Sivut

sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Valmista tilkkupintaa

Kolmasosa peittoni tilkkupinnasta on kasassa! Vaalea kangas käyttäytyi ensin hiukan kimurantisti, mutta kun pääsin sen kanssa sinuiksi, sekin alkoi totella. Ilman ratkomista en selvinnyt, kahden ensimmäisen pitkän kaitaleen yhdistäminen ei onnistunut ensimmäisellä kerralla. Syy: en hoksannut tilkkuja leikatessa painaa viivainta tarpeeksi napakasti, se luisti kankaan päällä ja tilkuista tuli hiukan suurempia kuin blokit. Ratkaisin asian ompelemalla ensin yhteen blokin ja yksivärisen tilkun. Blokit ovat aika tarkasti samankokoisia ja pysyivät hyvin suorana monien saumojensa avulla. Yhteenompelun jälkeen tasasin yksivärisen tilkun samankokoiseksi blokin kanssa. Etenin näiden parien kanssa, jolloin kohdistamisessa ei tullut enää ongelmia.
Tarkoitus oli alunperin, että peittoa reunustaa yksivärisestä kankaasta leikatut kaitaleet. Nyt mallaillessani tilkkupintaa  vaalean kankaan viereen, se alkoin näyttää aika pliisulle ja melkein huutaa tummempaa kaistaletta väliin. Onneksi kaapista löytyy oikeanvärinen aluslakana, joka on ajalta, jolloin lakanoista tehtiin vahvoja ja värinsä pitäviä.
Vaikka olen enemmän kuin tyytyväinen tulokseen, niin sommitelun tekisin nyt hiukan toisin. Orvokkikankaan laittaisin isojen yksiväristen tilkkujen paikalle, blokkeihin vaaleaa sinistä ja Unikko-pöytäliinaa. Hätäisyys kostautuu, ensi kerralla toivottavasti muistan mietiä eri kankaiden sijoittelua tarkemmin.

2 kommenttia:

  1. Ratkaisit mielestäni fiksusti sen sovitteluongelman! Ja entä jos laittaisit tuon tilkkupinnan ympärille kaksi erilaista reunusta? Vai tulisiko peitteestä silloin liian iso?

    VastaaPoista
  2. Suurkiitos vinkistä, samaa ehdin ajattella itsekin, kommenttisi vielä vahvisti tuumailuni. Tilkkupinnan ympärillä on nyt 5 cm leveä kaistale unikkokankaasta ja sen viereen tulee n. 10 cm vaalean sinistä, samasta kankaasta tulee myös peiton toinen puoli. Aikaa pitäisi vain olla enemmän ompeluun :)

    VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!