Sivut

maanantai 1. helmikuuta 2016

Tikkausvuoren alentamista

Tein viime syksyn Päivölän tikkauskurssille kaksi ohjeen mukaista ysiblokkipohjaa. Toista en ehtinyt edes aloittaa siellä, ja se on kerännyt pölyä pärekopassa jo pitkään. Olin pettynyt suunnitelmaani toisen ysiblokin tikkauksessa, ja siksi kai tämä toinenkaan ei oikein innostanut. 


Ongelmaksi edellisessä koin sen, etten saanut blokkia ja tikkausta kohtaamaan. Nyt paljoa miettimättä piirtelin ruudukon jatkumaan reunaan asti ja tikkasin samanlaisia (oikeasti siellä ei taida kahta samanlaista olla) kukkia joka ruutuun. 


Tikkauslanka olisi näin jälkiviisaasti ajatellen voinut olla jotain muuta kuin hyvin uppoavaa punaista,mutta onneksi vanu on sen verran kuohkeaa, että tikkaus näkyy  kohtalaisesti sivusta katsottuna. Vielä vähän puuttuu rohkeutta tikata selvästi poikkeavan värisellä langalla, vaikka se kovasti houkuttaakin. 


Nurjalla puolella tikkaukset näkyvät hyvin. Tikatun pinnan koko on n. 45 x45 cm. Tästä ehkä kuoriutuu aikanaan sohvatyynyn päällinen lahjaksi jollekin pahaa aavistamattomalle sukulaiselle tai ystävälle. 


Seuraavaksi Ison neulan alle pujahtaa tämä Mäntyharjun kesäkurssilla tehty kompassikuvio. Mietin, miten saan sakarat pysymään paikallaan, ne kun ovat taitellut ja vain yhdellä saumalla keskeltä kiinni. Yritetään saada säällistä jälkeä, onneksi ratkoja on keksitty.

14 kommenttia:

 1. Ihania kukkasia! Mulla juuri tikkausmalli pohdinnassa ja aivot lyö tyhjää...

  VastaaPoista
 2. Ihana tikkaus! Sinulla on taito hyppysissä!!!

  VastaaPoista
 3. Kukkautikkauksesi ovat täydelliset. Värikäs lanka olisi voinut pilata hienon vaikutelman.

  VastaaPoista
 4. Täydellistä ja upeaa tikkausta!

  VastaaPoista
 5. Hienot tikkaukset olet taas tehnyt. Minä kaivoin tuon oman kompanssityöni esille, ja en muistanut yhtään miten se tehtiin. Taitaa jäädä viimeistely, puhumattakaan tikkauksesta, ensi kesän Mäntyharjun kurssille :-)

  VastaaPoista
 6. Wautsi! Minä kyllä tykkään tuosta punaisesta tikkauksesta. Kompassista tulee hieno, sopis meidän mökille :)

  VastaaPoista
 7. Ehdottomasti näkyvämmällä langalla alat tikkaamaan! Tuolla valkealla puolella kukat näkyvät hienosti ja ovat upeita. Kompassi on todella taidokas työ. Jotenkin nuo kompassit on alkaneet kiinnostaa ja ne kaarevat blokit!

  VastaaPoista
 8. Kukkatikkaus on hieno. Minäkin tykkäsin tuosta mallista siellä kurssilla, vaikka en ole ehtinyt yhtään tikkaamaan.

  VastaaPoista
 9. Upeita kukkia! Oikealla puolella niistä näkyy vain aavistus.

  VastaaPoista
 10. Kyllä onkin kivat kukkatikkaukset! Minusta voisit aivan hyvin ruveta tikkaamaan poikkeavan värisellä langalla. Siitä vaan!

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!