Sivut

perjantai 22. heinäkuuta 2022

Tilkkukurssituotoksia

 Olin kesäkuussa Mäntyharjun ensimmäisellä tilkkuviikolla, ja aikaansaannokset ovat odottaneet sopivaa aikaa postaukselle. Aika paljon keskeneräistä on vielä, ne odottavat syksyn sateisia päiviä, jolloin voi keskittyä ompeluun. Nyt on marjastus, puutarha, lomailu ym. kesäpuuhat. 

Pienen päivänkakkaraliinaan tein tilkkupinnan valmiiksi Mäntyharjulla. Tikkaaminen ja kanttaaminen jäi kotihommiksi. Tämä on ainoa keskeneräisenä kotiin tullut työ, jonka olen tehnyt nyt valmiiksi asti. Tämä tehtiin paperiompeluna.

Pyöreää vetoketjupussukkaa suurensin vähän alkuperäisestä ohjeesta, että sain siitä luutuuttikuulokkeilleni (=luujohdekuulokkeet) säilytys- ja kuljetusvälineen. Tästä tuli varsin näppärä ja on paljon mieleisempi kuin kuulokkeiden mukana tullut musta, kuminen pussi, joka tuntui käteen aika ällöttävälle. 

Kompassi oli myös paperiompelumalli. Tähän käytin yksiväristen laatikostani Marraskuu-peitosta jääneitä resurssipaloja. Näitä kompasseja tein kaksi, jos nämä joskus jalostuisivat kassiksi, niin on sitten kumpikin kylki saman näköinen. Olen aika vähän kaarevia saumoja ommellut, ihan ei mennyt kuin Strömsössä, mutta kuuma rauta ja höyry tekevät ihmeitä pullottaville saumoille. 

Kimalaisiakin syntyi kaksi, näistä ehkä tulee joskus tyynynpäälliset. Tai sitten ei. Raidallisesta tereestä tykkään, mutta mustaa reunaa karsastan. Minulla on keltaista kangasta, jossa on pieniä kimalaisia (tai niiden sukulaisia), josta voisi miettiä uusia reunoja. Ehkä...

Japanilainen puutarha-blokista syntyi kai peittojakin, ainakin jollakin kesän neljästä kurssista. Minä tein neljä blokkia ja niistä joskus toppaan ja tikkaan liinan. Ehkä vähän kummalliset värit minulle?

 Viimeiseksi ensimmäisenä kurssipäivänä (ja vähän toisenakin) tehty reppu. Materiaali on todella pehmeää keinonahkaa. Vegaaniseksi nahaksikin kutsuvat. Tässä oli vääntämistä ja kääntämistä, ja metrivetoketjuakin hain kahteen otteeseen kurssikaupasta, kun en meinannut tajuta, miten paljon sitä tähän upposi. Vähän olen kyllä ylpeä, että sain tämän ihan siististi kasaan. 

Repun suuaukko taittuu piiloon, kun se on selässä tai olkapäällä. 

Selkää vasten tulevassa kyljessä on toinen tasku. Repun hihnat muodostuvat vetoketjusta, joka avataan, jotta saadaan kummallekin olkapäällä hihna. 


Olipa kiva kurssi taas! Yksi kurssin parhaita anteja on ommella yhdessä toisten kanssa. Uusia tilkkututtavuuksiakin syntyi ja ehkä ensi kesänä tavataan taas Mäntyharjulla.

11 kommenttia:

 1. Hienoja ompeluksia! Tuo reppu on todella kätevä. Kaunis päivänkakkara ja niin ajankohtainen juttu, kun päivänkakkarat kukkivat parhaillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tarja! Jospa tuo päivänkakkara toisi kesää syksyyn ja talveenkin :D

   Poista
 2. Päivänkakkaraa katselin ihaillen jo aiemmin, lienikö ollut Sannan postauksessa:) Tykkään siitä kovasti:) Vihreät kankaat olet valinnut kivasti antamaan elävyyttä sen sijaan että olisivat kaikki samaa vihreää:)
  Reppu on komea mutta näyttää niin monimutkaiselta että taisi jäädä multa tekemättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Irma! En tekisi toista reppua, oli kyllä sellaista aivojumppaa, mikä ommellaan mihinkin kiinni ja missä järjestyksessä. Ja kääntövaiheessa oli vain iso "solmu", joka piti jostain saada kääntymään oikein päin.

   Poista
 3. Voi, miten ahkera olet ollut. Päivänkakkara on yksi lempikukistani ja malli on viehättävä erilaisilla vihreän sävyillä toteutettuna. Kompassi on niin tasainen ja kivasti monivärinen. Ajattele: minun uudessa kännykässä (viikon vanha) ei ole kuulokkeita! Sen käytön opettelu on vielä työn alla. Kimalainen on lystikäs. Tuo reppu on kyllä tosi mielenkiintoinen. Sain tänään yhden peiton valmiiksi; se odottaa kuvausta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Helena! Yritän kursseilla saada mahdollisimman paljon valmista, mutta nyt tuli aika monta ufoa kotiin. Omia ratkaisujahan ne oli, että jäivät kesken, kun en halunnut käyttää kurssilla aikaa tikkaamiseen. Kunhan marjastus- ym. kiireet helpottavat, isken näihin keskeneräisiin kiinni :D

   Poista
 4. Mukavan näköisiä töitä! Onko kesäisempää kuin päiväkakkara! Kompassi on hieno mustalla pohjalla ja reppu näyttää oikein näppärältä. Suuaukko on hyvä kun on piilossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kati! Reppu on näppärä, mutta huomasin parin päivän lomareissulla, ettei sitä voi pakata kovin painavaksi, vaikka tilaa onkin, koska hihnat ovat niin kapeat, että helposti painavat olkapäitä kipeästi. Mutta varsin passeli keveiden kuormien kanteluun :D

   Poista
 5. Hauska reppu ja muuta kivaa valmistui Päivölässä!

  VastaaPoista
 6. Kauniita töitä! Erityisen hieno tuo reppu. T. Saija

  VastaaPoista
 7. Hii-haa, minäkin olin Mäntyharjulla, heinäkuussa! Vielä(kään) en ole töistäni ehtinyt postata, muuan sama malli valmiina ja toinen puolivalmiina.

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!