Sivut

sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Kaksi konnaa ja muita metkuja

Saanko esitellä: Niilo ja Naimi Neulatyyny hitaasti edistyvällä matkallaan kohti joulua!


He ovat Henrietan jälkeläisiä. Hänet löysin Signorinan kangaskaupasta, tai oikeammin Henrietan kaavat. Niilolla on jo kukkia valmiiksi kilvessään, eikä hän miespuolisena ole muutenkaan kovin kukkien perään. Naimilla somistekukkaset ovat vasta hakusessa. Kotivarastoista ei löytynyt kuin mustaa ja punaista huopaa, joita Naimi ei missään tapauksessa kelpuuttanut aurinkoisen kilpensä somisteeksi. Vaikka kuvassa painetaan peräkanaa, anteeksi,siis peräkilpikonnaa, niin heille on kyllä ero tulossa vielä ennen joulua. Mutta ystävinä eroavat ilman suurempaa dramatiikkaa. 


Jätämme nyt Naimin ja Niilon jatkamaan matkaansa. 

 Kuusikko on nyt piiloutunut valkoisen pinnan alle. 


Kuusikkotyössä ompelin ehkä paksuimpia koskaan ompelemiani saumoja. Onneksi minulla on vielä hyvä varasto Karnaluksista vahingossa ostamiani heinäseipään paksuisia neuloja. Samaan aikaa paininjalan alla oli paksuimmillaan kolme kerrosta kovikehuopaa, neljä kerrosta kangasta, joista yksi oli tilkkupinta saumoineen sekä paksua puuvillaista hihnaa. Hitaasti mennen onnistui, vaikka välillä hirvittikin. Cloverin Wonder Clipsit osoittautuivat korvaamattomiksi, mikään nuppineula ei olisi mennyt tuon tekstiilimäärän läpi ilman väkivaltaa ja mutkalle kääntymistä.


Kuusikkotyö on nyt joulupukin hyväksymisjonossa, tarkempaan esittelyyn se pääsee vasta joulun jälkeen. Sen verran voin paljastaa, että kuusikkoon hyppäsi niin omituisia otuksia, ettette kyllä arvaa!


Joulukuun Aurifil-BOM - vihdoin tämän vuoden viimeinen! Nimeltään se on Not Afraid of Flying, sen on suunnitellut Carrie Nelson. Punaiset hanhet ovat aivan liian verenkarvaisia, en saanut värejä säädettyä tämän lähemmäksi oikeaa. Osa Aurifilin BOMeista ovat mielestäni tänä vuonna olleet aika kummallisia, ja todennäköisesti en jatka näiden tekemistä enää ensi vuonna. Pat Sloan puolestaan julkaisee lähiaikoina oman Mysterynsä ensi vuodelle, sitä harkitsen. Tänä vuonna tekemäni Globetrotting (odottaa tikkaamista) oli mielestäni ihan kohtuullinen. Yhden suunnittelija  tekemänä BOMeista muodostui hyvä kokonaisuus. Aurifilin suunnittelijat taitavat jokainen elää omaa elämäänsä, ja yhteistä teemaa ei oikein muodostu. Olen kuluneena vuonna miettinyt, onko Aurifilin blokit edes tarkoitettu kaikki samaan työhön, jospa  BOMien idea on vain esitellä uusia blokkimalleja.

Iloista joulunalusaikaa kaikille!

17 kommenttia:

 1. Helly(y)ttäviä kilpikonnasia ;) Samoilla aatoksilla minäkin olen Aurifil blokkien suhteen... hieman pitää taas miettiä, että tämän vuoden blokit saa mieleiseensä järjestykseen. Iloisen innokasta joulunodotusta myös sinulle!!

  VastaaPoista
 2. Jo menee salaiseksi kuusikossa =)

  Aivan ihana kilpparipari. Osaiskohan tehdä?

  VastaaPoista
 3. Somat kilpikonnat:)
  Kyllä nyt sait jännitystä ilmaan, mielenkiinnolla odotellaan kuusikon otuksia, jotain mukavaa luulen näkeväni joulun jälkeen;)

  VastaaPoista
 4. Ihanaiset kilpparit. Lentävät hanhet ovat aina nättejä. Tämä joulukkun Aurifil-blokki on ihan kiva. Ainakin inspiroiduit temeään meille lukijoille oman mysteerisi. Seuraillaan, mitä paljastuu.

  VastaaPoista
 5. Söpöt kilpparit! Vähintään heinäseipään paksuisia neuloja kertomasi kangasmäärän ompelemiseen tarvitaankin. On oltava hyvä konekin vielä. Kyllä nyt jänskättää, minkälainen kuusikko sieltä paljastuu.

  VastaaPoista
 6. Ihanat kilpikonnat! Hyvaa alkavaa viikkoa! x Teje
  PS. muutin jo osan ompeluhuoneesta!

  VastaaPoista
 7. Ihanat kilppikset ja jännää... mitähän sieltä kuusikosta joulun jälkeen löytykään.
  Aurifil-blokit ovat minunkin mielestän olleet loppuvuodesta hieman erilaisia kun alkuvuonna ja mietin myös josko jatkan niitä ensivuonna, mutta kuka tietää jos löytyy jokin mielenkiintoisempi seurattava:)

  VastaaPoista
 8. Tulipa ihanat kilpparit kyllä hitsit :) Niitä tuleekin lisää parin viikon sisällä ja uusi ohje -pöllö :) niin hauskasti kirjoitettukin nuista kaveruksista :) Minä olen ommellut myös pientä.. Lapselle joululahjaksi. Mukavaa sunnuntaita! :)

  VastaaPoista
 9. On niin söötit kilpparit ja ihanista kankaista. Olisipa kivoja lahjoja, taidan matkia ;)

  VastaaPoista
 10. Ihania neulatyynyjä. Kiva ohje, täytyypä kokeilla kun juuri eilen huomasin ettei meiltä löydy minkäänlaista neulatyynyä.

  VastaaPoista
 11. Jännitys tiivistyy jouluun mennessä mitä kuusikostasi paljastuu. Kilpparit ovat väreistä päätellen aikas vauhdikkaita ja söpöjäkin vielä.

  VastaaPoista
 12. Värikkäät ja suloiset konnat! Olet ahkeroinut valmiiksi jo kaikki Aurifil-blokit. Minulta puuttuu tämä viimeinen ja eipä suurta intoa sen tekemiseen olekaan. Ovat olleet tänä vuonna aika ihmeellisiä.

  VastaaPoista
 13. Onpas hauskoja konnia! Olen vähän kadehtinut Wonder Clipsejäsi vaikka minulla ei ihan yhtä paksua ommeltavaa ole ollutkaan. Salaperäinen "paketti"!

  VastaaPoista
 14. Konnat Niilo ja Naimi on mainiot veijarit!! Hauska idea!!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!