Sivut

perjantai 15. elokuuta 2014

Ruusupuskan uudet raamit

Vuoden 2013 Aurifilin BOMit olivat ensimmäinen kokemukseni kuukauden blokeista. Aloitin ne jälleen kerran ajattelematta nenääni pitemmälle. Ja niinpä kangasvalintani alkoivat jossain vaiheessa tympiä. Kun asettelin blokkeja vieri viereen, ne näyttivät yli-imelälle ruusupuskalle. Mietin pitkään, miten niitä yhdistelisin, ja sain hyviä vinkkejä kommenteissanne. Olin kuvannut blokkeja nurmikolla, ja siitä se sitten lähti, imelyyden ja kirjavuuden taltuttaminen vihreällä.


Kuvassa vihreä on todellisuutta tummempi, mutta en onnistunut säätämään kuvan värejä lähemmäksi oikeaa. Blokkien välissä olevat kaitaleet ja reunus blokkien ympärillä ovat samanlevyiset. Suunnittelin ensin punaisen kaitaleen ympärille vielä toisen vihreän, mutta kun sain punaisen paikalleen, päätin jättää sen noin. Jos olisin hoksannut sen ennen reunankaitaleen leikkaamista, olisin tehnyt siitä vähän leveämmän. Reunassa vilkkuva valkoinen on vanun reunaa, ehdin rakentaa kerrokset ennen kuin muistin, että kuvatakin voisi. 


Silmäni sietää tätä vähän paremmin kuin ihan rinnakkain aseteltuja blokkeja. Kiitokset tummien kaitaleiden ehdottajille!


Edit. 16.8. klo 9.17
Vasta tänään tuosta kuvasta huomasin, että kaksi riviä onkin vaihtanut paikkaa! Pystysuorista riveistä ensimmäinen ja kolmas vasemmalta ovat livahtaneet toistensa sijoille. Ideani kun oli, että nuo kaksi haljumpaa blokkia olisivat olleet keskellä. En taida kuitenkaan purkaa, etenkin kun olen osan peittoa jo tikannut. Näin sokeaksi sitä omalle työlleen tulee, huoh! Ehkä kestän tuonkin?

10 kommenttia:

 1. Tuohan olis vallan ihana jollekin tyttöselle. Oon vissiin ollu oman tytön vaikutuksen alla jo sen verran, että imelä on hyvä. Joskus ajattelin vältellä vaaleanpunasta, mutta ei sitä van pysty pienten kans...

  VastaaPoista
 2. Tuo tumma vihreä sopii hyvin ja näyttää kivalta. Kiva kesäinen ruusupuska:)

  VastaaPoista
 3. Tummat välikaitaleet toimivat loistavasti. Kuukauden blokkien tekeminen on siis ollut sinulle hieno koutu: 1) erilaisten blokkien ompelukokemus 2) värien suunnittelun opettelua 3) blokkien yhdistämisen opettelua. Bonuksena me blogisi seuraajat olemme saaneet nauttia tilkkutyösi evoluutiosta. Minkä kokooinen peitosta tuli?

  VastaaPoista
 4. Herkulliset värit, minun silmään ei näytä yhtään imelältä! Tumma vihreä passaa hyvin.

  VastaaPoista
 5. Enää ei ole yhtään äitelä, aina löytyy ratkaisu.

  VastaaPoista
 6. Hyvin tasapainottuu noiden välikaitaleiden ansiosta - eikä rivien vaihtumista tietenkään huomaa ja tiedä kukaan muu kuin sinä itse ;)

  VastaaPoista
 7. Hienosti on tumma vihreä taltuttanut ja nivonut blokit yhteen. Siitä tuli hieno.

  VastaaPoista
 8. Aivan hieno työ. En ikinä olisi huomannut sommittelussa jotain häikkää.

  VastaaPoista
 9. Samaa mieltä kuin muutkin: tumma vihreä sopii hienosti!

  VastaaPoista
 10. Ihanat värit työssäsi. Minä ainakin pidän niistä. Olet liian kriittinen. Tumma vihreä sopii hyvin tuollaisen aniliinin punaisen kanssa.

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!