Sivut

sunnuntai 10. tammikuuta 2021

Viittä vaille valmista


 Piti ihan käydä täältä blogista tarkistamassa, milloin olen aloittanut Paved with Purple-seinävaatteeni. Vapun aikoihin on ensimmäiset palaset ommeltu käsin yhteen. Keskustasta eteenpäin on jatkettu koneella. Tämä on edennyt jotenkin tosi hitaasti, vaikka olen koko ajan ollut sitä tekevinäni. 

Syksy meni pitkälti työkiireissä ja marraskuun lopussa tuli ranneoperaatio, joka teki minusta yksikätisen melkein jouluun asti. Joulun alla pystyin kyllä tavallista suoraa saumaa ompelemaan, mutta tikkaamaan en. Mutta nyt on tikkausurakka hoidettu!

 Mitään ihmeempää suunnitelmaa minulla ei ollut, aloitin keskeltä ja etenin reunoja kohti milloin milläkin kuviolla.

 
Oman mielikuvituksen loppuessa kaivoin esille 180 More Doodle Quilting Desigs-opuksen ja löysin sieltä kivan Peacock Tips-tikkausmallin, jonka on suunnitellut Dara Tomasson. Säädin vähän kuvioiden välisiä suhteita ja tikkasin kahden kolmion neliöt tällä. Samaa kuviota hyödynsin myös uloimmissa osissa.

Tikkauslangan värin valinta oli haastavaa, eikä ehkä mennyt ihan kohdalleen joka suhteessa. Käytännössä tikkaukset eivät juuri erotu oikealta puolelta, siksi tässä nurjaa puolta esittelen. Vaikka oli tosi kivaa huristella kiemuroita, mietin koko ajan, panostanko liikaa tikkeihin, jotka katoavat kankaiden kuvioihin. Sovittelin kankaalle vaikka kuinka montaa erilaista lankaa, mutta oikeastaan mikään ei näyttänyt selkeästi toisia paremmalle. Alalankana on Aurifilin vaaleahko lila, osassa kuvioita se on myös ylälankana, osassa on tummaa lilaa. 

Nyt se on reunakanttia vajaa ja sitten se nakataan seinälle.
Kokoa tällä on reilu 160 cm kanttiinsa.


16 kommenttia:

 1. Upea! Ja nuo tikkaukset ovat kyllä mahtavat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marle. Pitäisi vaan useammin selailla kirjoja ja kokeilla uusiakin malleja, niin helposti menen vanhoilla tutuilla.

   Poista
 2. Hienosti tikattu! Kaunis kokonaisuus:)

  VastaaPoista
 3. Kaunis seinävaate ja tunteella tikattu. Minun käteni eivät jaksa pyöritellä kangasta vapaassa tikkauksessa, joten tyydyn vähempään. Siksi ompelen usein koneen aaltotikkauksella, jolloin kyynärpääni eivät rasitu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helena! Totta, käsivoimia vaatii. Onneksi on paljon erilaisia vaihtoehtoja.

   Poista
 4. Upeat tikkaukset. Tilkkupintakin on ihan super.

  VastaaPoista
 5. Ihastuttava työ! Tosi kaunista tikkausta, tuossa on saanut kyllä pyöritellä!

  VastaaPoista
 6. Aivan huikea, sekä pinta että tikkaukset! Tässähän on ollut valtava työ - ei kannata vähätellä tai surra hidasta valmistumista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kati! Niin, on minulla ollut joitakin töitä paljon pitempäänkin tekeillä... :D

   Poista
 7. Taas upea työ valmiina - suuri kaiken lisäksi! Onnittelen.

  VastaaPoista
 8. Kaunis työ ja kyllähän nuo tikkaukset kruunaa sen. Oikea koru seinällä!

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!