Sivut

sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Poppy Pouch


Kompassin tikkaamisesta uuvahtaneet hartiani kaipasivat jotain kevyempää välipalatyötä. Internetin ihmeellisestä maailmasta silmiini pomppasi Poppy Pouch. Ohje oli Craftsyssä saatavilla ja nopeat virtuaaliset kirjekyyhkyset järjestivät tulostimen syytämään sitä tutkittavakseni. Onneksi olin säätänyt tulosastetukset kaksi sivua yhdelle arkille, sillä ohje on 43 sivun mittainen - ja todella perusteellinen. Jokainen työvaihe on selostettu selkein kuvin. Ohjenipun loppuun on vielä liitetty pikaohje, siis sama uusintana, mutta ilman kuvia. Ainoa probleema oli löytää sopivat tukimateriaalit, niitä kun oli ohjeessa kolmea erilaista eikä kauppanimet, esim.Vilene H640, sanoneet minulle oikein mitään. Kuvakuukkeloin ja laitoin sähköpostia ohjeen suunnittelijallekin (joka vastasi Australiasta todella nopeasti), ja kaivelin lopulta omia varastojani ja säädin sopivan mixin tukimateriaaleista. 


Poppy Pouch on menossa lahjaksi hyvälle ystävälleni, ja se tarvitsi selvästi jotain koristuksia, yhdestä kankaasta tekeminen ei houkutellut. Siispä surruttelin pari pientä paper piecing-kukkasta. Mallit löytyivät 100 Any-size Log Gabin Blocks-kirjasta.


Pohjakankaaksi valitsin Soilin Tilkkutarvikkeesta jo kahdesti ostamaani mustaa moniväripilkullista puuvillaa, josta tykkään kovasti, vaikka en muuten mustan ystävä olekaan.


Kun tukimateriaalihaaste oli ratkaistu, pussukka oli todella nopea ja näppärä ommella.


Pohjan pituus kulmasta kulmaan mitattuna on 21 cm, pohjan leveys 10 cm ja pussukan korkeus korkeimmasta kohdasta 18 cm. Ohjeessa on kaavat kolmeen kokoon, tämä on suurin. Tekemäni kukkakuviot olisivat kyllä mahtuneet keskikokoiseenkin, mutta valitsin suurimman, koska pelkäsin tekovaiheessa, että kukat täyttäisivät pussukan kylkiä liikaa.


 Pussukka aukeaa hyvin, koska vetoketju ulottuu pohjan reunaan asti. Mahdollisesti ulos pursuileville tavaroille on päädyissä suoja-aita.
Teen ihan varmasti tällä mallilla uudelleenkin, oli tämän tekeminen niin kivaa vaihtelua perinteisiin pussukoihini. 

Pussukassa ei ole ollenkaan tikkausta. Olisin helposti ratkaissut tukimateriaalihaasteet tikkaamalla tukihuovan kiinni päälliseen, mutta olin ehtinyt leikata päällikappaleet jo muotoonsa ja pelkäsin tikkauksen muotoilevan ne uudelleen tai ainakin kutistavan niitä. 

Ohjeen mukaiset ja käytetyt tukimateriaalit
 - vuoriin:  
light weight interfacing > tämä meni varmaan eniten kohdalleen, Eurokankaan silitettävää tukikangasta, sitä kudottua
-päälliseen ja pohjaan:
1. kerros: Vilene S320 tai Pellon Craft Fuse > Eurokankaan tiivistä ja vähän kovaakin puuvillaista silitettävää tukikangasta
2. kerros: Vilene H640 Fusible Fleece tai Pellon 987F > jostain vanhasta projektista jäänyt kiinnisilitettävä, melko paksu vanu, joka piti silittää leivinpaperin kanssa, koska liima oli molemmilla puolilla. Vähän oli nahkea ommellessa, vanupinta kun oli avoimena ennen pussukan kasaamista. 
Tämä yhdistelmä toimii kyllä hyvin, napakka ja pehmeä. Ehkä käytän tätäkin reseptiä vielä, silitettävän vanun jämiä on vielä paljon.

14 kommenttia:

 1. Onpa hyvä värikontrasti.
  Upea lopputulos.

  VastaaPoista
 2. Voi-voi kun on kiva! Suoja-aidat on hyvä lisä. Nyt tuli taas uutta pohdittavaa;)

  VastaaPoista
 3. Jahah. Taas uusi kiva pussukan malli. Värit ja paper piecing -kukat ovat oikein tyylikkäitä.

  VastaaPoista
 4. Onpa kiva pussukka ja nuo suoja-aidat ovat kiva lisä pussukkaan, kaunis ja hienon värinen!

  VastaaPoista
 5. Ihana keltaisen ja mustan yhdistelmä.

  VastaaPoista
 6. Kivan mallinen pussukka, kaunis ja tyylikäs.

  VastaaPoista
 7. Kaunis pussukka kukkineen. Mustapohjainen pilkullinen kangas on tosi hyvä. Ostaisin myös jos kohdalle osuisi. Kiitos uudesta ohjeesta, se pitää joskus ottaa esille.

  VastaaPoista
 8. Wau! Tuo näyttää todella hyvältä. Kätevän mallinen ja hyvä turvallisuus villeimmillekin tavaroille. Paper piecingit ovat iloinen koristus tummalla pohjalla.

  VastaaPoista
 9. Todella tyylikäs! Nuo päätypalat on kyllä kiva lisäys tuohon malliin! Vaikka on tumma niin silti keväinen!

  VastaaPoista
 10. Upea! Mitkä värit! Mustapilkkuinen kangas on nappivalinta. Avattu pussukka on näyttää hurmaavalta.

  VastaaPoista
 11. Kaunis, kaunis pussukka! Tuo oranssi vuori on ihan BINGO! Ohje näyttää hyvältä.

  VastaaPoista
 12. Voi että on makee. Niin herkkuväritkin.

  VastaaPoista
 13. Kaunis pussukka! Ihmettelen, miten tästä pystyy tekemään 43 sivun mittaisen ohjeen... Ehkä se on kirjoitettu ihan perusuunolle joka juuri ja juuri osaa mitata, leikata tai ommella?

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!