Sivut

perjantai 3. kesäkuuta 2016

Vaihdettuja kankaita

Killassamme vaihdeltiin alkuvuodesta kankaita. Minä sain ruskeassa kirjekuoressa heikosti kuviollista mustaa sekä valkopohjaista, jolla on mustia nuotteja. Värien kannalta lähtökohta  oli erinomainen, mutta ne nuotit, ne nuotit. Ihan lämpimikseni en kuitenkaan viitsi ommella, joten kankaille piti löytää käyttökelpoinen tarkoitus. Kaikenlaista turhaketta on huusholli pullollaan muutenkin, en kai tuhlaisi kankaitani sen kasan korottamiseen.


Nuotit kuuluivat mielestäni johonkin, joka liittyisi musiikkiin. Kai joku laulaa suihkussakin, mutta shampoopussukkaa en kankaistani kuitenkaan tekisi, eikä itselläni ollut tarvetta musiikkiaiheisesta käsityöstä. 

Pitkällisen harkinnan jälkeen tuotteeksi valikoitui kansio, johon voi kätke vaikka nuotteja tai viisujen sanoja. Punainen lisäkangas tuntui sopivimmalta, kansiossa voisi olla sisällä vaikka joululaulujakin.

Mietin kaikenlaisia ruudutuksia, tähtösiä ja ties minkälaisia tilkkuhommeleita. Mikään ei tuntunut omalta. Ruokakaupassa käydessäni selailin tilkkulehtiä, ja sieltä se hyppäsi silmille. Sohvatyyny, johon oli tehty nuottiavain punaisen sydämen päälle. Kun kaikki liikenevä raha pitää säästää kankaisiin,en halunnut tuhlata kymmentä euroa lehteen, vaan napsaisin lehden kuvasta kuvan itselleni. Se piti tehdä nopeasti ja vähän salaa,  myyjä kun vaani tulppaanipuskien takana tekemisiäni. 
Siitä kuvasta ei sitten juuri hyötyä ollut, oli niin epäselvä ja pimeä, että ihan hukkaan meni huonon  omantunnon poteminen kuvallisesta varkaudestani. Tai sitten se kuvan huonous johtui juuri siitä, että se oli hankittu vilunkipelillä. 


Nuottiavaimen mallin löysin netistä, se oli jonkun hautaustoimiston sivu, malli hautakiveen. Nuottiavain ja sydän on kiinnitetty liimaharsolla ja aplikoitu koneella kiinni. Ensimmäinen liimaharsoaplikaationi, ja onnistui aika hyvin, mutta se ei suinkaan saanut minua kiljumaan riemusta, että tätä haluan loppuelämäni tehdä. Voihan tätä joskus kokeilla, mutta ei ole minun juttuni. Nuottikangas on tikattu tiheästi pienillä koukeroilla, sydän avaimineen on jätetty vähän pullukaksi. Musta reuna ja tausta on tikattu kokonaan, jos tuosta blogini synkimmästä kuvasta mitään selvää saa. 


Nythän sitä voi laittaa vaikka lauluksi. Syytäkin on, opiskelijat on potkittu tänään kesälomille ja ammattiin valmistuneet maailmalle. Ja pahin stressi hyppäsi samalla olkapäältäni.

20 kommenttia:

 1. Hyvin olet toteuttanut sydämen ja nuottiavaimen. Kankaat sopivat mainiosti yhteen.

  VastaaPoista
 2. Upea nuottiavain ja sydän! Kaunis tikkaus taustassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tilkkureppu. Taustan tikkaus on se, minkä osaan kohtalaisen hyvin, pitäisi vaan laajentaa uusiin kuvioihin :D

   Poista
 3. Upea työ! Hienosti aplikoitu ja tikkaukset jälleen niin taidokkaat. Itse olen Bauhausissa valokuvannut salaa puuceen rakenteita, kun olin aikeissa rakentaa mökille huussin, mutta kaavat puuttui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marle. Tänään kuvailin Plantagenissa salaa...

   Poista
 4. Hyvin keksitty ja toteutettu! Tuollinen vilunkipeli ei taida olla kovin paha rikos :)

  VastaaPoista
 5. Hyvin suunniteltu ja kauniisti toteutettu! Kerrassaan upeat kannet!

  VastaaPoista
 6. Kaunis kansion päällinen, kyllä noin hienolla avaimella nuotit aukenevat ja laulu raikaa.

  VastaaPoista
 7. Upea kansion päällinen... ja hienot tikkaukset!

  VastaaPoista
 8. Nyt on sitten nuotit järjestyksessä, vai? Liimaharsoapplikointi on ihan kivaa ja siihenkin tulee rutiini, joka antaa varmuutta. Hyvää siinä on, että se taipuu kaikenlaisiin outoihin muotoihin kuten nuottiavaimiin. Hyvä idea tuo kansio.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kvilttaaja, Sama kokemus liimaharsosta, vaikka olikin ensimmäinen kokeilu

   Poista
 9. Koskaan ei arvaa, mistä se idea hyppää esille, kun alitajunta tekee Hyvää kesää kaikin puolin kankaitten ja ompelusten parissa tai sitten ei. Joka tapauksessa virkistävää kesäloman alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tästä Se Loma vähitelleen käynnistyy :D

   Poista
 10. Kaikki keinot on sallittu, jos ei jää kiinni ;)
  Kaunis kansio.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, TeSa. Jo toinen vapauttava tuomio. Olisiko rikkeen tunnustaminen vaikuttanut asiaan.

   Poista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!