Sivut

keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Jouluhaaste

 Ei, en haasta ketään. Kun nykyisin ei saa olla ongelmia, niin nyt on sitten henkilökohtainen jouluhaaste. Tupa on siivottu joulun tulla. Yksi pieni juttu on vielä työhuoneessani.


Siivouksen alta raivasin lattialla olleet tarpeelliset tavarat sängylle. Nyt näille pitäisi löytää paikka, mielummin jostain muualta kuin lattialta. Kuten kuva näyttää, tuo kasa ei ainakaan kokonaan mahdu sängyn alle. Jos  lähden näitä tunkemaan kaappeihin tai muihin säilytystilojen syövereihin, niin sitten joulun jälkeen en niitä löydä. Jouluvieras nukkuisi kai mieluummin peiton kuin tuon kasan alla. Ehdotuksia?

26 kommenttia:

 1. Ai, miten kotoisa kasa, noita näkyy välistä meilläkin. Joukossa on ompelukonekin. Hah haa. Älä piilota sitä. Hyvää joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hyvää joulua sinullekin. Ompelukoneen ainakin pidän tallessa :D

   Poista
 2. Muutaman kerran on käynyt niin että kun oikein on siivonnut ja laittanut tavarat sillä hetkellä mielestään loogiseen paikkaan niin jonkun ajan päästä se paikka en niin looginen ollutkaan eli ei löydy! Mutta ehkä sinun kuitenkin kannattaa yrittää sijoittaa johonkin nuo tavarat sängyltä, näkyisi tilkkupeittokin paremmin:) ja jouluvieraankin olisi mukavampi lepäillä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Samasta syystä pelkään siivouksen seurauksia, tänä vuonna jouduin ostamaan uudet puuromantelitkin, kun olin ensimmäiset laittanut hyvään talteen.

   Poista
 3. Miten olisi ompelupöydälle nostaminen, kun kasassa näkyy olevan kallis ompelukoneesikin. Hurjan vaikea ongelma. Vanhanaikaiseen pyykkikoriin ja kori jonnekin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos neuvosta, kone joutuu kyllä ompelupöydän jalkatilaan (on tilava), koska pöydällä on todennäköisesti muuta käyttöä pyhien aikana. Koriin tai laatikkoon kasaamiseen taidan joutua turvautumaan.

   Poista
 4. Aika iso ongelma, puolet isompi kuin minulla ja meille ei edes ole tulossa kukaan yöksi! Työnnä kaikki pöydän alle ja pitkähelmainen liina pöydän päälle, niin ettei romppeita näy. Sieltä ne vieraan lähdettyä löytyy kaikki hyvästä kasasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ehdotuksesta! Miten tätä tavaraa on taas kertynytkin, ja kaikki on tietysti tarpeellista :D

   Poista
 5. Ei taida simsala bim auttaa...näyttä varsin tutulta meiningiltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei auta, ei, kaikki tunnetut taikasanat (ja voimasanat) kokeiltu. Ei kai auta muu, kuin ryhtyä hommiin.

   Poista
 6. No nyt on kylla pulmallinen tilanne! Monien saunasta on tullut varasto muttei taida kayda ainakaan joulun aikaan. Mahtuisko poydan alle. Itse en uskalla enaa vaihtaa mitaan tarpeita eri paikkaan tai eri laatikoihin kun sitten en enaa loyda mitaan. Huovutus neulojen paikka on talla hetkella taydellinen arvoitus, eivat ole siella missa aina ovat. Onnea yritykselle! x Teje

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sympatiasta! Meillä on kyllä talosauna jo nyt varastona, ollut jo ainakin viisi vuotta, kai sinne jotain vielä mahtuu...

