Sivut

perjantai 10. kesäkuuta 2016

Eettisiä suikaleitaYstävä puolustaa huomenna väitöskirjaansa eettisistä ruokavalinnoista. Teemaan liittyen ompelin hänelle eettisen ruokakassin. Ihan kaikkia eettisten ulottuvuuksien vaatimuksia kassi ei täytä, koska kankaat on rahdattu (kai?) lentokoneella  jostain kaukaa, ja hihnojen sisällä on maatumatonta materiaalia. Mutta kestää tämä muutaman kauppareissun kauemmin kuin muovikassi.

Kassin täytän  lähiruualla ja -juomalla, jonka hankkiminen osoittautui yllättävän haasteelliseksi, koska mitään helposti pilaantuvaa en olosuhteiden pakosta voi kassiin pakata. Paikallisten viljelijöiden jauhoja olisi ollut viiden kilon pusseissa, mutta lastin olisi oltava myös kannettavissa (matkustan junalla). Mutta jotain kassin pohjalle sain, Kaskein Marjan hilloja ja mehua, Öljypuun valkosipulihyytelöä (valkosipulit Kiinasta- eli pieleen meni lähiruoka tässä kohtaa, sentään tehty paikkakunnalla),  peperonisalsaa  ja minttuhyytelöä, upouutta Norppa-olutta (tehty Jyväskylässä, mutta brändi on paikallinen) ja Norppasiideriä (Kaskein Marja) ja Tienhaaran Myllyn kaurahiutaleita. 

Kangassuikaleiden kulutusta on todella vaikea arvioida ja leikkasinkin niitä taas aika reilusti. Tähteeksihän niitä jäi, ja päätin, että ne eivät jää kuljeksimaan.  


Kaksi hirsimökkiblokkia meni samalla painolla kuin kassinkin blokit. Ai mitä valkosipulipuristin tekee kuvassa? No, ensinnäkin värin takia, ja toiseksi, näistä tulee pannulappuja. Sain Tejeltä (kiitos vielä!) kauniin lilan puristimen, ja kohta on pannulaput sävy sävyyn sen kanssa.

Suikaleita oli vielä pannulappujenkin jälkeen. Syntyi pussukkapinnat: Värikokeilu on enemmän kuin mielenkiintoinen, mutta ehkä siihen silmä tottuu. Suikaleita oli tämän jälkeen jäljellä vajaa metri. Niistä en ole vielä keksinyt mitään.


Tulevana maanantaina starttaan auto ääriään myöten pakattuna Mäntyharjulle tillkkuilemaan koko viikoksi. Seuraavassa postauksessa on varmasti kurssikuulumisia!

28 kommenttia:

 1. Kyllä on kaunis ja ihanat värit, ihan mun värit.

  VastaaPoista
 2. Ensiksi: hyvää kurssia. Kassi on hieno ja pussukkasi käyttäjän on todella helppo löytää kassin pohjalta niiden mahtava värityksen ansiosta.

  VastaaPoista
 3. Hienosti huomioitu lahja ystävällesi, siihen on tehty työtä monella tavalla:)
  Pussukkapinta on mielenkiintoinen, oikeastaan oikein mukavan näköinen.
  Kivaa ja tehokasta kurssiviikkoa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irma. Kurssiviikko on varmasti tehokas, kurssikirjeessä oli niin paljon mahdollisia töitä, että vaikka yötä myöten ompelisi, niin suurin osa jää varmasti tekemättä.

   Poista
 4. Kyllä ystäväsi varmaan ilahtuu lahjasta, se on ommeltu ja täytetty lahjan saajaa ajatellen. Onnea väitökseen. Hirsimökkien värit sointuvat hyvin yhteen, myös viimeisessä kuvassa oleva väritys on mielenkiintoinen. Hauskaa ja antoisaa tilkkuiluviikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helena! Paljon kivaa on tulossa, kurssikirje lupaili paljon puuhaa.

   Poista
 5. Hieno lahja ystävälle! Pussukanpinta on kiva ja patalaput sointuvat hienosti valkosipulipuristimen kanssa:)
  Iloista ja mukavaa tilkkuiluviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tilkkureppu! Viikko tulee olemaan taatusti iloinen!

   Poista
 6. Ihana lahja, hauskaa karonkkaa ja kukaties näkemisiinkin pyhänä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, karonkka oli niin hauska, että tänään tuli junalle kiire ja Aleksin mutka jäi tekemättä. Yrttöset suon suosiolla niille, joilla ei ole multaa edes kynsien alla, mutta olisi ollut mukava tavata sinut. Eilen kävin kyllä väitöksen ja karonkan välissä katsomassa Broken Relationships- näyttelyn ja ihastuin museoonne muutenkin. Ja mikä säpinä siellä oli, koko talossa. Ja näin ne yrttösetkin :D

   Poista
 7. Tosi nätti kassi. Pystyisköhän edes eettiseen ompeluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jaa, hyvä kysymys tuo eettinen ompelu... ei se taida itsellänikään aina niin eettistä olla, mutta me molemmathan yritämme kayttää materiaalit mahdollisimman tarkkaan :D

   Poista
 8. Kaunis kassi ja ihana lahja! Mukavaa kurssiviikkoa, kuulostaa niin kivalta :)

  VastaaPoista
 9. Kauniita värejä, hyvin ajatuksin höystettynä! Oikein antoisaa ompeluviikkoa!

  VastaaPoista
 10. Kivasti muistit väittelevää (nyt jo väitellyttä) ystävääsi eettisellä kassilla.

  Kyllä sinulla on silmää väreille, ei voi kuin ihastella!

  Nyt olet jo matkalla Mäntyharjulle. Toivotan sinulle (ainakin mielessäni, jos tämä ei tavoita enää sinua) antoisaa kurssiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, VTM (väit.) oli ihan tyytyväinen. Ja kurssiviikko oli täydellinen!

   Poista
 11. Upeat värisävyt jälleen ompeluksissasi. Mukavaa kurssia:)

  VastaaPoista
 12. Etiikkaa ja estetiikkaa! Väreissä silmä lepää. Niin kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hieno rinnastus! Estetiikasta ei taidettukaan väitöksessä puhua mitään...

   Poista
 13. Oletpa tehnyt hienoja töitä.....toivottavasti laitat kuvia Mäntyharjun kursseilta joita voimme ihailla.Mukavia ompelutuokioita teille kaikille kurssilaisille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kuvia kurssilta on tulossa juhannuksen jälkeen

   Poista

Kiitos kommentistasi!