Sivut

sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Kaaria

Kaarevat saumat eivät ole olleet minun kutsumukseni, vaikka niitä on blogeissa ja naamakirjan tilkkuryhmissä pyörinytkin. Näin oli siihen asti, kun näin kauneimmat kaaret Tejen blogissa. Ja siinä sitä sitten oltiin. Lapp-Elisa lähetti minulle pikapikaa viivaimen, ja sitten jo ajelin kaarevia linjoja näppärällä Quick Curver viivaimella. 


 Ensimmäistä lehdykkää ommellessani meinasin heittää jo koko homman sikseen ja laittaa viivaimen arpajaisvoitoksi.  Lehdykän sivuista tuli eri mittaiset. Erilaiset mitat paljastuivat siinä vaiheessa, kun trimmasin blokkia. Lehdykkää ei saanut millään keskelle.  Ratkominen vinoon leikatuissa reunoissa oli tarkkaa hommaa, mutta onneksi pahempia venymiä ei syntynyt. Mutta sitten kun sain juonesta kiinni ja pääsin vauhtiin, blokit syntyivätkin aika nopeasti.


Tein valkopohjaisen blokin ensin. Silitin kiltisti saumat ohjeen mukaan lehdykkään päin. Sitten jostain älyväläyksestä silitinkin toisen blokin saumavarat tummemman kankaan puolelle, eli pohjakankaaseen päin. Lehdyköitä yhdistäessäni keskellä olikin sitten aika möykky, oikea outokumpu.


Ohjeen kanssa lähdin merta edemmäs kalaan. Tilasin sen ison meren takaa, vaikka se olisi löytynyt Lapp-Elisaltakin. Tosin huomasin sen Elisabethin kaupassa vasta kun omani oli jo meren yli tulossa. Vähän harmitti, koska tuotteen hintaan nähden mittavat postituskulut olisivat jääneet kokonaan pois lahden yli tilattessa. 

Vain toinen tilkkuilija voi ymmärtää, miten onnelliseksi pienestäkin kangaspalasta voi tulla. Vaihdoimme Tejen kanssa kankaita ja hän oli piilottanut minulle lähtettämäänsä nippuun palasen ihanaa kilpikonnakangasta. Ihanaa, eikö?


17 kommenttia:

 1. Kyllä näyttää hyviltä kaarevat saumasi!!
  Kilpikonnakangas on kiv, en ole nähnyt aiemmin tuollaista.

  VastaaPoista
 2. Hyvät on saumat ja kaunis tekele.

  VastaaPoista
 3. Hei Leena! Hyva kun ryhdyit kaariin; ensin ovat hankalia mutta sitten ihan kivoja. Kannatti ostaa ruleri ja malli, varmaan helpottavat. Koitan itsekin ensi kerralla tuota tapaa jossa blokki tulee neljasta neliosta vaikka keskelle tuleekin sitten paljon saumoja. Kauniit oranssit kankaat. Hyvaa viikkoa! x Teje

  VastaaPoista
 4. Tuleepa kaunista, ihanaa keväistä! Minulla on myös tuo viivain mutta työn aloitus on hieman venähtänyt, jospa nyt keväällä sitten.... Kilpparikangas on kyllä hellyyttävä :)

  VastaaPoista
 5. Minäkin ostin tuon viivaimen Ullaksta, ja olen aloittanut ihan yksinkertaisesta, sinä menit heti monimutkaisiin. Tuo viivain vaatii kyllä hieman harjoitusta, ei oikein ole auennut mulle :-)

  VastaaPoista
 6. Kauniit blokit sait aikaiseksi. Aurinkoiset värit sopivat malliin hyvin. Minun kaavat ovat hieman erilaiset, eikä niillä tule tuota saumakasaa keskelle. Olen tehnyt pienen liinan tuolla mallilla joskus 4-5 vuotta sitten. Sinulla on kunnon välineet, minä olen muutaman blokin leikannut vanhojen kaavojen ja lihakaupanpaperin avulla. Onko suunnitelmissa isokin työ? Kilpikonnankangas on aivan ihanaa! Kivoja tuommoiset kangasvaihdot. Toisen kankaat on aina niin kauniita. "Ruoho on vihreämpää aidan...."

  VastaaPoista
 7. Kaarien ompeluun en ole vielä uskaltanut ryhtyä, kiva kun kerroit kokemuksiasi. Kauniita töitä sellaisista blokeista tulee. Tunnistan niin hyvin sen kangaspalasten tuoman ilon :) Aivan superhauska konnakangas!

  VastaaPoista
 8. Kaaria ommellessa unohtuu kaikki muu, niin paljon se vaatii täydellistä keskittymistä. Kiva malli. Jos heität viivottimen pois, niin heitä tähän suuntaan ;=)

  VastaaPoista
 9. Oih, näyttää taas tosi lupaavalta! Mikä siitä mahtaakaan tulla?

  VastaaPoista
 10. Kauniita kaaria. Ihanaa, että joku uskaltaa kokeilla uutta. Kilpikonnakangas on viehättävä.

  VastaaPoista
 11. Kauniit kaaripalat sait tehtyä. Hienoa jälkeä.
  Kilpparit on sulosia.

  VastaaPoista
 12. Hienot kaaret ja kaunis blokki! Tuollainen viivain olisikin mukava apuväline. Ihanan suloinen kilpikonnakangas:)

  VastaaPoista
 13. Kivoja blokkeja! Eikö olekin ihmeellistä, että joskus ohjeissa on ihan järkeä ja kätevyyttä mukana, minkä huomaa vasta sitten, kun ei satu noudattamaan ohjetta? Olen myös huomannut, että kannattaa usein tehdä pari testiblokkia joistain joutavammista kankaista, etteivät aarteet joudu haaskuun. Vaikkei tietysti millään malttaisi mitään testailla.

  VastaaPoista
 14. Hienostihan kaarevat saumat ovat päätyneet lehdyköiksi. Kiva blokkimalli. Hauska kilpikonnakangas. Toisten kangaskätköt ja saadut kankaat näyttävät aina houkuttelevammilta kuin omat.

  VastaaPoista
 15. Ihana mallinen. Ihan jo näen kauniin keltaisen ja suuren pöytäliinan.

  VastaaPoista
 16. Kyllä kuulostaa tuo blokkikokeilusi niin tutulta niin tutulta. Mutta kaunis siitä tuli ja kannatti kokeilla. Nuo kaarijutut on täyttä hebreaa mulle ja olisi ihan ryhdyttävä kokeilemaan.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!