Sivut

tiistai 26. tammikuuta 2021

Kultaa, violettia ja hyvää onnea

 

Vihdoin seinällä! Aloitin tämän vapun aikoihin viime vuonna, yhdeksän kuukautta siinä meni. Malli on Todays's Quilter -lehdestä, jossa se on nimellä Paved with Gold. Beige ja ruskeat eivät kilisytä mitään houkuttelevuuden kelloja minulle, mutta lilat, purppurat, violetit - johan soi sinfoniat!

Nopeampaankin tämä olisi voinut valmistua, mutta ranneongelmat hidastivat etenemistä. Alunperinkin tarkoitus oli laittaa tämä seinälle. Pari vuotta sitten maalattu seinä oli jäänyt keskeltä vähän kirjavaksi, helpompaahan on tehdä tilkkutyö peittämään amatöörin maalausvirheitä kuin maalata seinä uudelleen :D

Lempivärini ei jää kenellekään epäselväksi, nyt taitaa lila riittää tässä huoneessa, kun päiväpeitekin noudattaa samaa linjaa. Seinävaate on n. 160 x 160 cm. Alkuperäinen malli oli vähän isompi, mutta jouduin jättämään kaksi reunuskerrosta pois, tähän paikkaan ei olisi mahtunut suurempaa, kun en halunnut sen menevät sängyn taakse. Vanuna on topakka polyesterivanu, jonka ostin reilu vuosi sitten Birminghamin messuilta.Se on tiivistä ja pysyy hyvin kuosissaan, mutta esim. peittoihin on ehkä liian jäykkää. Tässä se toimii erinomaisesti. 

 Kun kulta ei mahtunut tilkkutyöhön, törsäsin sitä sitten ihan kunnolla Säde-pussukkaan. Se on ensimmäinen karkkipaperipussukkani. Saimme jouluna Pandan Säde-nimisiä konvehteja (ovat muuten hyviä) ja otin paperit talteen. Tilkkukaveri Sirpalta sain apua, miten paperit muuttuivat pussukaksi. Tämä oli tällainen "pitihän tämäkin kokeilla", suuresti en tästä innostunut. Mutta jos oikein herkullisia papereita tulee vastaan, voin kyllä tehdä toisenkin. Ja pitäähän ne paperit jonkun tyhjentää...

 FinnQuiltin keskeneräiset valmiiksi -haaste sai kaivelemaan UFO-varastoa. Ja löytyihän niitä. Poimin ensin tehtäväksi vuosia sitten tekemäni Good Luck Starin, joka odotti vain tyynyksi muotoutumista. Ei ollut todellakaan iso homma, vetoketju taustakankaaseen ja sivusaumat yhteen. Ei mennyt kuin puoli tuntia. Mutta sitä puolituntista piti odottaa useampi vuosi.

21 kommenttia:

 1. Seinävaate on todella kaunis ja sopii hyvin tuohon paikkaan, tietenkin koska se on siihen vartavasten tehty:)
  Karkkipaperipussukoita on tullut kokeiltua mutta en myöskään niihin kovin innostunut.
  Sitten tyyny, jos seinävaate on kaunis niin tyyny on kyllä huippuhieno. Siinä on silmälle katseltavaa ja ihailtavaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Irma! Olisin kyllä halunnut tehdä seinävaatteesta ohjeen mukaisen kaikkine reunuksineen, mutta oli pakko lopettaa tuohon kohtaan, että se mahtuisi kokonaan näkyviin.

   Poista
 2. Hienoja töitä kaikki kolme. Olet ollut todella aikaansaava. Hyvä avaus uudelle vuodelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ehkä tästä tulee vähän reippaampi ompeluvuosi kuin edellinen :D

   Poista
 3. Kyllä sinun tekemäsi seinävaate miellyttää minua paljon enemmän kuin lehdessä ollut beige-versio. Minäkin valmistin muutama vuosi sitten karkkipaperipussukoita, mutta ne ovat menneet viemisiksi yhtä lukuunottamatta. Tyyny on tyylikäs.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kummallisesti näin mallin lilana jo silloin kun lehteä ensi kerran selailin :D

   Poista
 4. Ihania töitä, tyynyyn rakastuin heti <3 :-)

  VastaaPoista
 5. Upeasti sopii seinävaate paikalleen! Tyynyn tähti on ihan häikäisevä ja pussukka tietysti myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kati! Olen kylä itsekin tuohon seinävaatteeseen tosi tyytväinen. Harmi vain, että niin harvoin ehdin sitä katsella, se kun on sänkymme yläpuolella ja makuuhuoneessa ei juuri päiväaikaan oleilla. :D

   Poista
 6. Siitä tuli upea ja sopii hienosti peiton kanssa. Tyynykin on kaunis, olen tehnyt tuon mallin myöskin, se on hyvä malli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos,Saija! Sinulta tuon tyynyn mallin bongasinkin :)

   Poista
 7. Tuo seinävaate soittelee minullekin sinfoniaa. On ihana kokonaisuus. Karkkipaperipussukka on kiva ja varsinkin tyyny ovat upeita. Tyynyn keskikuvio siirtyy pitkään 'kokeile'-listaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raija, sitten meillä on sama musiikkimaku!

   Poista
 8. Ihastuttavia töitä kaikki!
  Karkkipapereita on minullakin jemmassa, mutta en ole koskaan oikein niistä innostunut, ehkä voisi edes yhden kokeilla joskus:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tilkkureppu! Ei jäänyt minulle karkkipaperispussukasta kaihoa tehdä toinen.

   Poista
 9. Nyt onkin sitten kaunis seinä. Oikea silmänilo :)
  Kultapussukka on soma!

  VastaaPoista
 10. Kyllä ovat kauniita mutta yliveto tuo kultapussukka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vekki! Pandan Säde-konvehteja laatikollisen tyhjentämällä saa tuollaiseen materiaalit :D

   Poista
 11. Hei! Löysin juuri blogisi ja liityin blogisi seuraajiin. Olet tehnyt upeita tilkkutöitä 💜 Olet raitava!

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!