Sivut

perjantai 12. maaliskuuta 2021

Laiska töitään luettelee

Talvilomaviikko olikin oikeaa lomaa! Korona piti meidät kotona ja hiihtokisat puoliskon TV:n ääressä. Kylätiet olivat joinakin päivinä peiliä ja jääladut tuiskuttaneet umpeen tai suojasään pehmittämät. Monta hyvää syytä sai istua ompelukoneen ääressä päivästä toiseen. 

FinnQuiltin haaste keskeneräiset valmiiksi sattui niin sopivaan saumaan, ja sainkin pienennettyä keskeneräisten vuorta ihan kohtuullisesti. (Mutta kyllä niitä vieläkin on!)

Mäntyharjun kurssilla vuonna x tehty tähtönen sai tikkaukset pintaansa. Yrritin ensin tehdä pieniä tähtiä taustakankaaseen, mutta purin sen, koska halusin tiiviimmäksi tikatun pinnan. Ja uskalsin jopa tikata mustalle pohjalle lilalla langalla.

Välissä on bambuvanu, ja  tikatessa aika äkkiä hoksasin, että olisi sittenkin pitänyt kaivaa musta vanu kaapin perukoilta. Olin kuitenkin tikannut jo niin paljon, etten lähtenyt purkamaan. Etenkin purkamassani kohdassa vanua tihkui pintaan, mutta sain sen teippiharjalla pois. Opikseen voi tästäkin ottaa.


Laiskuuttaani näpsin kuvia vain kännykällä, pahoittelen kummallisia valotuksia ja värityksiä. 


Claudia Pfeilin suunnittelema Poppy Field laajeni toisella suojatiellä ja lilalla reunuksella koko pöydän peittäväksi liinaksi. Voi olla, että tämä rullataan pois ruoka-aikaan ;D. Nyt tämä odottaa tikkausta.

Yhden illan vietin Sanna Parankon etäkurssilla ja tein lompakon. Päälliseen hyödynsin joitakin vuosia sitten Mäntyharjulla tehtyä hirsimökkiriviä, joista piti tulla reppu. Ei tullut reppua, mutta tuli sentään lompakko. 


Noloin keskeneräiseni. Luulin, että tämä oli jo valmis ja olen etsinyt tätä liinakaapistani moneen kertaan ja ihmetellyt, mihin se on joutunut. Se ei ollut koskaan valmistunut, mutta nyt on. English paper piecingillä käsin ommeltu, nyt onnellisesti käyttökunnossa. 

Kankaanpään Tilkkupäivillä Katri Eskelisen työpajassa syntyneet lomittaiset kolmiot tekniikalla tehty tilkkupinta päätyi keväiseksi liinaksi. Yhtään tilkkupinnan kankaista ei enää ollut jäljellä ja jouduin reunakantin leikkaamaan ihan eri kankaasta, mutta hyvin näyttää ainakin kuvassa sekaan mahtuvan. 


Tämä lienee vanhin keskeneräiseni. Olin pakannut nätisti minigrip-pussiin valmiit tilkkupinnat, kovikehuovat ja vuorikappaleet, jopa vetoketjun ja valmiiksi leikatut ripustuslenkit. Siihen se oli sitten jäänytkin. Nyt on pussi tyhjä ja pussukka valmis. Tämä on iso, korkeus 28, leveys vetoketjun kohdalta 30 cm ja pohjan leveys 10 cm. Tänne mahtuu korkeatkin putelit tai sitten tämän voisi ottaa jonkun pienehkön käsityön projektipussukaksi.

Äitini sanoisi, että laiska töitään luettelee. Voi olla niinkin, mutta oli kiva saada monta juttua valmiiksi!


24 kommenttia:

 1. Kauniita lopputuloksia kaikki ❤️

  VastaaPoista
 2. Hienoja töitä olet saanut valmiiksi!

