Sivut

perjantai 11. joulukuuta 2020

Vähätilkkuinen loppuvuosi

 Tämä loppuvuosi on ollut hyvin niukka tilkkujen suhteen. Etätyö on valloittanut ompeluhuoneeni, ja kun koko päivän olen siellä istunut, illalla haluaa jo pois huolimatta tilkkujen houkutuksista. Jotain on kuitenkin tehty, joskaan ei kovin paljon valmistunut.

 English paper piecing, Millefiori-työni La Tarantella hyppääsi syysloman aikaan aimo harppauksen eteenpäin, vaikka puuhaa sen kanssa on vielä pitkään. Mutta tämähän onkin kymmenen vuoden projekti, joten tästä ei ole paineita, kova hinku vain tekemään. Suurin rosette valmistui, pienissä roseteissa oli niin paljon mallineita kiinni, että niiden vapauttamiseksi harppasin tässä vaiheessa suurimman ompeluun. Nyt pääsen liittämään tähän pienempiä ja saan mallineet uusiokäyttöön. Tämä työ seisoo nyt toistaiseksi, vasenta käpälääni operoitiin reilu viikko sitten parempaan kuntoon, ihan vielä ei kärsi käsin ommella. 

Tilkkukauppa Tilkkusen mukimattovaihtoon ehdin kuitenkin mukaan ennen operaatiota. Tein pienistä lentävistä hanhista lumisia kuusia ja tikkasin käsin kultaisella langalla vähän säihkettä. Sattuneesta syystä nurjaa puolta en esittele, on meinaan tikit siellä vähän vinksallaan. 

 Itse sain Annukalta todella ihanan mukimaton: Niin kaunis ja huolellista työtä. Tätä ei mukin alle päästetä suttaantumaan, vaan se sai paikan pienen sivupöydän liinana. Ikinä en ole nähnyt näin siististi kiinnitettyä reunakanttia!


Tilasin aiemmin syksyllä Cladia Pfeilin mallin Poppy Fields. Vaikka kaksi työtä odottaa tikkaamista, niin laitoin tämän alulle. Leikattu käsi ei vielä kestä ison peiton vääntämistä tikkauskoneella, mutta ompelu alkoi onnistua reilu viikko operaatiosta tervekäsipainotteisesti vasemman lähinnä huilatessa.


Leikkaamiseen sain apua aluksi mieheltä viivaimen pitelijänä. Kun en voinut etätyöläistä jatkuvasti juoksuttaa, palkkasin kaksi kahvakuulaa viivaimen painoksi Milja Samilan vinkistä.  Hyviä työntekijöitä olivat (yhteensä 16 kg), eivät leipää eivätkä palkkaa huudelleet ja pitivät viivainta paremmin paikallaan kuin minä itse . 


Unikot ja "suojatiet" ovat valmiit, niitty vielä puuttuu ympäriltä. Aion jatkaa työtä isommaksi, mitä se ohjeen mukaan on (n.71 x 180 cm). Tuo koko on vähän hankala, mutta reunuksia lisäämällä unikkopellosta saa vaikka....
Mutta ei kerrota kaikkea joulun alla :D
 

9 kommenttia:

 1. La Tarantella -työ näyttää tosi monimutkaiselta ja samalla kauniilta. Mukimatot jäivät tänä vuonna ompelematta, säästyvät ensi jouluun. Unikot ovat tyylikkäitä, värit sopisivat minullekin. Toivon ahkerille käsillesi pikaista paranemista. Minä ostin muutama vuosi sitten imukupeilla kiinnitettävän kahvan viivaimeen ja se toimii tosi hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Helena! Omistan myös tuon kahvan, mutta se ei valitettavasti tässä tapauksessa auta, kun voimaa ei voi vielä käyttää. Parempaan päin ollaan menossa koko ajan :D

   Poista
 2. tuosta EPP:stä tulee uskomattoman upea. En ikimaailmassa jaksaisi tarttua noin isoon haasteeseen. Ja tämä Poppy Fields on kyllä hauskan näköinen, pidän siitä kovasti. Mukimatot ovat hienoja molemmat. Tutkiskelin tuota saamaasi mukimattoa ja reunakantti on kyllä supersiisti! Niin kuin koko työ. Toivottavasti käpälä kuntoutuu sukkelaan, vaikka luovia ratkaisuja onkin löytynyt avuksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marle! Muistat varmaan, että olen antanut EPP:lle kymmenen vuotta aikaa. Käpälä on hyvää vauhtia kuntoutumassa, kohta on parempi kuin entinen :D

   Poista
 3. EPP työstä tulee huikea, sen näkee nyt jo, on siinä tekemistä. Molemmat mukimatot ovat kauniita!
  Olisin ilmoittautunut tähän vaihtoon, mutta en osannut ilmoittautua, kokeilin kaksi kertaa, mutta ei onnistunut.
  Poppy Fields näyttää mielenkiintoiselta. Paranemisia kädelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tilkkureppu! Juu, se Elfster oli vähän konstikas, todennäköisesti se rajasi muitakin pois, ei meitä tainnut olla kuin viisi.

   Poista
 4. Onpa kauniita, huikean hienoja ja väritykseltään rikkaita. Mandala on hypnoottinen, mahtavaa työtä!

  VastaaPoista
 5. Unikoista tulee upea, kauniit värit. Millefiori on niin klassikko, vaikka sen tekeminen kestäisi sen kymmenen vuotta, se ei mene muodista :)

  VastaaPoista
 6. Kauniita tuotoksia taas ihastelin ja taitavuuttasi :)

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!