Sivut

tiistai 21. toukokuuta 2013

Variaatio

Moni askertelee kesäisten, kepeiden värien kanssa. Minä porskuttelen ankeilla harmailla. Tai ei ne tuossa iltaauringon valossa kovin ankeilta ehkä näytäkään. Variaatioitakin peitosta löytyy, jos oikein tarkkaa katsoo. Peiton ompelu alkoi hys-hys-versiona, mutta sattuneesta syystä voinkin sen jo julkistaa. Blokin löysin Evelyn Sloppyn kirjasta 40 Fabulous Quick-Cut Quilts.Ja sitten löysin saman blokin Hannelen Tilkkutaiwas-blogista,.  Hannelen tarkoilla ohjeilla blokki sitten syntyikin. Työ on edennyt aika hitaasti muista kiireistä johtuen, mutta nyt se on viimeistä silittämistä vaille valmis. Sitten pakkaan sen taustakankaan kanssa postiljoonin kuljetettavaksi, ja paketin päälle kirjoitan osoitteeksi Töölön Tilkkupaja.

(Pihapoliisi katsoo ihan kauhuissaan noita laattojen välistä tursuavia ruohopuskia. Noita ei taida taltuttaa muu kuin sen vihreässä pullossa myytävä neste, enkä tarkoita shampoohyllystä löytyvää Fructista)

13 kommenttia:

 1. Tosi kaunis ja tuo blokki näyttää niin monimutkaiselta.

  VastaaPoista
 2. Aivan upea, pidän värivalinnastasi. Ja mukava kuulla, että ohjeestani on ollut apua :) Annoit minulle puolestaan pohtimisen aihetta blokkien järjestyksestä, luulin jo päätöksen tehneeni...

  VastaaPoista
 3. Kiva nähdä erinvärisenä sama blokki! Kaunis kokonaisuus!

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana. Värivalintasi tulee kestämään aikaa. On aika vaikeaa tasapainoilla väri-ilooittelujen ja hillittyjen aikaa kestävien värien kanssa. Teit hyvän valinnan. Tikkaaminen isolla koneella varmaan saa peittosi säihkymään entistä enemmän. Pitää varmaan piipahtaa Töölöön katsomaan sitä.

  VastaaPoista
 5. Hieno tilkkupinta! Ota muutama lähikuvakin, että ikänäköinenkin tajuaa, millaisia paloja olet käyttänyt. Katsoin Tilkkutaiwas-blogista ohjeet, mutta en silti ymmärrä, miten kuviot muodostuvat. Töölön Tilkkupajan tikkauspalvelu on tälle pinnalle varmasti hyvä valinta! Tikkaus kruunaa tilkkupeiton!

  VastaaPoista
 6. Tilkkutyösi on kiva variaatio Hidden wells -blokista.

  (http://www.google.fi/search?q=hidden+wells&hl=fi&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=F3ecUcz9HoX-4QS-4YDYCw&ved=0CC4QsAQ&biw=800&bih=387)

  Hidden wells on ollut varmaankin ihan ensimmäinen tykästymiskohteeni ihan ensimmäisessä itselleni hankkimassa tilkkutyökirjassa (Kirsten Vistens, Grete Gulliksen Moe: Helpot ja hauskat tilkkutyöt), kun aikoinaan 90-luvulla hurahdin tilkkutöihin.

  Myös Tilkkutaivas-blogin ohjeet näyttävät niin kivoilta, että rupesi tekemään mieli kokeilla tätä versiota. :)

  VastaaPoista
 7. Ompa nätti. Kävin myös tutkailemassa ohjetta. Näyttää ihan kivalta. Varmaan tikkaus kruunaa kaiken.

  VastaaPoista
 8. Upea, hillitty harmaa peitto! Jännittävä nähdä millaista tikkauskuviota Soile käyttää.

  VastaaPoista
 9. Peitto o komia.
  Raunruppia vaa niille vihreitte tunkeilijoitte pääl.

  VastaaPoista
 10. Ompa hieno. Langan väri on varmaan mustan ja valkoisen välillä : )

  Millaisen vanun haluat?

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!