  VastaaPoista
 3. Upeita tilkkutöitä! Niinhän se vanha sanonta menee, vaan pitäneekö nykyään paikkaansa :) Lomasi on mennyt ihan täydellisesti, kun olet saanut ommella. Keskeneräisten töiden saaminen loppuun on kyllä erityisen palkitsevaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tarja! Sovitaan, ettei pidä paikkaansa :D Kukas sen kissan hännän nostaa ellei kissa itse :D

   Poista
 4. Vautsi, simulla ei ole loma mennyt hukkaan, kun olet ahertanut noin monta keskenseräistä työtä valmiiksi. Kaikki tikkaukset ovat kadehdittavan kauniita. Omat rikkonaiset kyynärpääni eivät kestä kankaan pyöritystä. Tähtityyny on noista minun suosikkini. Pussukassa on kiva väriyhdistelmä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helena! Loma ei todellakaan mennyt hukkaan, sillä sehän on sitä aikaa, jolloin saa tehdä sitä, mikä tuntuu mukavalle.

   Poista
 5. Paljon keskeneräisiä oletkin saanut valmiiksi:) Kaikki ovat kauniita mutta kuten olen jo aiemmin tainnut mainita että pöytäliina on ihan huippu! Mietinkin miten maltat käyttää sitä jokaipäiväisessä käytössä;)
  Täällä nuo keskeneräiset ei vaan millään valmistu;) Jotain muuta ommeltavaa ilmestyy juuri kun otan jonkun vanhan työn käsittelyyn:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama uhka uusien aloittamisesta täälläkin. Yritän nyt tosissasi saada UFO-kaappia tyhjäksi. Olin jo näpäytyksen päässä ilmoittatumisesta pariinkin mysteeriin, mutta maltoin mieleni.Työ vie tällä hetkellä tosi paljon aikaa.

   Poista
 6. Olet tosiaan ahkeroinut! Kaikki kauniita ja hyvä, että pääsivät pois keskeneräisten osastolta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marle! Koskahan sen osaston saisi tyhjäksi? Ei taida olla edes mahdollista, kun kaappien perukoilta aina ilmestyy jotain. :D

   Poista
 7. Miten kauniita töitä kaikki ja niin mestarin ottein tehtyjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Vekki! Tuosta mestaruudesta nyt niin tiedä, mutta mieluista hommaa tämä on.

   Poista
 8. Olet ahkeroinut tilkkuterapian parissa. Ihanan kauniita tuotteita on syntynyt.

  VastaaPoista
 9. Loma on aina silloin mennyt hyvin, kun on saanut jotain aikaiseksi, no ehkä se ei pidä aina paikkansa, vaan lepokin on paikallaan lomalla. Sinulla on valmistunut loman aikana paljon kauniita keskeneräisiä ja ihania tikkauksia tyynyssä! Olet kyllä saanut tilkkuterapiaa, kuten Raija tuossa edellä mainitsee:)Sekä valmiita töitä.

  VastaaPoista
 10. Meidän lukijoiden kannalta töiden esitteleminen on juuri blogien suola. Se saa meidät palaamaan lukemaan blogia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kvilttaaja! Harmi, että bloggaaminen näyttää ainakin jossain määrin kuihtuvan. Tahti on harventunut itsellänikin.

   Poista
 11. Voe mahoton! Oli jo mykistyä tähtikuvion kohdalla. Niitä tuli aina vaan lisää ja lisää. Toinen toistaan upeampia.
  Suuri pöytäliina on WAU!
  Nyt on kevyt hengähdyksen aika. Sit voikin alkaa taas säilömään.
  Upeita töitä ihan kaikki.

  VastaaPoista
 12. Todella tuottelias loma. Ihailen noita tikkauksia, on niin tasaista.
  Sannan etäkurssi kiinnostaa myös, tuo lompakko on hyvän näköinen!

  VastaaPoista
 13. Hurmaavia töitä kaikki ja mitä ihania värejä!!!!!

  VastaaPoista
 14. Noin paljon sait valmista aikaan. Hyviä löytöjä!

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!