Sivut

sunnuntai 27. lokakuuta 2019

Joulukuusi, matkamuistoja ja muumio
Joulukuusi odottaa nyt tikkausta. Vanuksi valitsin Birminghamista ostamani tiiviin polyesterivanun. Taustakankaaksi ehdin jo silittää punavihreän mansikkakuvioisen kankaan, kunnes tajusin, että jos sijoitan kuusen suunnittelemaani paikkaan, ikkunakulmaukseen, taustan mansikat kuultaisivat valkoisista kohdista läpi. Niinpä lakanahyllyssä tilaa vienyt anopin kapiolakana pääsi taustaksi. Pitsit ja kirjailut otin kuitenkin talteen.


En ryhtynyt harsimaan enkä hakaneulottamaan, vaan suhautin sprayliimalla kerrokset yhteen. Vanu asettui todella hyvin kangaskerrosten väliin, ja sitä oli helppo käsitellä. Testaan vanua mielummin tähän työhön  esim. kuin peittoon, koska epäilen, että peittoon se voisi olla liian jäykkä. Asia selvinnee tikkauksen jälkeen.Kuusen jalkaa ommellessani yksi paperi oli kääntynyt huomaamattani nurin päin ja sain samanlaisia kappaleita kaksi. Onneksi sain piirrettyä uuden silkkipaperin väärin ommellusta kappaleesta. Ylimääräisen kappaleen upotin kuusen oksista jääneiden kappaleiden kanssa pussukkaan.


 Pussukan ompelun Tilkunviilaajan vinkkaamalla Noodleheadin mallilla, joka avautuu hyvin. Kiva ja helppo ommella, ei varmaan jää viimeiseksi tällä mallilla tehdyksi.

Piipahdimme syyslomalla Berliinissä, omasta kaupungista kun pääsee sinne nykyisin suoralla lennolla. Etenkin palatessa on kiva, kun olemme jo parinkymmenen minuutin päästä kotona laskeutumisen jälkeen, Helsinki-Vantaalta kestää kolmisen tuntia.


Matkasuunnitelmaan olin laittanut yhden tilkkukaupan, ja tilkkukaverit vinkkasivat mm. Spandaussa olevasta Patch It-putiikista. Ihanan nauravainen Christiane on pitänyt kauppaansa kymmenen vuotta.


Puoti oli kankaiden lisäksi täynnä erilaisia kasseja, pussukoita, seinävaatteita ja muita pieniä tilkkutöitä. Peittoja en muista nähneeni. Todella paljon erilaisia malleja oli myös  myytävänä.


Kaikki kankaat eivät mahtuneet kauppaan, vaan takahuoneesta löytyi lisää. Seinällä olevat työt, kuten kaikki muutkin kaupassa olevat, ovat Christianen tekemiä.


Vaikka en mitään olisi tarvinnut, niin muutama matkamuisto piti ostaa. :D


Tässä on kaksi kangasta taitettuna keskeltä kahtia. Kankaan toinen reuna on tumma ja väri vaalenee toiseen reunaan.  Sarja on nimeltään Bohemian Rhapsody, ja jos olisin löytänyt nämä aikaisemmin, niin olisin ostanut useampaakin väriä. Christiane oli jo leikannut minulle aika monta kangasta, joten nuukuus iski tässä kohtaa. Värejä oli muistaakseni lähemmäs kolmisen kymmentä. Upeita värejä kaikki. Vietimme puolitoista päivää Museosaaren museoissa. Egyptiläisessä kokoelmassa oli osasto muumioista ja sieltä löytyi muumioitu pieni krokodiili. Ja muumioinnissa käytetty pellava - eikö tuossa ole ilmiselvä hirsimökkiblokki!

Edit klo 17.15

Herttilei, unohdin kokonaan muut tilkkuteemaiset tuliaiset!


Magneetilla kiinnitettävä postikorttikotelo


Rannekello, ilmiselvä tilkkuilijamalli. Ryan Airilta.

13 kommenttia:

 1. Kiitos, nyt löytyi aiemmin tuntematon tapa käyttää tilkkutöitä. Kun seuraavan kerrann muumioin krokotiilia, teen sen hirsimökkiblokkeja käyttäen ;D . Aivan mahtava krokotiili.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun kuvagooglasin mummied crocodiles, melkein kaikilla oli tuo sama kuvio. Lisätietokysely on lähtenyt museon asiakaspalveluun, sillä tuo juttu jäi todella vaivaamaan.

   Poista
 2. Kuusesta tuli kiva ja pussukka on erityisesti mieleeni:)
  Kuvailemassasi tilkkukangaskaupassa menee kyllä pää sekaisin melko helposti ja nopeasti. Tuommoisiin on mentävä paksun rahapussin kanssa;)
  Hienon kellon löysit, todellakin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Irma! Oli tosiaan kiva kauppa ja etenkin kauppias oli vallan ihana! Kiusauksia oli tosiaan paljon :D

   Poista
 3. Ihania kankaita! En olisi pystynyt kieltämään itseäni hankkimasta noita Bohemian Rhapsody kankaita, ihan kaikissa väreissä. Kivoja tilkkuaiheisia hankinto ovat molemmat ja kello ihan mahtava! Onneksi kroko on kääritty kauniiseen peittoon. Fiksu valmistuu jouluun hyvissä ajoin. Kuusi on komea ja jämäpaloista tehty pussukka samoin. Tuo vetskarimalli on kätevä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marle! Christianella näyttää olevan verkkokauppakin, jos Bohemiat jäävät kutkuttamaan. En ole varma, toimittaako Suomeen, mutta ehkä, jos kauniisti pyytää. Toivottavasti meillä on jouluna muutakin kuin tilkkukuusi :D

   Poista
 4. Kuusi on upea ja näyttävä. Ihanat ostokset. Berliinissä käydessäni en löytänyt tuollaista kauppaa, vaikka kuinka googlailin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Saija! Kauppa olisi jäänyt minultakin varmaan huomaamatta, mutta sain siihen pari vinkkiä. On lisäksi aika sivussa keskustasta, ja kävelemäänkin pääsee U-Bahnin Altstadt Spandaun asemalta vielä varttitunnin verran. Mutta kannatti, jos ei muuta, niin iloisen kauppiaan takia.

   Poista
 5. Hieno joulukuusi: ei neulaset karise eikä kutita allergikon silmiä. Olet löytänyt joukon kauniita, vihreitä kankaita. Ihana kauppa Berliinissä, samoin sillä olevat kankaat ja valmiit työt.

  VastaaPoista
 6. No jo on upeat kääreet krokotiilillä. Hirsimökki-genrellä tuntuu olevan ikää ihan kohtuullisesti. Kauppa näyttää oikein houkuttelevalta, ihanat ostokset! Kello on ihan must! Kaunis kuusi ja hyvissä ajoin!

  VastaaPoista
 7. Tosi kaunis liina, kiva idea laittaa joulukuusi näin isona pöytään. Tykkään. Kivoja on pussukatkin.

  VastaaPoista
 8. Nyt tuli suuri houkutus ommella itsekin kuusi! Toi kello, sehän on ihan must :)

  VastaaPoista
 9. Kuusi on kyllä hieno, vähän kutkuttaa tehdä, kesällä sitä jo katselin Mäntyharjulla. Kivan jouluinen pussukka. Aivan ihanai kankaita olet löytänyt, pitää kauppa laittaa muistiin, jos joskus tulisi siellä käytyä. Kello on kyllä hieno!!!

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!