Sivut

torstai 29. elokuuta 2013

Hirsimökkiväkkärä

Hirsimökkikassi edistyy vähitellen. Kassin teko on paljastanut totaalisesti hirsimökkiblokkien haasteet. Vasta nyt päähäni pätkähti, että vaikka olen aikaisemmin hirsimökkejä tehnyt, niin ne ovat jääneet yksittäisiksi blokeiksi, eli patalapuiksi. Enpä arvannut kassia aloitellessani, millainen haaste hirsimökkien yhteensovittaminen on! Vaikka kaitaleet olivat tarkasti samanlevyisiä, vaikka ompelin ne (ainakin omasta mielestäni) justiinsa tasaisilla saumavaroilla, vaikka aluskankaassa oli ompelua ohjaavat viivat - niin silti osasta tuli kummallisen vinkuroita?! En ymmärrä, en sitten millään, miten sainkin niin vinoja blokkeja. Ja sitten kun ne olisi pitänyt saada kauniisti rinnakkain ja saumat kohdalleen, niin ei istu millään. Arghhh! Ja toinen arghh! Ja minä kun olin pitänyt hirsimökkejä helppoina blokkeina.


Kassiin meni 16 blokkia, tähteeksi jäi neljä blokin puolikasta.Onneksi, sillä kieroimmat palat päätyivät leikkuupöydälle, ja johan tokenivat!


Mieleni olisi kovasti tehnyt aloittaa väkkärän kääntely kassin muotoon, mutta maltoin kärsimättömän mieleni. Tämän hetkisen kokoonpanon avulla saan leikattua huopakovikkeen ja vuorin, muotoonsa ommellusta kassista mittojen ottaminen on jo haasteellisempaa.


Älkää kovin tarkkaan katsoko saumojen kohdistamisia, ne eivät ole priimaa (mutta minulle riittävän hyvät!) Ja tykkään noista väreistä niin, että kestän hyvin epätarkat kohdistukset.

Huomenna hurautamme Tampereelle todistamaan perheemme DI-määrän tuplaantumista. Otan mielihyvin vastaan vinkkejä hyödyllisistä tamperelaisista puodeista, joissa myytäisiin esimerkiksi kankaita... DIx2 menevät Verkkokauppaan lauantaina, mitäpä minä siellä, voisin tehdä sillä aikaa jotain Erittäin Järkevää. Hyvä ompelutarvikekauppakin voisi sattua matkan varrelle...

P.S.
Niin se inhokkikankaani, kai se pitää paljastaa.Se on edellisen postauksen kangaskaitalekuvassa toinen vasemmalta. Kolme raskautta aikanaan oksentaneena tuo kangas tuo mieleeni pinaattikeitto+keitetty kananmuna+mustikkasoppa - ylenannoksen. Ei siis mitenkään siisti juttu. Enkä ymmärrä, miksi olen joskus tuota ostanut, lienee ollut halpaa.

7 kommenttia:

 1. Tällä kiva tilkkupuoti.. http://poppanavakka.fi.suomalainenverkkokauppa.fi/
  Lankoja..http://lankamaailma.fi/myymalat löytyy Tampereen myymälänkin osoite...
  tai http://www.ompelijanmaailma.fi/
  Toivottavasti näistä on jotain apua.
  Tervetuloa Tampereelle :)

  VastaaPoista
 2. Kauniita värejä kassissasi. Täällä tarjonta ei ole kovin runsaslukuisia. Poppanavakka ei taida olla lauantaina auki. Koskikeskuksen kolmannessa kerroksessa on Merletto, jossa on ompelu tarvikkeita ja lankoja. Jos lankakaupat kiinnostavat Aleksanterinkadulla on Lankaidea. Hämeenkadulla Sokoksen lähellä on Eeurokangas, mutta valikoima on aika suppea. Stockmanin lehti osastolla on aika paljon tilkkulehtiä. Mukavaa päivää :-) olen viikonlopun mökillä, muuten olis voitu vaikka tavata.

  VastaaPoista
 3. TQS:ssä Ricky Tims sanoo, että vierekkäin samansuuntaisesti ommellut kaitaleet lähtevät helposti kaartumaan, jos langankireys ei ole aivan kohdallaan. Kiertosuunta kuulemma märäytyy sen mukaan, kumpi lanka on löysemmällä. En ole sattunut ompelemaan kaitaleita tuon vinkin kuulemisen jälkeen. Tuon kaartumisen vuoksi usein ommellaan kaitaleet yhteen aina vastakkaisesta suunnasta, mikä ei hirsimökkimallissa oikein toimi. Kassista tulee oikein kiva.

  VastaaPoista
 4. Nättiä kassia ompelet. Upeat värit.

  VastaaPoista
 5. Kassin väritys on minunkin mielestä aivan loistava. Kuka nyt jotain saumankohdistuksia jaksaa katsoa? Tuosta inhokkikankaasta, nyt kun sen tiedän, olen samoilla linjoilla. Ei ihan minun unelmakangasta, mutta tuohon työhön se uppoaa täysin.

  VastaaPoista
 6. Hyvältä näyttää.
  Viime postausta lukiessani arvelin inhokkikankaaksi juuri tuota. Se ei kyllä joukosta erotu ja toimii hyvin joukon jatkona.
  Tutulta kuulostavaa tekstiä, omatkin saumat eivät mene aina niin suoraan kun toivoisin. Ja sitten harmittaa:(
  Mielenkiintoista seurata työn edistymistä.

  VastaaPoista
 7. Hauskan näköinen väkkärä! Tuossa mallissa kohdistukset eivät näy eivätkä haittaa. Sitä paitsi, eikös grazy -tekniikalla tehdyissä hirsimökkiblokeissa saumat ole ihan oikeasti vinksallaan;o) Toivottavasti matkasi Tampereelle oli antoisa!!!

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!