Sivut

perjantai 11. syyskuuta 2020

Creative Scissors ja muita muistoja

 

Tytär siivosi keväällä varastoaan ja löysi pari kassillista CISV-paitojaan ja huppareitaaan, (Children's International Summer Village) parinkymmenen vuoden mittaisen CISV-uran muistoja.  Kansainvälisillä leireillä on aina oma paitansa, samoin leiriin osallistuvat eri maiden delegaatiot lahjoittavat oman maansa CISV-paitoja toisilleen. Kun tytär pähkäili paitojen loppusijoitusta, kiirehdin ilmoittamaan, että t-paidoista voin tehdä peiton, roskiin tai kirppareille näitä muistoja ei viedä.

Leikkasin paitojen painatuskohdat suorakaiteiksi tai neliöiksi riippuen kuvan tai tekstin muodosta. Puolen tusinaa paitaa on vielä leikkelemättä, kunhan ratkaisen, miten saan painatuksista järkevän muotoisia. Osa teksteistä on sellaisia, että ne alkavat takakappaleelta ja jatkuvat etukappaleelle tai päinvastoin, niidenkin kanssa on vielä mietittävä, miten ne on järkevä yhdistää, jotta ajatus säilyy.

Seuraavaksi silitän palat ohuelle tukikankaalle. Palojen väliin teen kaitaleet yksivärisestä vihreästä puuvillasta. Paidoissa olleita pieniä kuvia ja STAFF-tekstejä laitan ehkä takakangasta somistamaan.

Tämä kasa on leikattujen paitojen rippeitä. Roskiin ne eivät mene vieläkään, vaan perheen pyöräilijöiden pyöränpuhdistusräteiksi.

PS. Tuo Creative Scissors on yhden leirin nimi ja se löytyy peräti kahdesta paitapalasta.


18 kommenttia:

 1. Mahtava idea! Saako tytär peiton itselleen? Meillä oli eri korisleirien, turnausten ja seurapaitoja. Niistäkin olisi voinut tehdä peiton, mutta ei tullut mieleenkään. Menivät kierrätykseen,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marle! Juu, menee tyttärelle, hänen reissu- ja leirimuistonsa ovat paidoissa.

   Poista
 2. Mulla juuri samanlainen projekti menossa. Tilauspeitto jo edesmenneen isoäidin college paidoista. Itselle telkkarin katselu -peiton palat Chicago aiheisista t-paidoista odottaa ompelua. Näistä lisää jossain vaiheessa syksyä blogissani.

  VastaaPoista
 3. Tätä voisi kokeilla pojan pelipaitoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen, tämä on kiva tapa säilöä muistot

   Poista
 4. Kiva idea säilyttää leirimuistot. Kaiken voi kierrättää, erilaisia tapoja on paljon, kunhan ne oivaltaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Helena! Varmaan säilyttelen noita rippeitäkin jonkin aikaa, jos niille löytyisi joku muukin käyttötarkoitus kuin rasvarätiksi ;D Osaa paidoista on käytetty kerta tai kaksi, muutamaa ei ehkä koskaan, joten materiaali on vielä hyvälaatuista.

   Poista
 5. Tästä tulee upea, en malta odottaa että näen valmiin peiton. Tämä suunnitelma jo itsessään näyttää hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivotaan, että tulee upea.Valitettavasti tällä hetkellä työ haittaa vakavasti harrastusta, valmista voi joutua odottelemaan ;D

   Poista
 6. Mahtava idea käyttää paidan kuvat peittoon! Tulee varmasti upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sovittelua on eri kokoisten palojen kanssa :D

   Poista
 7. Hienoa käyttää hauskat kuvat yhteen muistotyöhön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ei näitä oikein kirpparillekaan olisi kannattanut viedä

   Poista
 8. Hieno idea! Monenlaisia urheilutapahtumapaitoja on ollut meilläkin mutta niissä ei kyllä ollut noin värikästä ja monipuolista sanomaa - yritän puolustella kun en ole ymmärtänyt säästää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kati! Olen nähnyt jossain joskus maraton-paidoista tehdyn peiton, siitä se ajatus sitten lähti.

   Poista
 9. Tämä on ollut mielessäni monesti, kun erilaisia teemapaitoja kertyy. Hyvä väritys näissä paidoissa ja sopivat kivasti yhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen, tätä oli kiva tehdä, tai on vieläkin. Odottaa nyt tikkausta. Ja tytär halusi ne valkoisetkin paidat tekstiensä takia mukaan, joten yleisilme vähän muuttui.

   Poista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!