Sivut

sunnuntai 24. toukokuuta 2020

Hitaasti etenee


Lila seinävaatteeni etenee nyt aika hitaasti, mutta etenee kuitenkin. Keskiosa on valmiina, ja nyt teen reunuksia. Tähän vaiheeseen pääsin suht sukkelaan, mutta sitten alkoi edelleen jatkuva hidas vaihe. Koko on nyt n. 135 x 135 cm. Pinta on teipattu kuvaa varten komeron oviin, ovenkahvat nostavat kangasta laskoksille, ei se noin paljon aaltoile oikeasti ;)


Seuraava reunus tehdään 1 7/8 tuuman neliöistä. Ensisijainen ohje oli leikata pikkuneliöitä sellaiset viitisen sataa, mutta oikaisin ja ompelin ensin kaitaleita yhteen, jotka sitten leikkasin tarvittaviksi ruuturiveiksi. Vain kymmenisen ruuturiviä tein ohjeen mukaisella tavalla leikattujen kaitaleiden päistä jääneistä paloista.


Saadakseni erilaiset kankaat mahdollisimman hyvin sekoitettua, jaoin samasta kaitalerivistä leikatut palat neljään kasaan, työn jokaiselle sivulle oma kasansa. 


Kahdeksan ensimmäistä ruuturiviä ommeltu yhteen - ja vaikka kuinka yritin sekoitella, ihan ei mennyt kaikilta osin sekaisin. Keskellä kulkeva saman kankaan rivi on ohjeen mukainen. Eikä näitä rivejä tarvitse enää ommella yhteenkuin sata  :D.
Jännitystä lisää, miten saan tämän mosaikkikaitaleen osumaan oikein työn kulmiin. Luulen (ja pelkään), ettei 1/4 tuuman "scant seamini" ole  joka tilkussa ihan niin tarkka.


6 kommenttia:

 1. Kyllä tuo näyttää mahdottoman hyvältä!! Siistiä ja kaunista!

  VastaaPoista
 2. Kaunista jälkeä. Kiva sattuma, että itse ompelen myös tällä hetkellä violettia työtä.

  VastaaPoista
 3. Vain lehmänhermoinen ihminen pystyy tuohon. Hyvä, että oikaisit! On muuten jännä, jos oikein yrität saada kaikki sekaisin, niin eipä onnistu. Jos taas olet tarkkaakin tarkempi ja järjestät kaiken hienosti, saat valmiissa työssä hämmästellä, että kuka piru se on käynyt tuon blokin kääntämässä noin päin. Tuosta tulee joka tapauksessa valtavan hieno.

  VastaaPoista
 4. Upealta näyttää! Kova homma mosaiikeissa, mutta lopputulos varmasti palkitsee!

  VastaaPoista
 5. Tulee niin kaunis ja huippu väritys!

  VastaaPoista
 6. Tulossa on niin kaunis työ väritykseltään, aivan ihana!

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!