Sivut

perjantai 29. tammikuuta 2016

Ei pöllömpääTestipöllö muuttui tyynyksi. Innostuin taas tikkaamisesta vähän liiankin kanssa. Kunpa vain malttaisin suunnitellakin kuvioita, mutta kun on olevinaan aina niin kova kiire konetta laulattamaan, niin suunnitelmat tulee tehty vasta siinä vaiheessa, kun pinta on jo neulan alla.


Taustalle tuli, jaaha, mitähän tuo nyt on, jotain paisleyn tapaista? Pöllö sai oikein kunnon silmäpussit, yöeläjä kun on. Korviin en keksinyt mitään fiksumpaa, tuollaista reunoja mukailevaa suoraa. 


Vatsapuolelle riehaannuin pyörittelemän kiemuroita, tällä pöllöllä on ihan luonnonkiharat vatsahöyhenet. Tummissa siivissä on vähän samantaipaista kiekuraa. 

Nurjan puolen sotkuinen kuva antaa vähän käsitystä tummilla langoilla tikatuista mutkista. Tyyny ehti jo valmiiseen malliinsa ennen kuin muistin kuvata. Taustakangas on tumma lila. 
Olen kyllä ihan koukussa tikkaamiseen. Vaikka Ison Pfaffin laskun jälkimainingit tuntuvat edelleen, niin pois en sitä antaisi. On se niin nautinnollinen vehje.


Sain joululahjaksi nettikirjakauppaan lahjakortin. Kaunokirjallisen osion rinnalle tilasin Angela Waltersin kirjan In the Studio with Angela Walters. Halusin tämän kirjan, koska yhdessä Craftsyn videossa on taustalla peitto, jonka ohje on kirjassa. Mutta se olikin aikamoinen pettymys kirjasta katsottuna ja luettuna. Mutta tikkausjuttuja ja kuvioita olen tutkaillut sitä ahkerammin. 


Onneksi tikattavaa löytyy omasta takaa. Nämä keskeneräiset pitäisi saattaa lopulliseen kuosiinsa. Ja olen nyt vähän epävarma, minkä projektin aloitaisin seuraavaksi, näitä tikatessa on aikaa suunnitella sitä.  


Syntyisiköhän näistä jotakin? Olen malttanut olla aika vaatimaton kangasostoksien suhteen, mutta vetoketjun ostoreissulla Eurokankaassa piti vähän penkaista palalaaria. Juuri sopivia vihreitä tyttärelle tulevaan peittoon, ihanaa pinkkiä ja vaaleansinista. Ja tuo ompeluaiheinen kangas on  pakalta, leveys 140 cm ja hinta muistaakseni vajaa 14 €/ metri. Kankaalla on hauska nimikin, Tikki tikiltä. 

Tänään oli jo (melkein) kevään tuntua ilmassa, räystäistä tippui vesi ja aurinko paistoi. Pöllökin pääsi ulkoilemaan.

Tyynyn koko 30 x 30 cm.  Pöllön paper piecing-malli Craftsystä.

17 kommenttia:

 1. Pöllö sopii hyvin tyynyksi luonnonkiharoineen:)
  Vasemmanpuoleiseen vihreään taisi minunkin näppini osua Eurokankaan palalaarissa. Pari muutakin neutraalia kangasta lähti mukaan. Kotona mittasin kankaat ja laskin metrihinnan -kannattava ostos!

  VastaaPoista
 2. Kaunista jälkeä syntyy, kun on taitava tekijä.. Ihastelen edelleen.

  VastaaPoista
 3. Olisiko epäkohteliasta sanoa että: Onhan toi aika pöllö juttu, kun siinä on pöllökin. Hienoa, että Pfaffi laulaa kauniita tikkejä. Kokeile kaikkea, siis ihan kaikkea ja nauti.

  VastaaPoista
 4. Jäi mainitsematta, että samainen AW:n kirja löytyy täältäkin hyllystä. Olen hyödyntänyt AW:n edellistä kirjaa vähän enemmän.

  VastaaPoista
 5. Viehättävä pöllö, taidan itsekin kokeilla mallia. Tikkauksien monimuotoisuus antaa pöllölle ilmettä. Kauniita kankaita kaikki; niistä syntyy varmaan jotain kaunista.

  VastaaPoista
 6. Pöllö sopi loistavasti tyynyksi. Ja nuo tummat kehyskaitaleet kokoavat työn. Tyylityyny. Tikkaukset ovat kerrassaan hienoja! Näyttää tuo tikattavien pino olevan ihan useampia töitä käsittävä, siinä saat huristellla hyvät tovit. Minullakin on tuota ompeluaiheista kangasta.

  VastaaPoista
 7. Pöllötyynyssäsi on kivat tikkaukset. Hyvähän on, että tikattavaa riittää. Tuota ompeluaiheista kangasta pitää varmaan hankkia metri. Näyttää kivalta.

  VastaaPoista
 8. Hieno otushan se siinä päivätorkuilla on. Mukavat kiemurat, kestää lähemmänkin tarkastelun.

  VastaaPoista
 9. Ihana tyyny! Tikkaukset sopii niin hienosti tähän työhön. Mainiot höyhenkiehkurat :) Hyvä ettei tikattava lopu!

  VastaaPoista
 10. Kaunis pöllötyyny ja tikkaukset kerrassaan täydelliset kaikkinen vatsahöyhenineen.

  VastaaPoista
 11. Hieno pöllö tikkauksineen! Hyvähän se on että sinulla löytyy tikattavaa ja valmista tulee :) Uudetkin kankaat on kauniita, kiva niistä on rakennella kuvioita!

  VastaaPoista
 12. Onpa ihana! Tuo silmäpussikuvauksesi on osuva, yövalvoja.

  VastaaPoista
 13. Hieno pöllötyynyt ja tikkaukset ovat tosi kauniit ja sopivat tähän juurikin!
  Hyvä, että löytyy paljon tikattavaa ja saat paljon valmista aikaan:))

  VastaaPoista
 14. Kiva pöllö, ja eikö olekin parasta kun voi ottaa kuvia kunnon valossa?! Ai mitkä herkkuostokset Eurokankaasta! Huomenna on helmikuu ja minunkin kangasostoton kuukausi päättyy!

  VastaaPoista
 15. Nuo pöllöt vaan ovat niin suloisia! Ihailen tikkauksiasi!!!

  VastaaPoista
 16. Ihana pöllö ja kauniit tikkaukset.
  Tuli ihan mieleen talouspaperin täydelliset kiemurat. Nämä on yhtä hienot.

  VastaaPoista
 17. Voi mikä pöllö siinä tutkailee. Tosi kiva tyyny. Tuo tikkausjuttu on minulle ihan täyttä mystiikkaa. Ei hajuakaan, mutta kaikki tuntuvat siitä tykkäävän, joten olisko kokeiltava.

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!