuttaan vähän kankea, niin se joutui koneen pyöritykseen toiveena, että se vähän notkistuisi. Tilkkupinnan alle tikattua bambuvanua ei ollut kutistettu, joten ompelija jäi mielenkiinnolla odottamaan, mitä tapahtuu. Ja ihan mukavaa tapahtui. Kuvassa peitto on vielä melko kostea, mutta hauskoja kurttuja pintaan tuli. 


Aikaisemmissa postauksissa peiton takapuoli on jäänyt esittelemättä. Siellä on turkooseja krysanteemeja. Vuosia sitten Viron Vorȕsta todella edullisesti hamstrattuja Rowanin kankaita löytyy edelleen omista varastoista. Sauma on pituussuunnassa,  kankaan kuvioita ei ole mitenkään soviteltu, koska siihen ei kankaan määrän huomioiden ollut varaa. Hurautettiin vain yhteen suurempia miettimättä. Saumakohta on kuvassa, mutta ei meinannut sitä ompelija itsekään löytää peitosta. Ihan tuurilla osui kuviot melkein kohdalleen. 


Karkulainen on siis kotona ja voi hyvin.

18 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, Hannele! Tikkausoppisi ovat kovassa käytössä!

   Poista
 2. Valkopohjaisen tilkkupeiton pesussa jännittää aina, vuotaako joku värikangas siihen vai ei. Hyvin näyttää pesu menneen ainakin siltä osin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nakkasin koneeseen kolme värinkerääjäliinaa pyörimään peiton kanssa, ne olivat ihan turkoosit koneesta otettaessa, mutta peiton valkoinen ihan valkoinen. Sen jälkeen kun olen oppinut värinkerääjiä käyttämään, olen esim. uusia kankaita uskaltanut pestä aika kirjavina sekoituksina.

   Poista
 3. Upea karkulainen ja kivasti pinta kupruilee:) Kaunis taustakangas.

  VastaaPoista
 4. Ihana karkulainen! Oikein pesunkestävä sellainen.💙

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Marle! Pesuun se varmaan joutuu useammin kuin jotkut muut peitot valkoisuutensa takia :D

   Poista
 5. Ihana karkulainen ja ihana tarina. Tilkkupeitot ei tosiaan mene pahaksi pesukoneessa. Yhtä vanhaa peittoa oon pessyt useasti koneessa ja siitä se tykkää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tarja! Pahaksi menemistä en pelännyt, lähinnä olin kiinnostunut, miten peitto käyttäytyy, kun vanu kitistyy.

   Poista
 6. Wau mikä karkulainen,ihana sellainen.Niin kauniin värinen.Kyllä olet taitava.

  VastaaPoista
 7. En ole myöskään koskaan pessyt uutta peittoa, pitäisi kokeilla. Pinnasta tuli kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin olin yllättynyt lopputuloksesta. Tikkauksen kuvio paikoitellen "katosi", mutta tarkemmin katsottuna se kyllä löytyy :D

   Poista
 8. Mahdottoman kaunis ja yhteensopiva taustakangas. Herkulliset värit.

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!