Sivut

lauantai 24. heinäkuuta 2021

Tikkausjono

Helle lie pehmittänyt Berninankin aivot, ja se lähtee maahantuojalle päivitettäväksi. Muutama työ oli ompelujonossa, mutta ne jäävät nyt odottamaan. Jos aion tilkkuilla, on tartuttava tikkaamista odottaviin töihin. Lomaa on jäljellä enää x päivää (en halua edes laskea niitä päiviä!), ja urakoin eilen ja tänään  useamman työn tikkausvalmiuteen. Töiden alkaessa voi sitten istahtaa vaikka pieneksikin hetkeksi tikkaamaan.

Claudia Pfeilin Poppies-mallista pöytäliinaksi suurentamani työ on tikkausjonon kärjessä. Kärkipaikka ei suinkaan tule siitä, että se olisi roikkunut jonossa kauimmin, vaan siitä, että tiedän (tai luulen tietäväni), miten tämän tikkaan. Taustakangas on valkoista Ikean Ditteä, ja väliin laitoin flanellin.Tuli muuten aika painava, mutta pysyypä sitten pöydällä. 


Taustakankaaseen piti ommella sauma, ja vanha Berninani, vm. 1983, pääsi hommiin. Hyvä ja toimiva kone, mutta niitä pieniä automaattijuttuja kaipaan.


Tämä on tämän kesän Päivölän kurssin tuotos. Tikkausideat ovat vielä mietinnässä, siksi tämä joutuu ehkä jonon hännille. Pinnassa on mielenkiintoisia muotoja, valkoinen risti ja sakaroiden väliin jäävät neliöt. Näitä kuvioita vielä hauduttelen


Kesän 2020 Perheniemen kurssin hirsimökkimuunnelma. Tämä on odottanut tässä kuosissa nyt reilun vuoden. Ehkä on jo aika päästä neulan alle. Tyyny tästä varmaan tulee, muuta en ainakaan tähän hätään keksi. 


Parin viikon takainen työ, malli on Make Modern-digilehdestä. Oli pakko tehdä melkein heti, kun tämän näin. Suunnittelija on Anke B. Calzada (www.pasacana.com). Värit ovat samat kuin lehden mallissa. Yritin kyllä vääntää tähän muita värejä, mutta kun tämä kokonaisuus kolahti, ei mikään muu oikein tuntunut hyvältä. Tämä saattaa päätyä tikkauspöydälle aika nopeasti, tiedän, miten tämän tikkaan. Tyynyksi tämäkin.

Vaikka koneen rikkoutuminen vähän harmittaakin, voi olla, että minulla riittää puuhaa jonon purkamisessa. Ja jos todella tiukka paikka tulee, kaivan vanhan koneen esille.

(Laitoin kommentointiin hyväksynnän päälle ainakin joksikin aikaa, sillä joku lähettelee tiuhaan tahtiin arabiankielisiä hävyttömyyksiä kommentteihini)

18 kommenttia:

 1. Mahtavia töitä - kuten aina, jännä nähdä mitä keksit torkkupeitteen tikkauksiksi (peukku)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hannele! Kaikenlaisia kuvioita olen pyöritellyt mielessäni, mutta mitään ei ole vielä lyöty lukkoon.

   Poista
 2. Kun on oikein ahkera, kertyy tikkausjono. Kannattanee tikata ensin helpoimmat, niin paineet laskevat. Kivoja töitä olet tehnyt. Mullekin tuli arabiankielisiä pornolinkkejä viimeisen postaukseni kommentteihin. Lähinnä kävi sääliksi sitä tolloa, joka sellaisia viitsii laittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kvilttaaja! Tikkausjärjestys saattaa vielä kalkkiviivoilla muuttua, katsotaan, mikä ensiksi eniten huutelee :)

   Poista
 3. Poistin arabilinkit tutkimatta, mihin ne johtavat.
  Upeita ja värikkäitä töitä! Ehkä koneen päivitys kääntyy vielä onneksi ja saat uusia odottamattomia ominaisuuksia...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, Paula! Minulla ei ollut linkkejä, oli vain lista erilaista navanalusteksiä. Niinpä, alkaakin olla jännää odottaa konetta takaisin, ties mitä osaa tullessaan!

   Poista
 4. Mahoton mikä tahti päällä! Toinen toistaan kauniimpia töitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nämä on aika pitkällä aikavälillä tehty, nyt vain kasautuivat tikattaviksi.

   Poista
 5. Kivoja ja erikoisia töitä. Joskus hyväkin kone pettää. Minullekin tulee noita arabiankielisiä linkkejä. Yäk! Liittyvätköhän ne tähän bloggeriin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helena! Juu, en ymmärtänyt ollenkaan, mikä koneelleni tuli. Onneksi ihana ompelukonekauppiaani oli heti tilanteen tasalla.

   Poista
 6. Monta kaunista työtä tulossa. Jossain vaiheessa teen myös pöytäliinan, sillä peittoja alkaa olla jo aika kasa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Saija! Olen kaitaliinoihin käyttänyt flanellia ja se on toiminut hyvin. Nyt yllätyin suuresti liinan painosta kun olin laittanut kerrokset yhteen. Mutta ei kai paino liinassa haittaa. Ohut pöytäliinavanu olisi ollut se kevyempi vaihtoehto, mutta käytäntö näyttää, miten tuo flanelli toimii.

   Poista
 7. Siinäpä sinulla hommaa! Tuo harmaa-keltainen blokki on kyllä kiehtova!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hommaa on, ja jotenkin noita isompia töitä nyt siirtelen jonon hännille. Onneksi välillä sataa, niin pääsee marjapuskista koneen ääreen.

   Poista
 8. Tosi kauniita ja upeita töitä tulossa. Isoa pöytäliina olen myös ajatellut, mutta en ole löytänyt sopivaa mallia siihen vielä.

  VastaaPoista
 9. Tosi kauniita ja upeita töitä tulossa. Isoa pöytäliina olen myös ajatellut, mutta en ole löytänyt sopivaa mallia siihen vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tilkkureppu! Ensimmäinen iso pöytäliinakokeilu minullakin. Ei ollut tarkoitus tehdä, mutta kun tein tuon mallin mukaisen keskiosan, niin jotenkin vain pöytä tuntui sille sopivalle paikalle. Se on kuitenkin niin leveä, ettei sopinut kaitaliinaksi, koska reuna olisi juuri jäänyt lautasten alle, niitä keikuttamaan. Siksi se vähän laajeni :D

   Poista
 10. Onpahan sinulla taas ideoita ja jatkettavia töitä. Miten ihmeessä sinun päästäsi pursuaa koko ajan uusia kuvioita ja malleja. Ihmettelen ja ihailen.

  Myös minulle tuli yksi arabiankielinen hävyttömyys tällä viikolla.

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!