Sivut

perjantai 14. helmikuuta 2014

Ruusu - ruusumpi?

Kiitos kommenteistanne ja kannustavista sanoistanne edelliseen postaukseen. Laitoin korjaussuunnitelman täytäntöön, ja tässä siis kaksi seuraavaa ruususta (värit eivät vieläkään ole oikeat ainakaan omalla näytölläni, vaikka pääsinkin jo ulos kuvaamaan). Vaikka Tilkunviilaaja ehdotti, että ensimmäisen yritykseni voi piilottaa paremmin onnistuneiden joukkoon, niin se päätyy kyllä patalapuksi. Taisin saada ruusuisuudesta vähän kiinni, ja näiden  uusien rinnalla ensimmäinen versio näyttää todellakin  kohta kaatuvalle risumajalle.


Ompelin kaitaleet ikivanhasta keittiöpyyhkeestä leikatulle neliölle (pilkottaa vähän reunolta). Halusin pohjaksi melko ohuen kankaan, ettei blokista tulisi kovin paksua ja jäykkää, eikä koko huushollista löytynyt oikein muuta käyttökelpoista kangasta. Oiva hautausmaa ikääntyneille (=hiulaksi kuluneille) pyyhkeille. Saivat vielä ruusut haudalleen. 


 Quilttalesin Satu kertoi, että on olemassa oikeasti lilan sävyisiä ruusuja. Näiden minun ruusujeni lajike on Rosa Viuletti. (Viuletti-sana on poikani keksintöä, kun hän ei vielä osannut sanoa violettia)


 Ruusuista ystävänpäivää!

16 kommenttia:

 1. Kai tiedät että kaikessa kehittymisessä on oleellista kokeileminen ja toistaminen. Kankaat käyttäytyvät välillä vähän kurittomasti eivätkä anna armoa vierustoverilleen. Kokeilemalla ja tekemällä löytyy lopulta se omaa silmää viehättävä lopputulos. Kiitos kommentista. Helena Vaarin näyttelyissä olen käynyt ja tutkinut. Niin isot työt vaativat kärsivällisyyttä. Yksi punis suntyy parissa tunnissa. Piirretään kankaalle väritettävien alueiden rajat. Kone viritetään vapaalle konetikkaukselle ja erona on se, että käytetään siksak-pistoja. Työ ompelukehykseen ja aletaan värittää alueita kuin värikynillä. Nyt vain väri tulee langan ja neulan avulla. Kehikon liikutteleminen on paljon helpompaa kuin kankaan liikuttelu vapaassa konetikkauksessa. Siitä vaan yrittämään, hämmästyt.

  VastaaPoista
 2. Hienoja! Ja hyvät värit jälleen:)

  VastaaPoista
 3. Nayttaa oikein hyvalta ja ruusuiselta! On hyva katsoa vahan etaammalta kuten taulujakin ja nayttaa ihan ruusulta. Hyvat varit. Hauskaa ystavanpaivaa! x Teje

  VastaaPoista
 4. KIITOS kovaasti konevinkistä ja mielipiteistäsi. Minulla on nyt Janomen iso kone ja vaihtaisin toiseen.

  Hyvää ystävänpäivää ja aivan upeat ruusut olet tehnyt, niin kauniit.

  VastaaPoista
 5. Ruusuista ystävänpäivää myös sinulle!

  VastaaPoista
 6. Ehdottoman upeita ruusuja! Koukussa?

  VastaaPoista
 7. Ruususi ovat kauniita ja upean värisiä! Minusta se risumajakin on oikean ruusun näköinen. Hyvää ystävänpäivää !

  VastaaPoista
 8. Ruusuista ja sydämmellistä Ystävänpäivää!
  Ruusut senkun vain paranevat, ihania!

  VastaaPoista
 9. Ihanat ruusut! Hyvää ystävänpäivää myös sinulle:)

  VastaaPoista
 10. Ruusuista päivää Sinulle! Toivottavasti sait toisenlaisiakin ruusuja :)

  VastaaPoista
 11. Ruusummalta näyttää. Hyvä sinä! Hirsimökkimäisempi ruusu menisi monen tällaisen joukossa täydestä, mutta sun päätös. Pääasia, ettei mene haaskuuseen hieno ruusuyritelmä. Hyvää ystävänpäivää vielä viime tingassa!

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!