Sivut

sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Seinällinen


Seinällinen blokkeja on valmiina, pari viimeiseksi tehtyä ei enää seinälle mahtunut. Eli seinän laajennus taitaa olla edessä. Blokkeja ei ole vielä ommeltu yhteen ja ne on lätkitty seinälle suurin piirtein ompelujärjestyksessä, joten tämä ei ole vielä lopullinen design. Pinnan koko on tällä hetkellä n. metri kertaa puolitoista.  Ainakin yhden rivin teen vielä sekä leveys- että pituussuuntaan. 

Kaarevissa saumoissa on oma hasteensa, jotkut blokit ovat onnistuneet paremmin, jotkut eivät. Miten kohdistuksille käy sitten, kun ryhdyn näitä yhdistämään, on vielä ihan hämärän peittossa.  Blokit olen kuitenkin saanut trimmattua samankokoisiksi, mutta mitä tapahtuu lehdyköiden ulkokulmille, joiden pitäisi olla kohdakkain naapurilehdykän kulman kanssa?

Valkoinen kangas uhkaa myös loppua, se joko riittää just ja just, tai sitten ei. Onneksi viikon päästä pääsen Sannan luotsaamalle kankaanostoretkelle, jolloin saan puutteen korjattua. Ostoslista reissulle kasvaa koko ajan....

Ostoslistaa ajatellen, laitanko peittoon kehykset vai kanttaanko suoraan tilkkupinnan reunaan? Mitä mieltä olette?

11 kommenttia:

 1. Blokit näyttävät kyllä hyviltä ainakin täältä katsottuna! Haastetta varmaankin riittää kertomissasi kohdissa, uskon.
  Kehykset reunaan vai ei....hmmm. Voisi olla hyvä ratkaisu mutta minkälaiset? Näin äkkiä ajatellen ehkä en laittaisi kehyksiä.

  VastaaPoista
 2. Ihana! Ihastuin tähän malliin ihan tosissani. Melko samoilla väreillä minulla on valmiina 30 blokkia. Itse en aio laittaa kehyksiä. Tosin niillä saisi helposti lisää kokoa, mutta haluan nähdä vain noita villejä ympyröitä.

  VastaaPoista
 3. Hei Leena! Tama nayttaa tosi ihanalta! Nayttaa etta sinulta nama blokit onnistuvat hienosti ja nopeasti. Mina en laittaisi kehyksia mutta kokeilemalla paras. Reunus voisi olla kylla hyvakin mutta mika vari. IG:sta loytyy uusia inspiraatioita kun saamme nama nykyiset valmiiksi! x Teje

  VastaaPoista
 4. Näyttävät hyviltä ja nuo heijastus ympyrät ovat niin kivan näköiset. Kyllä siitä hyvä tulee!
  En laittaisi reunakaitaleita, mutta ainahan voi kokeilla kameran kanssa miltä se näyttäisi:)
  Tämä malli olisi kiva tehdä...

  VastaaPoista
 5. Näyttää todella hyvältä. kauniit värit ja kaikki blokit näyttävät ensiluokkaisilta. Vaikeuksista ei ole ainakaan näkyvää todistetta. Itse en laittaisi kehyksiä. Kaunista!

  VastaaPoista
 6. Käyttötapa vaikuttaa kehyksiin. Jos teet peiton, niin kehykset ovat näppärä tapa säätää kokoa. Jos teet seinävaatteen, niin kehykset eivät ole tarpeen. Kehyksiin on aina kivaa tikata näyttäviä kuvioita.

  VastaaPoista
 7. Niitä on tullut jo paljon, näyttääpä hienolta! Kun olet ommellut kaikki yhteen, näet kehystarpeen varmaankin paremmin. Nyt tuntuisi, että ei kehyksiä.

  VastaaPoista
 8. Kiva blokkimalli! Siltä varalta, että työsi muuttaa tikatessa hieman muotoa, lisäisin tähän kuitenkin kehystä. Jos suunnittelet kanttaavasi suoraan reunasta, voi olla, että jostain blokeistasi jää enemmän näkymättömiin kantin alle kuin haluaisit. Näin tarkassa mallissa se voi näyttää häiritsevältä.

  VastaaPoista
 9. Ihanat värit!
  Tulee mieleen vanhanaikainen perinnepeitto.
  Malli on haastava kaarevuuden vuoksi,
  mutta hyvin ole jaksanut kärsivällisesti ommella blokkeja!

  VastaaPoista
 10. Ihanat värit!
  Tulee mieleen vanhanaikainen perinnepeitto.
  Malli on haastava kaarevuuden vuoksi,
  mutta hyvin ole jaksanut kärsivällisesti ommella blokkeja!

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!