Sivut

sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Vekkikassi

Tilkkutaiturin Tyttäreltä saadun kassiohjeen toteutus alkoi eilen. Kun kotoa ei löytynyt asiallisia (?) materiaaleja, on kankaat haettu E:llä alkavan kangaskauppaketjun liikkeestä. Tilkkutaiturin Tyttären kassi on tyylikäs tummansininen kullankeltaisin somistein, itse halusin keväisen pirtsakkaa.

Kuvien erilaiset vihreät eivät oikein täsmää todellisen kanssa, ensimmäisessä kuvassa on ehkä lähinnä oikeaa vihreää. Pallokangas on mielestäni ihanaa, oikein sellaista kesämekkokangasta. Äitini mukaan kretonkia.

Ompelin yksivärisestä kassikankaasta ja tehostekankaasta leikatut kaistaleet yhteen. Keväistä, eikö vain?

Silitin saumat auki ja sitten takaisin kiinni sekä tikkasin vekkien reunat. Tämä oli aika työläs vaihe, etenkin kun olin tehnyt laskuvirheen kangasta leikatessani, josta sitten seurasi kaksinkertainen työ. Kehnosta päästä kärsii etenkin niska- ja hartiaseutu.

Vekit kiinnittyivät ommellessani välikaitaleet kiinni vekkikaitaleisiin. Pallokangas toistaiseksi vain pilkistelee vekkien välistä. Kassi jäi tähän vaiheeseen odottamaan lisätarvikkeita - sekä ompeluaikaa. Loma nimittäin loppui ja aamulla olisi taas oltava virkkuna  työmaalla. (Onneksi pääsiäinen, vappu ja helatorstai on keksitty, puhumattakaan kesästä!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!