Sivut

lauantai 27. kesäkuuta 2015

Pöllöjä Ellulle

Miljoonat kiitokset tilkkukurssipostaukseen saamistani kommenteista!  Taavin itsetunto koheni ihan silmissä kommenttienne perusteella! Valitettavasti minun piti laittaa roskapostitunnistus takaisin päälle, ykskaks tulla tupsahti joku kumma roskapostitulva. Tilkkusatua ei sen sijaan ole onneksi vähään aikaan näkynyt.


Ellu, kohta 9 v, tilasi tyynyn, johon piti tulla iso ja pieni pöllö. Ellu kävi itse valitsemassa kankaat pöllöihin. Se olikin tarkkaa puuhaa. Pienen pöllön silmien piti olla pienemmät kuin ison, ja sen piti istua oksan ohuemmassa päässä. Aikaisemmin tekemäni testipöllön mallia Ellu muutti niin, että vatsa tehtiin vain yhdestä kankaasta. Näillä ohjeistuksilla käynnistin pöllöjen tekemisen. Ohje on Craftsysta.

Pöllöjen ja oksan ääriviivat on tikattu saumaan, valkoinen tausta pienellä kiemuratikkauksella. Turkoosiin reunaan tein suoria tikkauksia reilun sentin välein. Tyynyn tausta on samaa turkoosia kangasta kuin reunakin ilman vanua ja tikkauksia. Alareunassa on vetoketju. Tyynyn koko on n. 42 x 42 cm, sisään survoin Ikean 50 x 50 cm tyynyn, joka täyttikin päällisen napakasti.

Tein tyynyä toista viikkoa. Ompelutahti Mäntyharjun tilkkuviikkoon verrattuna on siis pudonnut huimasti. Kaikenlaiset omituiset hommat (kitkeminen, ikkunanpesu, ruohonleikkuu, istuttaminen, kivien kerääminen, halkojen latominen) ovat vaatineet aikaa. Onneksi on välillä satanut vettä!

11 kommenttia:

 1. Mahtaa Ellu olla onnellinen tuosta uudesta tyynystään. Söpöt on, iso ja pieni pöllö!

  VastaaPoista
 2. Kiva tyyny ja hyvät värit on tilaaja valinnut:)

  VastaaPoista
 3. Ellu saa ihanan tyynyn. Suloset pöllöt.

  VastaaPoista
 4. Söpöt pöllöt ja Ellu sai mieleisensä tyynyn, kaunis siitä tuli!

  VastaaPoista
 5. Ellulla on ihan selvästi tekstiilitaiteilijan taito hallussa. Kauniit värit.

  VastaaPoista
 6. Voi, luulenpa kankaiden valinnan ja mallin muokkauksen olleen tärkeät hetket teille molemmille... Ellulla on selvästi silmää ja ymmärrystä tilkkuilulle! Hyvät on olleet syysi ompelutahdin hidastumiselle, kaikki täysin hyväksyttäviä :)

  VastaaPoista
 7. Tosi hauskaa että Ellu halusi itse valita kankaat! Reippaat pöllöt tuli!
  Kyllä niin on samoja (rentouttavia) puuhia täälläkin...

  VastaaPoista
 8. Kaunis, iloisen oloinen tyyny:) Malli on kiva!

  VastaaPoista
 9. Pöllöjen värit sopivat hyvin yhteen, Ellulla on hyvä värisilmä. Mallikin on kiva!

  VastaaPoista
 10. Sympaattisen näköiset pöllökaverukset.

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!