Sivut

maanantai 12. maaliskuuta 2018

Tikkaamista ja hammasharjoja

Mysteeripeitto On Ringo Lake sai tovin odotella tikkaamista harkitessani mallia ja langan väriä. 


 Tilkkupinnan tikkaamiseen löysin Aurifilin vaihtuvavärisen lohenpunaisen (kuva ei anna oikeutta värille). Taustakankaana minulla on turkoosia matkiva, mutta vähän liikaa mintunvihreään taittuva melko yksivärinen kangas, johon upotan minulle joutuneen (ei aavistustakaan, mistä ja miten tämä on minulle tullut, vaikka todennäköisesti olen sen itse kyllä ostanut) keltaisen, vaihtuvavärisen Aurifilin. 


Treenipalasta näkyy tikkausidea paremmin kuin peitosta itsessään, samoin paistaa hapuilukin. Ja tämä on todellakin treenipala, yksiväriselle kankaalle oli vaikea saada suoria linjoja, peitossa tilkkujen reunojen avulla suunnat pysyvät paremmin hallinnassa.


 Yli puolet on tikattu. Etenen blokkirivien mukaan reunasta reunaan, ja kun blokit on kulmittain aseteltu, keskellä peittoa rivit ovat pitkiä.Välikaitaleiden päälle olen tikannut joko reilusti yli tai jättänyt vajaaksi, ja seuraavalla rivillä olen sitten tasoittanut välin. Näin siksi, ettei rivittäin tikkaaminen erottuisi lopullisessa jäljessä. Reunan turkoosit osuudet aion tikata turkoosilla langalla, miten, on vielä harkinnassa. 


Tikkailusta puikkoiluun. Jostain internetin ihmeellisestä maailmasta sattui silmään sukkapuikkojen säilytysvinkki, Clas Ohlsonin hammasharjakotelot. Vinkistä vaan ei selvinnyt se, että koteloissa on hammasharjatkin sisällä. Yhdeksän kotelon ja harjan paketti oli kuitenkin sen verran edullinen, että päätin investoida. Nyt on perheen pyöräilijöille ketjunpuhdistusharjoja, sillä nypin harjat koteloista pois ja pistin puikot tilalle. Puikkojen jo risoista myyntipakkauksista nappasin kokomerkinnät koteloihin. Ne puikot, joiden pakkauksia ei enää ole, on vielä koteloimatta. Sen teen, kunhan löydän ensin jostain puikkomittani. Nuo kaksipuolikkaat on kiinni sukassa, eivätkä ole hukassa.

18 kommenttia:

 1. Hirmuinen työ tuo tikkaushomma :-) Minäkin ostin kaksi settiä noita hammasharjakoteloita, eli 18 kpl hammasharjoja nyt huushollissa, mutta hyviä koteloita puikkojen säilytykseen. Ei oikein isäntä ja lapset ymmärtäneet :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhuen peiton tekeminen oli vielä hirmuisempi urakka, ainakin ajallisesti. Yli 200 hanhea ym. Täälläkin vähän naureskeltiin harjaostoksille :D

   Poista
 2. Kaunista tulee. Mä en oo vielä aloittanutMaaliskuun lopulla tulossa juhlia, niihin myt täytyy panostaa😃

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tarja! Eihän tässä olla kiireen kanssa tilkkuilemassa, kyllä peittosi aikanaan valmistuu :D

   Poista
 3. Aurifililla on kauniita tikkauslankoja. Kyllä tulee kaunis peitto. Tikkaaminen on vaativaa työtä, että saa hyvän ja tasaisen jäljen, itse olen melko noviisi tikkaaja. Kiva säilytysidea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Helena! Kaukana mestarista olen minäkin tikkaajana, mutta jokainen tikkaa tyylillään!

   Poista
 4. On tuossa tikkaamista. Aurfilin langat ovat kyllä kauniita tikkaamiseen. Hieno peitto tulossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tilkkureppu! Vajaa kolmasosa vielä tikkaamatta, eli loppu häämöttää.

   Poista
 5. Tikkausurakkasi näyttää kiinnostavalta! Ihana tuo sinun punainen lanka ja vaikuttaa sopivasti vaihtuvaväriseltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Saija! Minulla on Aurifilin värikartta ja sieltä tuon bongasin. Värinä mielenkiintoinen, ja aika vaatimattomasti vaihtuva.

   Poista
 6. Lankavaihtoehtosi näyttävät sopivasti eloisilta tuohon kirjavaan peittoosi. Läpinäkyvät säilyttimet ovat näppärät. Minulla sukkapuikot ovat itse tekemässäni puikkopussissa vailla kokomerkintöjä. Vertailemalla puikkoja toisiinsa valitsen sopivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, Kvilttaaja! Tilkkupintaan tuleva lanka on loppujen lopuksi aika yksivärinen, tai ainakaan värieroja ei juuri huomaa tikatussa pinnassa. Tuosta keltaisesta halusin vain eroon ja kun se upposi taustaan hyvin, niin se valikoitui sillä perusteella:D

   Poista
 7. Hurja urakka, mutta hienoa tulee.

  VastaaPoista
 8. Luovuus peliin, niin hammasharjoille löytyy hyötykäyttöä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, Sirpa! Nyt on ainakin vierasharjoja, jollei kaikki mene pyörän putsaukseen.

   Poista
 9. Mielenkiintoista oli lukea näitä tikkausjuttuja. Minulle täysin outo maailma ja aivan ymmällä, mitä kaikkea sitä oikea tilkkuilija keksii. Hieno on peitto.

  VastaaPoista

 10. Hei,
      Sinä, joka haluaa lainata nopeasti ja helposti lainaa, voi pyytää morisloancompany1@gmail.com. Koska laina ei vaadi vakuuksia, voit lainata mitä tarvitset tai ratkaista muita. Lisätietoja saat nyt ja saat lainaasi (morisloancompany1@gmail.com, + 1-631-858-4522) Kiitos Moris

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!