Sivut

torstai 2. toukokuuta 2013

BOM: Rocking Round the Clock

Piti tehdä vaikka mitä, ja sitten lipsahdan tekemään BOMia. Pitikin mennä kurkkimaan Aurifilin sivuille.


Blokki näytti simppelille, ja sitä se olikin. Mutta mitä järkeä on tehdä kahden kolmion neliöitä ensin liian isoiksi ja sitten trimmata niistä reilusti pois? Ensin ohjeistetaan leikkaamaan viiden tuuman neliöitä ja sitten valmis kahden kolmion neliö leikataan 3,5 tuuman kokoiseksi? Kangaskauppojen myynniedistämistä? Voihan helminukkajäkkärä! Minulla on näitä BOM-kankaita muutenkin niukasti ja tällainen kasa jäi trimmauksen jäljiltä! Voihan toinen helminukkajäkkärä!


Viiden blokin BOM-kokoelman perusteella voin todeta, että sekä blokit ja ohjeet ovat hyvin eritasoisia.Vaikeusaste on vaihdellut paljon, samoin ohjeiden laatu. Viiden kuukauden kokoelmani näyttää tältä. Hiukan jäi harmittamaan tuo sydänblokki, se kun jäi aika pliisuksi (sisäinen tilkkupoliisi iski jälleen!). Mutta se saa olla nyt ihan oma pliisu itsensä.


Edit. klo 21.14: Tilkkupoliisi iski jälleen, minullahan on BOMin reunimmaiset siivekkeet nurin päin! Tämä ei saa olla kummallinen itsensä, vaan korjaan tuon mokan! Voihan kolmas helminukkajäkkärä! Tämänhän piti olla helppo!

9 kommenttia:

 1. Kauniit kankaat olet valinnut BOM-työhösi,on tulossa kaunis kokonaisuus. Harmillista, jos mitat eivät pidä paikkaansa ja tulee turhaa silppua.

  VastaaPoista
 2. Kaunis blokki tämäkin!
  Olisiko ohjeistus eri ihmisten laatimia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, näin on. Joka kuukausi on uusi blokkisuunnittelija, jota on pitkästi esitelty Aurifilin sivuilla.

   Poista
 3. Kauniit kankaat minunkin mielestäni. kurjaa tuo kankaiden haaskaaminen. Onneksi en tajua noista tuumista mitään, innostuisin vielä kokeilemaan näitä. Vaikka kauniita ovatkin :D

  VastaaPoista
 4. No Voihan helminukkajäkkärä! Itse kävin onneksi katsomassa Pat Sloanin sivuilla hänen tutorialinsa ennen kuin aloin leikkaamaan kankaita. Samalla myös asettelin kolmioneliöt vähän eri lailla (?) Olen samaa mieltä, että ohjeet ja taso vaihtelee JA paljon, mutta syynä ehkä se, että mukaan halutaan eri taitotason omaavia tilkkuilijoita! MUTTA ohjeet pitäisi kyllä aina tarkistaa ennen kuin ne julkaistaan, vai mitä!?! Mielestäni sinun ei tarvitse tuota blokkia korjata ja sydämen 'pliisuus' häviää, jos teet jonkun toisenkin blokin 'pliisuksi'. Hups, tulipa tarinoitua;o)

  VastaaPoista
 5. Helminukkajäkkärä sentään, onpa harmillista! Anna kriittistä palautetta, eikös tilkkuilun yksi perusperiaatteista ole taloudellinen kankaiden käyttö? Kauniit värit on työssäsi!

  VastaaPoista
 6. Tulipa opittua uusi sana, helminukkajäkkärä :-D Hienoja blokkeja! Vaikka silppua voikin käyttää vaikka mihin, on silti harmi, jos ohjeen suunnittelija ei ole ottanut huomioon tuollaisen välttämistä.

  VastaaPoista
 7. Helminukkajäkkärä o hyvä sana. Eikä blokikkaa huanoja o.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!