Sivut

perjantai 1. kesäkuuta 2018

Tähtiä ja perhosia
Laitoin joskus kevään aikana alkuun english paper piecing-työn ihan vain saadakseni käsinompelutyön. Mihin tähtöset käyttäisin, siitä ei ollut vielä minkäänlaista ajatusta. Yllykkeen timattitähtösiin sain tilkkuilevalta ystävältä, joka teki parisängyn päiväpeiton monivärisistä tähdistä. 

Aikaa meni paljon (mielestäni) tylsimpään hommaan, eli mallineiden kiinnittämiseen tilkkuihin. Tiedän että tämän voi tehdä liimalla, tai jollakulla muulla pikaisemmalla keinolla, mutta minulle tämä on ollut toimivin keino. Mallineet tein itse käytetyistä mappien välilehdistä sekä parista UPM:n pahvikansiosta. Olen aikaisemmin tulostanut mallineita 180 grammaiselle paperille, mutta nämä kierrätysmallineet osoittautuivat materiaaliltaan paremmiksi. Timanttien yhteenompelussa etenkin UPM:n kansiokartonki oli hyvin toimivaa, en ommellut paloja mallineineen yhteen, vaan neula luisti helposti pinnoitetun kartongin päältä pois ja tikkiin jäi kiinni vain kankaita. 

Enpä ole kovin varma vieläkään, mitä näistä tulee, ompelenpa vain nyt eteenpäin. Koukuttavaa hommaa, meinaa muut työt (käsityötkin!), jäädä tekemättä. 


Ompelukonetöistä Fancy Forestin perhoset ovat nyt vihdoin viimein kaikki tehty!  Siitä huolimatta, että näitä oli kiva ommella, tuntui väliin tulevan aiva kiireisempiä ja aikatauluihin sidottuja töitä. 
 

Perhoset lennähtivät valmistuttuaan kesänurmelle. 
 

Seuraavaksi ohjelmassa FF:n kasaaminen. Taustakankaan silmämääräisesti arvioitu vähyys huolettaa. Välikaitaleiden suunnittelu ja leikkaaminen taitaa edellyttää tarkkaa laskemista, jotta saisin kankaan riittämään. Eikä se homma ole todellakaan mitenkään vahvuuteni. Ostin kangasta aikanaan ohjeen mukaisen määrän, joten sitä pitäisi olla riittävästi, ja toivon kovasti, että silmämääräinen arviointi on mennyt pahasti pieleen.

17 kommenttia:

 1. Hienot tähdet, käsin on kiva ommella välillä ja ihastuttavat FF perhoset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Käsinompelun ajattelin ensin matkakäsityöksi, mutta omalla sohvalla siitä suurin osa on tehty :D

   Poista
 2. Tykkään näistä iloisen värikkäistä perhosista:)

  VastaaPoista
 3. Tähtien värityksestä tulee mieleen lemmikit, aivan ihastuttava kukkapenkki. Somat perhoset sopivat kesään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Helena! Lemmikit tosiaan, enpä ollut tuota tullut ajatelleeksikaan. Fancy Forestin malleista nuo perhoset ovat minusta kauneimmat.

   Poista
 4. Sitkeä olet, kun jaksoit tehdä tylsän työn kaikella kunnialla. Lopulta pääsit ompelemaan ja sait aikaan sieviä perhosia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sirpa! Ikävänkin työvaiheen kestää kun on kivaa tulossa :D

   Poista
 5. Monta projektia menossa samanaikaisesti. Perhoset ovat iloisen näköisiä. Noiden tähtien tekeminen ei minulta onnistuisi. Nättiä jälkeä tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kvilttaaja! Ei pitkästy, kun vaihtaa välillä tekniikkaa :D

   Poista
 6. Perhostyöstä on tulossa ihana! Samoin kyllä tähtityöstäkin mutta se valmistumiseen taitaa mennä tovi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Saija! Tähtityön valmistumista saa ehkä todellakin odotella. Perhoset ovat menossa muiden eläinten kanssa samaan peittoon, mutta kovasti houkuttaisi tehdä pelkästään perhosista jotain.

   Poista
 7. Tämä on testikommentti. Messengerissä lisää asiasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Testin lopputulos: Ei lähetä blogger sähköposti-ilmoituksia kommenteista. Kiitos, Kvilttaaja, selvityksestä, ettei johdu omista asetuksista.

   Poista
 8. Tähtityö näyttää mielenkiintoiselta. Varmasti vielä tulee maaliin. Perhoset ovat upeita! Peitostasi tulee hieno ja värikäs!

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!