Sivut

sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Kesä talven keskellä

Ruusupuskapeittoni on pitkään odottanut vain kanttaamista. Blokit ovat vuoden 2013 Aurifilin kuukauden blokkeja.  Pitkään minua etoi tilkkupinnan imelyys, mutta kun löysin tummanvihreän kankaan välikaitaleiksi, se onneksi söi turhaa makeutta. Joulu on hyvä vauhdittaja, ja koska tämä Ruusupuska on menossa anopille joululahjaksi, sain vihdoin ommeltua reunakantin. 


Kanttiin käytin samaa vihreää, mitä on välikaitaleissakin. Kantti on ommeltu ensin oikealle puolelle ja kiinnitetty sitten nurjalle puolelle käsin ommellen


Uusi lumi oli mukavan puhdas kuvausalusta. 
Taustakangas on Eurokankaan poistoista. Jos olisin peittoa nyt kokoamassa, en laittaisi tuota kangasta taustalle. Se on ikävän kovapintainen, vaikka pesin sen kahdesti.


Peiton tikkasin minulla koekäytössä olleella Pfaffin tikkauskoneella.


Yksi pussukka-aihio odottaa vielä kasaamista. Se saa ehkä nimensä yhden merkittävän suomalaisen kirjailijan teoksen mukaan.

13 kommenttia:

 1. Ruusupuskapeitosta tuli oikein hieno ja todellakin kesäinen, kauniin lahjan anoppi saa! Tyylikäs pussukka tulossa.

  VastaaPoista
 2. Tulipa hieno! Ällistyttävän hyvin osin erikoiset blokit istuvat samaan peittoon.

  VastaaPoista
 3. Yhtään ei ole liian imelä tuo peittosi, vaan kaunis! Noinkohan annat pussukalle nimeksi Täällä pohjantähden alla? ;-)

  VastaaPoista
 4. Kaunis peitto. Ei mikään imelä, vaan kivan värikäs.

  VastaaPoista
 5. Tumma vihreä oli hyvä valinta kaitaleisiin. Nyt on peitolla ryhtiä ja turha imelyys poissa. Jos on kamalan imelä peitto, voi saada sokeritaudin sen alla makaamisesta. Lääkärit on kertoneet. Pussukasta tulee komea. Jos olisi kyse oopperasta, se nimi olisi punainen viiva. Nyt täytyy odottaa julkistamistilaisuuteen asti.

  VastaaPoista
 6. Tulipa siitä kaunis! Noita tikkauksia kaihoisasti katselen... Ruusupuska on osuva nimi.

  VastaaPoista
 7. Siitä tuli hieno, ei imelyydestä jälkimakuakaan. Eiköhän se taustakangaskin pehmene käytössä. Kaunista punaista ja mustaa.

  VastaaPoista
 8. Onpa se kaunis. Kyl on anoppi varmaan tyytyväinen lahjaansa.

  VastaaPoista
 9. Tumma vihreä sopii todella hyvin! Marlen "punainen viiva" -ehdotus oli niin hyvä että en pysty parempaan. Hieno pussukka tulee.
  Sittemmin olen kyllä kadehtinut niitä sinun wonder clipsejäsi toden teolla :) mutta nyt on valmista (huhhuh).

  VastaaPoista
 10. Kyllä on kaunis liina. Kentin kakku on tosi hyvä ja säilyy pitkään, jos ei syödä pois. Mantelit laitetaan rouheena tai lastuina. Hyviä jouluvalmisteluja.

  VastaaPoista
 11. Aivan loistavan näköinen peitto!! Tykkään imelyyksistä :) Mutta vihreä kyllä rauhoittaa peittoa!!

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!