Sivut

torstai 11. syyskuuta 2014

Tähdellistä

Vauvanpeiton tähtiblokit ovat valmiita ja odottelevat yhdistämistä. Kuvasin ne pihanurmikolla, epätasainen alusta tekee ompelemattomasta pinnasta vänkyrän. Asettelu ei ole lopullinen, kunhan vain ladoin blokit nurmikolle. Yhden blokin koko on 6,5 tuumaa kanttiinsa.


Kaksi kirkkaamman vihreää blokkia pistää hiukan liikaa silmääni. Mietin vielä, ompelisinko niille uudet keskustat. Olin yllättynyt, miten nopeita ommella tähdet lopulta olivat. Leikkasin osat valmiiksi, ja sen jälkeen homma sujui. Hanhiosuudet (=sakarat) leikkasin EZ Flying Geese-viivaimellani, joka on todellinen aarre. 


Leikkaaminen sujuu helposti, ja osat loksahtavat helposti kohdalleen. Koska en ole millintarkka tilkkuhommissa(kaan), niin iloitsen siitä, että saan huolettomalla tyylilläni kulmat kohdistumaan täydellisesti (tai ainakin melkein).Viivaimen punaisia viivoja hyödyntäen leikataan hanhen keskiosa ja vihreitä viivoja seuraten siivet. Yläreunan tasoitettu kulma auttaa osien kohdistamisessa. 

Olisihan tuota taustalla olevaa kangasta voinut vähän silittää...

10 kommenttia:

 1. Hei! Hyvalta nayttaa! Mina tykkaan kovasti kun siella on nuo pari kirkasta vihreaa! Mietin aina tilkkutoita tehdessa kuinka taidemaalarikin kayttaa useita savyja etta saa pinnasta elavan (valot ja varjot) ja moniulotteisen. Tuo viivain nayttaa tosi houkuttelevalta - pitaa laittaakin muistilistalle. Terveisin Teje

  VastaaPoista
 2. Peitosta on tulossa todellinen tähtityö! Pidän värityksestä. Kiva viivain ja vielä osaat sitä käyttää. Kulmien asettelu ei ole niitä hauskempia hommia.

  VastaaPoista
 3. Kirkkaat vihreät antavat mielestäniytyä. En vaithtaisi niitä. Tähtiblokit saavat varmaan vauvan silät tuikkimaan. Näyttää kovin tekniseltä tuo hanhiviivain. Tähtiä ja hanhia olen tehnyt kautta vuosien vähän rennommalla mallilla. Mutta varmaan saat aikaan just jämptiä tuolla.

  VastaaPoista
 4. Pienokainen nukkuu pian suloisia uniaan kauniin tähtipeiton alla. Minustakin erisävyiset tähdet elävöittävät tilkkupintaa hienosti.

  VastaaPoista
 5. Tähdet näyttävät hienoilta! Minäkin pidän siitä että ne eivät ole kaikki samanlaisia. Viivaimet ovat mielenkiintoisempia kuin olen tiennytkään :)

  VastaaPoista
 6. Onnellinen on peiton saaja! Jätä kirkkaat tähdet loistamaan.

  VastaaPoista
 7. Ihanan näköiset tähti blokit. Mulla olisi ostolistalla noita viivaimia. Leikkurin sain kirpparilta ja makso 1€.

  VastaaPoista
 8. Lupaavan näköistä! Ihanat värit.

  VastaaPoista
 9. Ihanat värit olet peittoon valinnut, tuo viivotin olisi kyllä ehdoton saada:)

  VastaaPoista
 10. Tosin kivan näköistä ja oikein nätit väritkin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!