Sivut

perjantai 21. joulukuuta 2018

Punaista


 Viime kesän Mäntyharjun tilkkukurssin keskeneräisiä yritän vieläkin saatella valmiiksi. Tämä punainen neljän palan heksagon-työ (mistä en ollut ommellessa oikein varma, mikä siitä ehkä isona tulee) on roikkunut seinällä kohta puoli vuotta, nyt sen sitten viimein vapautin keskeneräisyydestä.. 


Tikkasin heksagoneihin ympyröitä, tai oikeammin nuo taitaa olla jonkin sortin spiraaleja. Oli aika nopea homman, kunnes...


 Luotin siihen, että saan kerrokset pysymään paikallaan ilman minkäänlaisia kiinnityksiä, kun kyseessä oli kuitenkin palanen, joka mahtui yhtenä kappaleena levälleen tikkauskoneen pöydälle. Ohuen vanun olin silittänyt kiinni tilkkupintaan, ja ajattelin, että siinähän taustakangaskin pysyy kyydissä mukana. No, ei pysynyt. Sinne se oli nätisti vekittynyt, onneksi huomasin ajoissa. 


 Pinnasta tuli tyyny, ei vain somisteeksi vaan ihan käyttöön. Koko on 31 x 50. Hyväksi on jo niskan alla testattu. Täytteksi survoin littanaksi nukutun tavallisen tyynyn, josta poistin noin kolmasosan täytteestä ja kavensin päällisen kokoiseksi.


Ihan yksin uutukaisen ei tarvitse sohvalla makoilla. Vuonna 2014 tehdyt kolmiotyynyt pitävät sille seuraa. Tykkään näistä tyynyistä edelleen kovasti. Kesän ne saavat huilata, mutta syyssisustuksen vaihtuessa ne palaavat takaisin sohvalle. 

Nyt siivoan ompeluhuoneen, nostan koneen huilamaan työpöydän alle ja ryhdyn joulun viettoon. Ei siihen montaa päivää mene, kun voin nostaa koneen pöydälle takaisin.

20 kommenttia:

 1. Iloista punaista! Tunnelmallista joulunaikaa!

  VastaaPoista
 2. Tyynystä tuli oikein kiva. Palasista koottavat heksagonit voisivat sopia minullekin, kun niita voi ommella koneella. Korjasin silitysvälineet pois olohuoneesta, mutta ompelukone saa jököttää pöydällään. Siinä sen on siisteintä olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kvilttaaja! Meillä pitää jouluksi majoittuvan klaanin mahtua sisään, siksi on pakko tehdä vähän raivausta :D

   Poista
 3. Iloisen ja raikkaan värisiä tyynyjä, tykkään:)
  Leppoisaa Joulua sinulle:)

  VastaaPoista
 4. Piti sanomani, että minullekin on sattunut tuollainen taustan kääntymishasardi joskus. Nykyään harsin koneella tikattavan työn ympäri kerrokset kiinni toisiinsa. Harsimisen jälkeen leikkaan ylimääräiset kankaat pois haittaamasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kumma, miten helposti ja huomaamatta se kääntyy, yhtään en huomannut koneen äänestä enkä mistään muustakaan, että paininjalan olla kaksi kerrosta kangasta lisää. Laiskana en viitsinyt kerroksia kiinnitellä, ja siitä sain maksaa :D

   Poista
 5. Tyyny on niin lämpimän värinen ja hauskasti siinä menee tummanpunaiset kuin ne olisi kiertyneet toistensa ympäri. Muutenkin pinnassa on paljon kiinnostavia kohtia. Kauniita ovat myös kolmiotyynyt. Harmitti varmaan purkaa, mutta sinulla on tyylikäs ratkoja, sillä varmaan homma sujui näppärästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marle! Enpä huomannut tuota kiertymistä ellet olisi sitä osoittanut. Tuota havaintoahan voisi hyödyntää...

   Poista
 6. Tekemäsi tyynyt ovat kaikki väritykseltään sellaisia, että sopisivat minunkin makuuni. Kyllä noita purkuhommia on pitänyt tehdä, kun alussa on laiskuus voittanut. Hyvää joulua ja tilkkujen täplittämää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Helena! Nuo on meillä talvityynyt, kesällä vaihdamme kevyempiin väreihin.

   Poista
 7. onhan herkullisen värinen ja kaunis.Samoin nuo edelliset työt.Kyllä näkee et olet niin taitava ettei paremmasta väliä.Ilolla katselee noita sinun töitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tykkään vahvoista väreistä ja siksi ne usein ovat töissäni.

   Poista
 8. Kauniita värikkäitä tyynyjä. Kyllä nitten päällä on mukava rentoutua.

  VastaaPoista
 9. Oikein kaunis tyyny ja kauniit on nuo aikaisemmatkin. Mukavaa loppujoulua :)

  VastaaPoista
 10. Ihastuttava päällinen. Raikas ja selkeä kuvio. Leppoisia joulun ajan päiviä sinulle.

  VastaaPoista
 11. Siitä tuli aivan ihana tyynynpäällinen, tuo väritys on niin upea!

  VastaaPoista
 12. Innostuin tuosta joulukuun 2018 kauniista punaisesta tyynystä heksagon paloista ja kysynkin vinkkiä mitoista joita siinä olet käyttänyt, että saa palat yhteen sopimaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, piti oikein kaivella muistia, miten nuo heksagonit tehtiin. Mittailin valmiista tyynystä ja todennäköisesti palat on leikattu kahden ja puolen tuuman kaitaleesta jollakin apuvälineellä, joko valmis viivain tai kurssilta saadulta mallineelta. Mallineen/kaavan voi valmistaa itsekin esim. napakasta pahvista, kokonaisesta heksagonista otetaan neljännes. Muistan vain, että palojen leikkaamiseen meni paljon aikaa, ompelu oli paljon sukkelampaa. Sitten palat ommeltiin ensin riviksi ja sitten rivit yhdistettiin. Toivottavasti osasin edes vähän auttaa. :)

   Poista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!