Sivut

lauantai 15. maaliskuuta 2014

Lumivalkoista

Lumivalkea pitsimatto valmistui tilaustyönä. Se on virkattu ontelokuteesta kahdeksan numeron koukulla. Ohjeen olin joitakin vuosia sitten repäissyt talteen Kodin Pellervosta, mutta se löytyy myös Lappajärven Värjäämön sivuilta (klik). Tilaajan toivomuksesta matto on ohjeen mattoa pienempi, halkaisija 93 cm, ohjeen koko on 120 cm.
 Lumivalkeaa on tänään muuallakin kuin matossa. Toissapäivänä löysin kasvimaan laidasta ensimmäiset raparperivauvat, mutta nyt näyttää siltä, että en taida päästä piirakan paistoon vielä tulevalla viikolla. Mutta toisaalta, tämähän on ihan normaali keli tähän aikaan vuodesta.


10 kommenttia:

 1. Jos ei helmikuu helistä, niin maaliskuu maksaa, näin äitini toisteli. Eli valkoista oli odotettavissa, kun helmikuu oli niin leuto. Valkoiset pitsit ovat aina ihania. Tosin 8 numeron koukun vääntäminen kuulostaa hurjalta. Minulle sopi paremmin 0,75 tai 1,0 ja sen mukainen lanka. Nyt ei tällä peukulla passaa pitsejä enää virkata. argh..

  VastaaPoista
 2. Ihana pitsimatto! Tuollaista olen haaveillut tekeväni jo monen monituista vuotta... en sitäkään unelmaa ole vielä toteuttanut! Valkeaa unelmaa... onkos se joku laulu?;o)

  VastaaPoista
 3. Hei! Ihana luminen tie, mutta osaan kylla kuvitella kuinka ikava yllatys kun olitte jo asennoituneet kevaaseen. Olet tehnyt aivan ihanan maton ja valkoisessa kuvio nakyy tosi kauniisti. x Teje

  VastaaPoista
 4. Valkoisenakin matto on kaunis. Minä olen tehnyt tuolla mallilla mustan maton.

  VastaaPoista
 5. Niin nätti matto kuin lumihiutale, vrt. alempi kuva.

  VastaaPoista
 6. Jaajuunii, mullon Esteriä kaapis. Pitäs kans väsätä tommone matto. Soon hiano.

  VastaaPoista
 7. Sehän on kuin pitsiliina, hieno! Onhan se kaunis tuo luminen maisema ja mieluummin nyt kuin toukokuussa.

  VastaaPoista
 8. Kaunis lumenvalkoinen matto, voih kun voisi itsekin virkata, nämä ovat niin kauniita!
  Täällä oli lumi maassa myös sunnuntaina:)

  VastaaPoista
 9. Ihanan puhtaan värinen matto. Kuviokin on hieno!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!