Sivut

torstai 25. joulukuuta 2014

Elämää suomalaismetsissä

Seuraa paljastus: Kuusikkoon hypänneet omituiset otukset ovat Leonardo, Donatello, Rafaello ja Michelangelo eli Teini-ikäiset mutanttikilpikonnat eli Turtlesit. Esikoisemme on ikuinen Turtles-fani, ja löysin alkusyksystä käsityöläisten kirpparilta yhdestä rähjäisestä pahvilaatikosta kahta erilaista Turtles-kangasta. (Samassa laatikossa oli myös minua käteen tuikannut iso ampiainen, mutta se onkin jo toinen ja dramaattisempi tarina) Isompikuvioinen kangas oli melko ohutta verhokangasta, joten koko kassin tekeminen siitä olisi ollut työn tuhlaamista. Niinpä kamut kurkistavat paremmin suojattuina taskusta. Kuvien taustakangas oli valkoista, jonka halusin kokonaan pois. Silitin irtileikatut kuvat ensin liimakankaalle vahvistaakseni kangasta, jonka jälkeen kiinnitin ne leveällä siksakilla pohjakankaalle.


En ole ennen siksak-applikointia tehnyt, joten jälki on paikoitelleen todellakin kuin ensikertalaisen tekemää, kun en heti hoksannut, miten kurveissa pitää ajella. 


Kassin kaava on  Amy Butlerin Weekender Bag. Alkuperäinen versio on tehty "kokonaisesta" kankaasta.


Hihnoiksi laitoin puuvillaista hihnaa, jota löysin pari kesää sitten Inkan tehtaanmyymälästä Killinkoskelta. Ystävällinen myyjärouva kauppasi hihnaa kuiskuttelemalla korvaan, että se on samaa, mitä Marimekko käyttää laukuissaan, mutta sitä ei saa sanoa kellekään. Enkä ole sanonutkaan ennen kuin nyt - kai? Rikos lienee jo vanhentunut. 


Vetskarin päähän laitoin nauhanpätkän vetorenksuksi.
Ohjeen tarvikeluetteloa luin huolimattomasti. Kummastelin kyllä, miksi vetoketjun piti olla "separated", mutta siinä vaiheessa ajattelin vain, että sen ompelussa on joku juju. Hätäiseltä oli jäänyt se "non" lukematta, ja avonaiset muovihammasketjun katkaiseminen sopivan mittaiseksi ei ollutkaan ihan niin yksinkertainen juttu kuin spiraaliketjun. Sen yli kun ei voinutkaan ihan noin vain ommella.


Toisesta kankaasta tuli vuori kassiin. Se oli onneksi kohtalaisen napakkaa puuvillaa, joten se kelpasi sellaisenaan ilman vahvistuksia. 


Kassin koko jäi mittaamatta, mutta jonkinlaisen kuvan tilavuudesta antaa se, että kassin täytteeksi joulupakettiin meni kaksi tavallista (koko 50 x 60 cm) tyynyä ihan nikottelematta.

Niin, kassin nimi on siis Elämää suomalaismetsissä.
Saaja on tyytyväinen!

13 kommenttia:

 1. Hieno! Upeaa, että kokeilit iki-ihanan weekender bagin tekemistä.

  VastaaPoista
 2. Ihanat värit ja turtlesitkin ihan ok. Niihin tosin kyllästyin tyttären lapsuusaikana. Aina ja joka paikassa niitä oli, lattiat vihreinä. Sininen ja vihreä yhdessä on ihan pitelemätön pari. Tarpeeksi reippaan kokoinen laukku. Tuommoiselle kyllä löytyisi käyttöä.

  VastaaPoista
 3. Hieno kassi. Muistan minäkin nuo turtlesit työaikanani, kun päiväkodin lapset porhalsivat ulos. Matkalla jo miettivät kuka mikäkin hahmo on ... Voi sitä aikaa...

  VastaaPoista
 4. Onpa hieno kassi, pidän kovasti sen värityksestä, vaikken Turtles-fani olekaan :)

  VastaaPoista
 5. Upea kassi ja tosi hyvät värit!

  VastaaPoista
 6. Minullekin Turtles -aika ja hahmot ovat vieraampia, mutta KASSI on ihastuttava! Ja varmasti fani ei voi olla pitämättä siitä!!!

  VastaaPoista
 7. Kauniit värit, Kyllä Turtles fanin kelpaa kassin kanssa kuljeskella!

  VastaaPoista
 8. Todella hieno! Weekender on myös omalla listallani

  VastaaPoista
 9. Upea Weekender kassi ja muistan myös pojan Turtles ajan. Kyllä fani on varmasti mielissään ja kanniskelee ylpeänä oman äidin tekemää kassia!

  VastaaPoista
 10. Ei ihme että saaja tyytyväinen, aivan ihana kassi ja taidokkaasi teit.

  VastaaPoista
 11. Hurrrjan hienoa elämää suomalaismetsissä! Meilläkin on fanitettu Turtleseja, kyllä muistetaan :)

  VastaaPoista
 12. Mahtava!
  Oikea tilaihme. Turletsit olivat meidän kuopuksen, -88, lemppareita.

  VastaaPoista
 13. Uskon että saaja on tyytyväinen. Olisin minäkin. Väri ja kuviointi on niin pirteät.Ihan huippu!!

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!