   Poista
 7. Ensinnä, täytä nuo joulupaperit lahjoilla. Heti helpottaa.
  Toinen, ompelukone. Aseta sen alle pieni pöytä, josko jouluvieraskin haluaa ommella.
  Kolmas, kankaat. Poista mieluisimmat omaan jemmaan, ettet kadu, jos jouluvieras sitten oikeastikin haluaa ommella.
  Neljä, mallilehdet sängyn viereen inspiraation hakemiseksi.
  Viisi, imuri. Jokainen siivotkoon omat jälkensä.
  Kuusi, joko kuusi on paikoillaan?
  Seitsemän. Hyvää joulua sinulle ja läheisillesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 1. Tehtävä suoritettu. 2. En taida uskaltaa jättää niin näytille, liikaa ompelevia jouluvieraita. Jos laitan pöydän alle? 3. Viisas neuvo, hautaan ne sängyn alle perimmäiseen nurkkaan. 4. Trendikäs neuvo, sisustuslehdissäkin on kuvia lehtipinoista lattialla.5. Huushollimme perusperiaate, mutta miksi minun jälkiäni on eniten? 6. Kuusi kasvaa vielä metsässä, kaataja vasta huomenna vapaalla valoisaan aikaan. 7. Kiitos, samoin sinulle ja perheellesi!

   Poista
 8. Hii-haa, siinäpä pulma!
  Samanlaisia kasoja täälläkin, siellä ja täällä: parimetrinen ruokapöytä täynnä kasoja ja nyssäköitä, sohva vielä toistaiseksi näkymättömissä... Ajattelin pestä seuraavaksi saunan; josko ne silla aikaa vain katoaisivat...?
  Kvilttaaja mainitsi pyykkikorit, niitä minäkin suosin - siksi meillä kai onkin tusinan verran pyykkikoreja... ;o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lohdullista, että kasoja löytyy muiltakin. Ja minun mielestäni meillä on runsaasti säilytystilaa, mutta ilmeisesti tavaran ja tilan suhde on vakio. Hyvää joulua!

   Poista
 9. Hyviä ehdotuksia olet saanut! Ei tuo ihan ylivoimaiselta näytä :) mutta joskus voi kyllä olla haasteellista löytää se jemma ensi vuonna, nimimerkillä kokemusta on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, tulen todennäköisesti autetuksi näillä vinkeillä!

   Poista
 10. Ihanaa etten ole ainoa.....omalla pöydälläni on samanlainen kasa tarpeellista tavaraa.Laita vaan pöydän alle ja liina peittää kaiken.Ei kannata ottaa tressiä siitä.Kun siirtää tavaroita niin jostain syystä ne on hukassa vaikka kuin laittaa hyvään paikkaan.Iloa,valoa ja rauhaa Jouluusi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin hyvää joulua sinulle! Stressitön joulu on tavoitteena.

   Poista
 11. Ullakolle minäkin vein yimääräiset:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun olisi se ullakko... tai toisaalta voi olla hyvä ettei ole, lisääntyisi vain salaiset jemmat.

   Poista
 12. Lohdullisen tuttua, minulla pari suurta säilytyslaatikkoa kerääntyville tavaroille, näkyvillä lista niiden sisällöstä ja laatikoiden varaan tukeva vanerilevy esim kankaiden leikkuuta varten. Monasti säilytyslaatikot vaikka kirjahyllyn edessä, kun sitä tarpeellista materiaalia kerääntyy. Mukavaa joulun aikaa kaikille!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, miten järjestelmälliselle systeemisi kuulostaa. En varmaan ikinä pääse tuohon, että listaisin varastojeni sisältöä, huoh. Hyvää joulua sinulle!

   Poista
 13. Toivottavasti ongelmasi on jo ratkennut, eletään sen aatonaaton iltaa. Sinä olet joko keksinyt tavaroille uudet sijoituspaikat tai laittanut ne joulun ajaksi ns. piilonsuojaan ja pyhien mentyä a) yrität etsiä niille uuden hyvän paikan tai b) kannat ne takaisin sängyn alle. Hyvää joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haaste on selätetty ja jouluvieraalla tilaa köllötellä Hyvää joulua!

   Poista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!