Sivut

sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Se on täällä!

Eilen Se saapui! Konetikin ystävällinen ja avulias Marja ajoi melkein kahdeksankymmenen kilometrin päästä koneeni kotiin ja koulutti kolme tuntia sen käyttöön. Tässä voidaan puhua todellisesta palvelusta. Lämmin kiitos Marjalle vielä tässäkin!

Konetta odotellessa hiukan kirveli se, ettei se ole Bernina. Olen ollut B:lle tähän asti niin uskollinen. Vanha koneeni on palvellut kunnialla 32 ja saumurikin 24 vuotta. Tuntui, kuin olisin pettänyt hyvän ystävän. Mutta uutuutta kokeillessani tiesin kuitenkin tehneeni oikean valinnan. Koeompeluissa ennen merkkipäätöstä asian ratkaisi iso "kainalo". Tässä on minulle riittävästi tämän vuoden synttärilahjaa, äitienpäivälahjaa ja ehkä vähän jopa joululahjaakin.


Ihastunut olen koneen koristeompeleisiin, joita ihan hurmaantuneena tikkasin kokeeksi pitkään kaitaleeseen. Mihin näitä lopulta käytän, on tässä vaiheessa pelkkää utopiaa. Kirjaimiakin olen testannut, kirjailin opiskelijoille tekemieni patalappujen ripustuslenksukkaan ryhmän tunnuksen. Ehdin tikata sen ensiksi  kahteen pannulappuun itseensä, mutta se ei mielestäni näyttänyt hyvälle siinä. Episodin oppi: kannattaa miettiä ainakin kuuteentoista kertaan, mihin tekstin sijoittaa. Sen purkaminen on nimittäin todella haasteellista, ainakin mikäli haluaa pinnan pysyvän siistinä.

Vapaan tikkauksen harjoitukseni eivä ole vielä vähään aikaan julkaisukelposia. Sain jujusta kiinni Marjan opastuksella, mutta Marjan kauniiden pyöreiden rinkuloiden ja kauniisti mutkittelevien kaarien rinnalla oma tikkaukseni näyttää pahasti eksyneen muurahaisen kummalliselta kulkemukselta,

Edelleen hamuilen paininjalan nostinta neulan takaa. Voi mennä hetki, ennen kuin opin luottamaan koneen automatiikkaan. Yksinkertaisen, mekaanisen koneen jälkeen tuntuu kummalle, mitä kaikkea kone vain tekee, melkein jopa itsekseen. Tiedä, vaikka joku aamu työhuoneeseen mennessäni se olisi ommellut uuden päällisen rahiin, tikannut ja nimikoinut muutaman erikoiskokoisen tyynyliinan D-insinöörin tyynylle ja surauttanut valmiiksi kaksi kevättä sitten aloitetun kesämekon. Mutta jos se tilkkutöihin puuttuu omin päin, laitan sen hetkeksi hyllylle miettimään, kuka täällä käskee.

Tervetuliaisiksi uudelle koneelle raivasin työhuonettanikin, ainakin pöydän osalta. Yritin saada kuvaan myös ikkunasta avautuvan, aurinkoisen äitienpäivän, mutta siihen kuvaajan taitoni eivät riittäneet, vaan piti käydä ikkunan ulkopuolelta ottamassa parempi kuva.

Hyvää äitienpäivää kaikille äideille ja äitien lapsille!
7 kommenttia:

 1. Onnittelut uuden koneen johdosta. Voin vakuttaa,että on hyvä valinta.

  Hyvää äitienpäivää uutta konetta ihaillessa ja siihen tutustuen!

  VastaaPoista
 2. Paljon onnea uuden ompelukoneen johdosta! Hyvältä näyttää, ja iloa riittää varmasti pitkäksi aikaa :)

  VastaaPoista
 3. Onnittelut uuden koneen johdosta ja antoisia hetkiä sen kanssa, minulla oli vähän samoja tuntemuksia kun hankin oman uuden koneen yli kolmekymmentä vuotta palvelleen Singerin jälkeen ja eri merkkiä vielä, mutta vieläkin on puolentoista vuoden jälkeen asioita joita en ole sillä tehnyt tai kokeillut, joten aikaa menee kun (ainakin minulla) kun pääsee tutuksi sen kanssa! Hyvän valinnan olet varmasti tehnyt! Äitienpäivää!

  VastaaPoista
 4. Onnea, onnea uuden koneen omistaja!
  Olet varmaan tyytyväinen siihen. Minulla on ollut samanlainen pari vuotta, en vain osaa ottaa kaikkea hyötyä irti, ehkä opin pikkuhiljaa.
  Hyvää Äitienpäivää!

  VastaaPoista
 5. Onnea - vielä kerran;o) uudelle tehokaksikolle!!! Jään innolla odottamaan uusia lumoavia luomuksia!

  VastaaPoista
 6. Hieno homma! Uusi kone antaa lisää iloa ja intoa, joskus vähän opetteluakin.
  Kevät ulkona kutsuu, mutta uskon, että työ/harrastus, jota ei koskaan saa tehtyä ihan loppuun, kiehtoo sitäkin enemmän.
  "Kun onnistun, niin innostun, Kun innostun, niin onnistun"
  Hyviä ompeluhetkiä!

  VastaaPoista
 7. Kiitokset onnitteluista! Ja Eiralle tervetuloa mukaan. Kahden välissä todellakin olen, pihatyöt huutavat puoleensa ja ommellakin haluttaisi. Ehkä tästä selvitään.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!