Sivut

perjantai 4. lokakuuta 2024

Pieniä ja isoja

 Ranskan matkan jälkeen ei ole tullut ommeltua kuin pussukoita, vaikka yhden peiton kankaatkin ovat odottamassa. 

Pieniä avaimenperäkukkaroita olen ommellut melkein sarjassa. Näitä on kiva tehdä, ja ovat aika sukkeliakin ommella. 


Samalla näihin saa upotettua paikkaansa löytämättömiä vetoketjuja, myös niitä lyhyitä pätkiä. Pikkupussukan korkeus on n. 10 cm. Päällikankaassa on silitettävä tukikangas, vuorissa ei. Ohjeita näihin löytyy useita, itse olen hyödyntänyt Wandee easy sewingin videota (https://www.youtube.com/watch?v=ad_aJYzWawQ&t=104s), koska siinä on ohje kaavan tekoon.

Vetoketjun ompelen videosta poiketen päällisen ja vuorin väliin, on vähän siistimpi sisäpuolelta niin, vaikka sinne ei kovin paljon mahdukaan kurkkimaan. 

Vaikka kolikoita ei nykyisin juuri mukana kuljetetakaan, muutama huulirasvariippuvainen ystävä on ottanut tämän mielihyvin vastaan. 

Aiemmin syksyllä ompelin ystävän lapsenlapselle Överipinkki-pussukan. Ja kävi, niin kuin minulle usein käy, että leikkasin 1½ tuuman kaitaleita yli yhden pussukan tarpeen, ja kun mekkokuvia oli vielä jäljellä, niin ompelin sitten toisenkin. 

Korkeus 23 cm, leveys yläreunasta mitattuna 30 cm ja pohja 13cm.

Harmittaa vain hirmuisesti, että Eurokankaassa aiemmin myytävänä ollutta tukihuopaa ei enää saa, vaan tilalla on letrumpi versio. Ei ehkä kuvasta näy, mutta minusta nämä näyttävät vähän lysähtäneiltä. Jos joku tietää, mistä voisi saada EK:n huovan kanssa vastaavaa, niin otan vinkkejä mielelläni vastaan. Tykkään liimattomasta tukihuovasta, koska tikkaan sen kuitenkin tilkkupintoihin kiinni, liima on ihan turha kemikaalien ja hinnan lisä. 

Liinavaatekaapissa toimettomana pyörinyt keittiöpyyhe siirtyi kangaslaatikkoon. Pyyhe oli todella kovaa ja tiukkaa kangasta, eikä pehmennyt pesuissakaan. Lisäksi siinä oli taustapuolella tumma, lähtemätön  tahra, joka oli siinä jo uutuuttaan, ehkä jotain kone- tms. öljyä. 

Aluksi suunnittelin leikkeleväni pyyhkeen palasiksi, kukkia ja lintuja, sekä käyttäväni kankaan niin. Mutta kun aloin mallailla leikeltäviä paloja, totesin, että paljon kaunista menee hukkaan. Alaosaan ja pohjaan lisäsin sinistä kangasta, ettei mikään kaunis vain joutuisi pohjaan piiloon. Pyyheosion tikkasin vaaleista kohdista pienellä kiemuratikkauksella tukihuopaan kiinni, pohjan vaakasuoralla tikillä.

Tässä pussukassa em. tukihuopa toimii kohtalaisesti, koska kangas on niin topakkaa itsessään. Vetoketjun kiinnitysidea on Noodleheadin Open wide zippered pouch- ohjeesta, siksi tämä aukeaa vähän isommaksi kuin överipinkki. 

Korkeus 23 cm. leveys yläreunasta mitattuna 28cm ja pohjan leveys11cm.

Minusta tämä kangas on kauniimpi pussukkana kuin pyyhkeenä 😊


2 kommenttia:

  1. Kiva malli noissa avainkukkaroissa. Tuo Överipinkki- pussukka on tosi kaunis, varmaan monen pikkutytön unelma. Pyyhkeestä tehty pussukka on tyylikäs. Hyvää kierrätystä.

    VastaaPoista
  2. Ihania, ihania - sekä suuret että pienet <3

    VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!