Sivut

sunnuntai 26. elokuuta 2012

Pikapussukoita

Mustikkahillon keittämisen ja kivien kantamisen välissä poikkeilin ompelukoneella. Viikon päästä on kylällä koko perheen luontotapahtuma, jonne tarvitaan arpajaisvoittoja. Tyhjentelin epämääräistä silppulaatikkoa ja ompelin pikkupussukoita suikaleista.
Malli on sama kuin keväällä tekemissäni prinsessojen tuliaispussukoissa. Keltaiseen hyödynsin tähteeksi jääneitä suikaleita. Tikkasin siihen keltaisella kiiltäväpintaisella tikkauslangalla kiemuroita ja silmukoita. Punaisessa testasin crazy-tekniikkaa minulle uudella tavalla: Ompelin tilkut suoraan kovikehuopaan kiinni kankaan oikea puoli huopaa vasten ja käänsin sitten kankaan oikein päin. Seuraava tilkku tuli taas edellisen tilkun risareunan päälle. Sini-punaisessa laitoin käyttöön on joskus kokeilemani tilkkupinnan (olikohan se jotain lasagnetekniikkaa, missä ommeltiin kaitaleita yhteen?) Ei oikein tekniikka kolahtanut, tai ei toiminut kankaillani. Sen tikkasin koneen kiemuraompeleella jokaista kaistaa pitkin.Ompelukaapin perukoilta löytyi itse päällystettävien nappien pohjia, jotka sain pois kuljeksimasta.

Etualalla on vetoketjupussi, ehkä kynäpussiksi passeli. Siinä kävi vain sellainen vahinko, että pussi oli kasassa, kun huomasin, sen sisään tarkoitetun vanun ompelupöytäni kulmalla. Tällaista minulla käy silloin tällöin kokatessa*, mutta ei vielä koskaan ompelussa. Kerta se on ensimmäinenkin.

* Bravuurini jonkun ainesosan unohtamisesta on sitruuna-marenkitorttu. Torttu (kylläkin toivottoman imelä) oli pistelty jo herkkusuiden vatsoihin, kun löysin tiskipöydältä sitruspusertimesta täytteeseen menossa olleen sitruunamehun. Kuoriraasteen olin kyllä kiisseliin lisännyt, muuten täyte olisi ollut pelkkää vesi-sokerikiisseliä. Emmentaalia liikkeellä :D.

8 kommenttia:

 1. Ihania, iloisia puusukoita :-)

  VastaaPoista
 2. Kivanmallisia ja -värisiä pussukoita!

  Ja erityisesti kiitos kaunis kässäpussista. Se oli erittäin mieluinen yllätys värityksineen kaikkineen ja pääsee ahkeraan käyttöön. :)

  VastaaPoista
 3. Kauniita pussukoita ja iloisen värisiä!

  VastaaPoista
 4. Kivoja, pirteitä pussukoita, mukavia palkintoja:)

  VastaaPoista
 5. Söpöt pussukat. Onko niissä vetoketjut vai ovatko ne vain napilla suljettavia? (Näin, että ohje on Käsityölehdestä vuodelta 2006, mutta sitä minulla ei ole niin en voi mallia tarkistaa.)

  VastaaPoista
 6. Kiitokseni kaikille kommesteista!

  Pirjo, kiva, että tykkäsit, kiva oli tehdäkin.

  Tilkunviilaaja. Ei ole vetskaria, siksi eivät oikein matkapussukoiksi sovellukaan. Marita Blokkisiskot-blogissa oli ripustanut samanlaisella kiinnityssysteemillä varustetun pussukan nappilenkistä naulaan roikkumaan.

  VastaaPoista
 7. :O) Hauska tarina unohtamisista! Ja niin raikkaan söpöjä pussukoita, iso nappi kruunaa ne!

  VastaaPoista
 8. Raikkaan ja iloisen värisiä pussukoita. Muutenkin blogissasi monenmoista kiinnostavaa juttua

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!