Sivut

lauantai 30. maaliskuuta 2019

Silppusenkki

Suivaannuin viime syksynä epämääräisiin kasseihin, koreihin ja laatikoihin, jonne pienet kangaspalat tahtoivat kerääntyä ja sittten niissä lisääntyä. Paljon hyviä silppuja jäi käyttämättä vain sen takia, etteivät  ne osuneet silmään oikealla hetkellä. Lokakuisella Tampereen reissulla äkkäsin ruotsalaisesta pienet toimistokäyttöön tarkoitetut laatikostot. Eivät maksaneet paljon ja mahtuivat hyvin autoon.


Pienen Ikea-askartelun jälkeen ne näyttivätkin enemmän kalusteilta kuin kasalta metalliverkkoa ja -putkia. Ajatukseni oli, että sijoittaisin laatikostot tikkauskoneen alle. Koneen pöytä on niin syvä, että laatikostot mahtuisivat siellä hyvin olemaan, eivätkä haittaisi koneen käyttöä. Olisivathan ne sinne leveyssuunnassakin mahtuneet mutta olin unohtanut pöydän vinottaiset tukirakenteet. Eli korkeus olikin se, mikä vaati etsimään toisen sijoituspaikan. Onneksi tikkauskoneen ja hyllyn välissä oli juuri passeli kolo. 


Suuri havainto silppuja järjestellessäni oli se, miten vähän ne lopulta vievät tilaa silitettyinä ja järjestettyinä. Monta nyssäkkää ja koria tyhjeni, järjestetyt ja silitetyt pinot olivat kooltaan vain murto-osa verrattuna alkuperäiseen röykkiöön. Roskiinkin meni jonkin verran, mutta ei merkittävää määrää. 

Loppuvuoden ärhäkkä jännetupin tulehdus esti neulomisen, joten silppujen silittämisestä tuli telkkarikäsityö. Pieni, hyllynkappaleesta tehty silitysalusta rahin päälle ja homma sujui istuen kuin itsestään TV:n katselun ohessa. Viimeisen pussukan silppuja silitin viime viikolla (jännetuppi päätti taas tulehtua). Todennäköisesti (=toivottavasti) en löydä kaappien kätköistä enää yhtään silppunyssäkkää.

Tavoite on, että sijoitan pienet kangaspalat heti niiden synnyttyä omaan laatikkoonsa. Mitenköhän onnistuu?
Systeemin korkeus on 57 cm ja yhden yksikön leveys 30 cm.

21 kommenttia:

 1. Siistin näköistä:) Lähdenpä tästä mittailemaan miten tuo systeemi sopisi ompeluhuoneeseeni;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että pysyykin yhtä siistin näköisenä :D

   Poista
 2. Kiva säilytysjärjestelmä. On ihan tosi, että silitettyinä kankaat menevät pieneen tilaan. Kukahan meillä ottaisi silitysraudan käteensä. Toivottavasti saat jännetuppitulehduksen kuriin. Kineesioteippi voisi auttaa, kun ei aina malta olla väkertämättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Helena! Vasen käsi on kipeä, joten oikealla touhuan entiseen malliin :D

   Poista
 3. Hienon näköiset systeemit. Nyt on vaarana, että kohta ei ole säilytettävää, kun silpun käyttö helpottuu oleellisesti. Jännetuppitulehdukseen kaalinlehtiä ideaalisiteen avulla käärittynä ranteen ja peukalon ympärille yöksi. Auttoi ihan kummasti mun ranteeseen. Vuosia sitten käytin keilaajan rannetukea töissä tulehtuneeseen oikeaan käteen. Se oli oivallinen, kun esti ranteen menemästä hankalaan asentoon. Myin sen pois keilapallon ja -kassin kanssa. Pikaista paranemista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kvilttaaja! Sitten kun olen ommellut tuon laatikoston tyhjäksi, lahjoitan sen ensiksi ehtineelle. Kiitos kivun taltutusvinkeistä, rannetuki on ollut ja on käytössä. Kaali on laitettu ostoslistalle.

   Poista
 4. Hyvä idea! Miten pieniä tilkkusilppuja säilytät, kuvassa näkyy olevan ihan hyvän kokoisia paloja. Mulla jäi iso muovilaatikollinen silppua (kolmioiden leikkuu jämiä yms.) Suomeen ja sitä silppua alkaa olla jo täälläkin, onko niitä turha säilytellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Eija! Siellä ne pienetkin on, sattui vaan päällimmäiseksi vähän isompia. Ihan pienet olen nakannut pois, etenkin jos ne eivät ole erityisen ihanaa kangasta. Laatikko on aika pieni, siihen mahtuu aanelkku, kokoa voit suhteuttaa siihen.

   Poista
 5. Olisipa kiva, kun itselläkin olisi silppukassien ja -nyssäköiden sijaan siistit silppulaatikostot niin kuin sinulla! Hienot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasseissa ja nyssäköissä ei ole mitään vikaa, jos niiden kanssa jaksaa elää :D

   Poista
 6. Kätevän näköisiä laatikostoja ja siistin näköisiä.

  VastaaPoista
 7. WAU, mikä ajatus! Toivottavasti toimii, ja saa pidettyä silput ojennuksessa ompelua varten. Olen kateellinen!

  VastaaPoista
 8. Meillä vastaavanlaisia Ikean korisysteemejä löytyy äkkipäätä laskien vaatehuoneesta, vaatekomeroista, kodinhoitotilasta, koiranruokakellarista, kukkaruukkuvarastosta, molemmista sivuvinteistä, autotallista, verstaalta - itse asiassa miltei kaikkialta muualta kuin ompeluhuoneesta... En osaa kuvitella elämääni ilman niitä, kaaosta ja sekasortoa se olisi!
  Sinun versiosi on kyllä tyylikkäämpi kuin omani, perusverkkolankakorit.
  Kun tavaroilla ja kankailla on paikka, aika hyvin ne sinne myös kulkeutuvat, varsinkin kun on vielä värikoordinointi motivoimassa. :o)

  VastaaPoista
 9. Kyllä on kätevä ja siisti. Huh, silitys on aika urakka :)

  VastaaPoista
 10. Onpa tuo kätevä juttu. Tuolla olisi meilläkin käyttöä.

  VastaaPoista
 11. Silppusenkki ja silitetyt silput, taas sait paljon hyvää aikaan luovuutesi ansiosta!

  VastaaPoista
 12. Kyllä nyt on siististi silput! Pitäis taas ottaa mallia.

  VastaaPoista
 13. Näppärä kaluste. Ikävää kätesi tulehtuminen.

  VastaaPoista
 14. Onpas ilo katsella näin hyvää järjestystä

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!