Sivut

lauantai 10. joulukuuta 2016

Joulukiireitäkö?

Ei taida olla, kun otin vielä työn alle Novitan joulukalenterisukat, vaikka yksi keskeneräinen villatakkikin roikkuu neulekorissa. Kalenterisukistahan menee maku, jos niitä vasta tammikuussa  neuloisi ja näkisi ohjeessa koko sukan valmiina. Ja sitten voi olla, ettei niistä tykkääkään ja sitten ei neulokaan. Myöhästyin aloituksesta viisi päivää ja nyt olen tällä viikolla yrittänyt kiriä kiinni. Pari päivää olen vielä jäljessä. 


En ole kovin nopea kirjoneuleen tekijä ja olen viimeisiä vuosina tehnyt sitä tosi vähän. Otin molemmat sukat samanaikaisesti työn alle ja neulon niitä kerros kerrallaan. Toisen sukan kohdalla kirjoneulekerros menee sitten jo vanhasta muistista. Ja jos tekisin nyt yhden sukan, niin todennäköisesti toinen ei valmistuisi tällä vuosisadalla. (Neulekorissa on yksi varpaista varteen-sukka ilman paria ja on ollut jo kauan).Toisen sukan viimeisessä kirjoneuleraidassa on joku vika. Lienen katsonut siinä kohtaa jotain jännittävää ohjelmaa ja muutama silmukka on saanut väärän värin. Mutta virhettähän ei oteta huomioon, eihän? Sehän vain todistaa, että nämä ovat käsityötä.

12 kommenttia:

 1. Hyvälle näyttää. Mistä toi malli on? Harmi kun ehdin aloittaa kirjo sukat. Noi ois ollu nätimmät

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohje yhdeksälle ensimmäiselle päivälle löytyy täältä https://www.novitaknits.com/fi/fi/novitan-joulukalenteri-2016 Ohjeeseen tulee joka päivä pätkä lisää. Tästä päivästä eteenpäin ohjetta täältä https://www.novitaknits.com/fi/fi/novitan-joulukalenteri-2016-luukku-10-ja-eteenpain

   Poista
 2. Kauniit sukat on tulossa ja tsemppiä neulojalle....kyllä ne valmistuu usko pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, jumahtivat nyt kantapään jälkeen, mutta ehkä ne tästä vielä etenevät...

   Poista
 3. Rohkea teko! Ihaillen olen katsellut noita erilaisia kalenterisukkia, mutta itseni tuntien en saisi ensimmäistäkään valmiiksi ja jätän suosiolla aloituksen tekemättä. Kauniit niistä tulee, olen siitä varma!

  VastaaPoista
 4. Kaunista kirjoneuletta! Eihän joulusta mitään stressiä tarvitse ottaakaan :)

  VastaaPoista
 5. Hienot sukat tulossa. Joulustressi, mitä se on:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, en tiedä joulustressistä, minun stressini liittyy yleensä työhön...

   Poista
 6. Kauniit sukat ovat tulossa, jatka vain vaikka pikkuhiljaakin.
  ja virheet ovat sallittuja :) Käsityöläisen leima työssä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pikkuhiljaa nyt etenevätkin, ehtiihän näitä.

   Poista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!