Sivut

sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Pieniä puuhia


 Uusi kalenterini joutui odottamaan uutta mekkoaan reippaasti vuoden vaihtumisen yli.  Mutta sai sen kumminkin. (Olen ihan onneton sinisten värien kuvaajana, yritin ainakin viidellätoista eri asetuksella, tuo on paras niistä, mutta sekin on surkea). Tähtien ainekset on leikattu tuuman levyisestä kaitaleesta. Näitä pienemmän tähden tekijäksi minusta ei taida olla.


 Takakansi sai vain yhden tähden. Meillä töissä koko porukka saa viran puolesta samanlaiset   kalenterit, ja usein palaverien jälkeen arvotaan, mikä on kenenkin. Nyt ainakin yksi erottuu joukosta.


Työkaverille tein kaksiosaiseen kehykseen kukkaron hänen toivekankaastaan. Hän näki blogissani kuvan ko. kankaasta, ja siitä se sitten lähti. Kankaassa on jotain samaa kuin italialaisen Silvia Login töissä. Silvia käyttää mm. värikynistä leikattuja palasia töissään. Kehys on 10 cm leveä, tein kukkarosta hiukan normaalia pitemmän, nyt sinne mahtuu puhelin. 

Jos olisin ollut jossain muualla kuin juuri siinä työpalaverissa torstaina, ja jos olisi sattunut joku muu neuvottelukumppani kuin Tiina, ja jos ei olisi tullut puhetta siinä Tärkeiden Asioiden sivussa seuraavana päivänä olevasta tilipäivästä, olisi jäänyt tämä löytö tekemättä. 


Yksi kaupungissa oleva Pentikin myymälä lopettaa, ja heillä oli loppuunmyynti, joka koski kaikkea esillä olevaa. Minulta tämä olisi mennyt ohi ilman palaveria, on töistä jotain hyötyäkin. Myymäläkalusteiden ja servettien välistä bongasin esittelykäytössä olleita lautastelineitä. Minä en kyllä sieluni silmin nähnyt niissä lautasia, vaan pieniä viivaimiani. 


Miehen tekemään seinätelineeseen kun ei oikein enää mahdu, ja se onkin parempi pitkille viivaimille. Taloudellinen uhraus näin tiukkana aikana oli kyllä aika suuri, kokonaista kaksi euroa. 

(Siellä oli myös aivan ihana, pyörillä oleva iso pöytä, jykevin, sorvatuin jaloin, joka olisi ollut mitä mainioin leikkuupöydäksi, mutta mihin sellaisen nyt enää tunkisi, kun on kaikki nurkat ja keskilattiatkin täynnä jo muutenkin.)

13 kommenttia:

 1. Voi miten pieniä tätiä olet tehnyt! Yhtä kirkkaasti ne loistaa kuin suuremmatkin, mutta kova työ noin pienten näpertelyssä on ollut. Kaunis sininen tausta. Kehyskukkaron kangas on i h a n a! Lautasteline pääsi luonasi todella järkevään käyttöön.

  VastaaPoista
 2. No on kalenterin kannattanut odottaa mekkoaan, tosi kiva! eikä mene sekaisin toisten kanssa.
  Voi kun aina tietäisi noista hyvistä ostospaikoista;)

  VastaaPoista
 3. Superihania minitähtiä. Sinisen oikean sävyn saaminen kuviin ei ehkä ole kiinni kamerasta vaan kuvankäsittelystä. Kameroilla ja kuvankäsittelyohjelmilla on omat pikkuruiset aivot, joilla ne ajattelevat. Kuvankäsittelyssä kannattaa kokeilla erilaisia säätöjä. Joskus automaattikorjaus on riittävä värien oikaisemiseen, mutta joskus se vie ihan metsään. Vain kokeilemalla löytyy oikea vaihtoehto.

  VastaaPoista
 4. Tosi nätit kannet. Tuollaiset teen itsellenikin. Hienoja löytöjä!

  VastaaPoista
 5. Hyvää alkanutta vuotta Tiinatei. Älä ihmeessä vähättele kuvaajan taitojasi - meistä katselijoista tähdet näyttävät hienoilta. Eivät ole menneet hukkaan nämä alkuvuoden päivät, kun työkaveri sai toivomansa kukkaron ja sinä olet tehnyt löytöjä itseäsi ilahduttaaksesi tai/ja tarpeeseen..

  VastaaPoista
 6. Tulipa kauniit kannet!!! Mainio löytö, just hyvä viivaimille!

  VastaaPoista
 7. Kalenterisi on saanut kauniit kannet. Ja kukkaro on kaunis.

  VastaaPoista
 8. Hienot kannet kalenterille ja kauniisti pikkuiset tähdet loistavalle uudelle vuodelle!
  Työkaverin kukkaro on oikein kaunis ja hyvä löytö viivaintelinneeksi.

  VastaaPoista
 9. Hei Leena! Tuli asken mieleen lause: 'tee tyotas laulellen' ja se sopiikin varmaan sinulle tuon ihanan kalenterin myota. Tahdet on tosi pikkuruisia ja ihania! Kaunis tuo kukkarokin ja kiva kangas. Kiitos linkista, todella hienoa taidetta! Hyva etta sait telineen viivaimille. Meilla sataa rakeita! Hyvaa viikkoa! x Teje

  VastaaPoista
 10. Suloiset pienet tähdet! Loistavat siinä koko vuoden. Todella kaunis kangas kukkarossa. Osuitkin hyvään aikaan ja paikkaan kun sait noin sopivan telineen viivaimille.

  VastaaPoista
 11. Kylläpä teit kauniin kuoren kalenterillesi!
  Kaunis kangas minustakin tuossa kukkarossa...
  Ihan löytö tuo teline!!! Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 12. Kaunis tähtisikermä, kaunis.

  VastaaPoista
 13. On varmasti kauniit siniset kannet! En ihmettele, ellei kuvaaminen oikein onnistu, kun ikinä ei missään ole kunnolla valoa. Hieno teline, olisi hyödyllinen minunkin ompelupöydällä, tosin ei mahtuisi kasojen keskelle.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!