Sivut

sunnuntai 1. marraskuuta 2020

Joulu jo vähän mielessä

Uusi käsitöihin erikoistuva kauppa, Senttijatuuma, lähetti seitsemälle tilkkuilijalle punaisen, pienillä valkoisilla tähdillä somistetun fat quarterin. Tehtävänä oli valmistaa kankaasta jouluinen mukimatto. Sain kunnian aloittaa viikon kestävän mukimattokavalkadin.Kaikki mukimatot löytyvät Instagramista hashdagilla #SenttiJaTuumaChristmasMugRug, niitä julkaistaan yksi matto joka päivä viikon ajan tästä päivästä lähtien.

Kun ryhdyin miettimään mukimaton toteutusta, mielessäni kummitteli Snowflake Quilt, ja jopa hetken kuvittelin hyödyntäväni mallia paljon pienemmässä mittakaavassa. Aika pian tajusin kuitenkin, että jollen halua tehdä puolen sentin kahden kolmion neliöitä, on viisainta unohtaa ajatus.

Lumihiutale-teema ei kuitenkaan jåttänyt minua rauhaan. Aikani surffailtuani löysin Amy Friendin suunnitteleman paperiompelumallin. Mielestäni neliön muotoinen malli asettuisi jotenkin hölmösti suorakaiteen muotoiseen mukimattoon. Keksin sitten pilkkoa lumihiutaleen osiin, puolikkaan sijoitin toiseen reunaan, neljänneksen kulmaan. Valmiin mukimaton koko on 7,5 x 9 tuumaa. 

Tikkauksella en halunnut sotkea kuviota yhtään. Lumihiutaleen osaset on tikattu vain reunoistaan, muuten tikkaus on kiemuroita pienillä silmukoilla punaisella langalla. 

Itse olen lopputulokseen tyytyväinen (vaikka mies sanoikin lumihiutaleitani risukoiksi :D )

Kiva tähtikangas on Andover Fabricsin Star Bright, väri Dark Red. Kiitos Senttijatuumalle kivasta ideasta ja mukaan pääsemisestä!

Kuvat on poikani ottamia.

11 kommenttia:

 1. Hienosti toteutettu lumihiutalemalli. Työssä on rikottu perinteistä ajattelua tyylikkäästi. Hyvää joulunodotusta.

  VastaaPoista
 2. Kaunis mukimatto! Lumihiutale näyttää todella kivalta näin modernisti toteutettuna.

  VastaaPoista
 3. Ihailen aina näitä tilkkuilijoiden kivoja ideoita ja samalla pohdin miksi en itse keksi;) Tämäkin on taas niin hienosti toteutettu!!
  Kiva projekti Senttijatuumallakin järjestäjänä:)

  VastaaPoista
 4. Hienosti keksitty! Tosi kiva mukimatto!

  VastaaPoista
 5. Ihanan yksinkertainen ja siksi kaunis!

  VastaaPoista
 6. Voi miten kaunis alusta! Juuri tein tabletteja. Ei ole näin kauniita. Minun on ihan arkikäyttöön. Sinulla joulu jo vhn mielessä kun minä haikailen vielä kesää :) miten sattuikaan.

  VastaaPoista
 7. Kaunis ja tasapainoinen lopputulos, tykkään! Ilman muuta saa jo suunnata ajatuksia jouluun. Nyt on just se aika. :)

  VastaaPoista
 8. Hauskasti kaikkien mukimatot sopivat yhteen. Keksit kyllä hyvän idean!

  VastaaPoista
 9. Upea mukimatto ja hieno idea lumihiutaleesta!

  VastaaPoista
 10. Näin sijoiteltuna kuvio ei peittäänny, vaan näkyy hienosti. Ihanan raikas!

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!